reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ale wiecie co uważam z tym jedzeniem dużo chodzę a waga mnie przeraża u niego pokazuje +3kg ważę już 65,2kg.. A byłam przekonana że schudłam.. Masakra jak puchne

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Taka waga się nie liczy w dzień po jedzeniu i piciu [emoji12] ja też się zdziwiłem u gin a następny ranek w domu okazało się że znowu schudłam [emoji6]

reklama
Czyli mam wagowo +3kg :) ale cieszę się że z maluszkiem ok już troszkę jestem spokojniejsza

Będęmama trzymam kciuki wstawiaj fotkę maluszka.

Taka waga się nie liczy w dzień po jedzeniu i piciu [emoji12] ja też się zdziwiłem u gin a następny ranek w domu okazało się że znowu schudłam [emoji6]

No właśnie on mnie tak waży po południu jak byłam po jedzeniu rano mi pokazuje 61 kg. A u niego już wpisane 65,2 to co będzie we wrześniu hahaha

Zapraszam na zajęcia fitness dla kobiet w ciąży :D. Serio, tam można pogadać o wszystkim, dla mnie te zajęcia to błogosławieństwo bo dużo fajnych mam poznaję.
Ja tez bym chciała chodzić, jak tylko dostane zielone światło to właśnie chce chodzić na fitness dla ciężarnych lub aquaaerobik czy coś takiego :D

Ostatnia edycja:
Witam :)
ja również dołączam do marca 2020. Czy są w tym wątku jakieś osoby w Warszawy? Może ktoś chciałby wspólnie spędzić trochę czasu? To moja pierwsza ciąża i niestety w otoczeniu nie mam koleżanek, z którymi mogłabym o tym porozmawiać.

Dziewczyny jak to jest z tymi bólami podbrzusza. Czasem kłuło mnie po boku kilka razy miałam tak że jakby cała macica bolała jak na okres. To nie są bóle silne, nie wiem czy umiem rozpoznać skurcz, ale chyba to nie to. Wczoraj mnie bolało, kłuło dzisiaj też w pewnym momencie to aż się zleklam bo tam mocno zabolało i zaczęłam się zwijać wzięłam 2 magnezy i teraz co jakiś czas kłuję po prawej stronie jakby promieniało do pachwiny. Generalnie moje pytanie brzmi czy to normalne że co jakiś czas boli, czemu np nie codziennie i do kiedy te bóle występują! Czy są normalne?

Dziewczyny jak to jest z tymi bólami podbrzusza. Czasem kuło mnie po boku kilka razy miałam tak że jakby cała macica bolała jak na okres. To nie są bóle silne, nie wiem czy umiem rozpoznać skurcz, ale chyba to nie to. Wczoraj mnie bolało, kłuło dzisiaj też w pewnym momencie to aż się zleklam bo tam mocno zabolało i zaczęłam się zwijać wzięłam 2 magnezy i teraz co jakiś czas kłuję po prawej stronie jakby promieniało do pachwiny. Generalnie moje pytanie brzmi czy to normalne że co jakiś czas boli, czemu np nie codziennie i do kiedy te bóle występują! Czy są normalne?
Moim zdaniem zawsze w takich sytuacjach trzeba wszystko powiedzieć lekarzowi prowadzącemu. Nawet branie magnezu należy konsultować z lekarzem. Ja również miewam podobne bóle. Uważam, że to kwestia powiększającej się macicy. Może zależeć to też od tego jak jesteś rozciągnięta w więzadłach. Dopóki nie ma plamienia/krwawienia może być to objaw naturalny, ale lekarzem nie jestem.

Zapraszam na zajęcia fitness dla kobiet w ciąży :D. Serio, tam można pogadać o wszystkim, dla mnie te zajęcia to błogosławieństwo bo dużo fajnych mam poznaję.
Chodzę na takie zajęcia, ale wszystko zależy od grupy dziewczyn. Jedne pogadają chwile, inne milczą. Poza tym takie zajęcia to góra 45min. A później trzeba też jakoś zagospodarować czas :)

reklama
Moim zdaniem zawsze w takich sytuacjach trzeba wszystko powiedzieć lekarzowi prowadzącemu. Nawet branie magnezu należy konsultować z lekarzem. Ja również miewam podobne bóle. Uważam, że to kwestia powiększającej się macicy. Może zależeć to też od tego jak jesteś rozciągnięta w więzadłach. Dopóki nie ma plamienia/krwawienia może być to objaw naturalny, ale lekarzem nie jestem.
Magnes powiedział żebym brała i to 4 tabletki dziennie co prawda dlatego że dretwieja mi dłonie ale generalnie przy skurczach pomagają

Do góry