reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Ja jestem w szoku dopiero 7t6, normalnie był płaski, teraz już większości spodni nie dopne. A to rano w dzień jeszcze konkretniejszyZobacz załącznik 1009096
Pieknie to wyglada :) u mnie zupelnie nic sie nie pokazuje. Do tego w porownaniu z pierwsza ciaza ta przechodze prawie bezobjawowo, zupelnie jakbym w niej nie byla. Wiem, ze kazda ciaza jest inna, ale pewnie bylabym bardziej spokojna, gdybym miala wyrazne objawy :)

reklama
Ja jestem w szoku dopiero 7t6, normalnie był płaski, teraz już większości spodni nie dopne. A to rano w dzień jeszcze konkretniejszyZobacz załącznik 1009096
Ja mam wieczorami taki, ale już w dzień też widać, wczoraj założyłam strój jednoczęściowy bo się wstydzilam iść w dwu, on nie wygląda typowo coazowo tylko jakby mi tłuszczyk wyplywal ;) a kiedy byłaś na kontroli? Może bliźniaki
Do dziewczyn co mają tylozgiecie macicy czytałam w artykule że podobno może nam z dnia na dzień brzuch się pokazać, bo ona się ustawi do pozycji przodozgietej i wtedy potrafi z dnia na dzień brzuszek się pokazać, znajoma tak miała była na długi weekend u rodziców i mówiła że dobrze ze miała stare spodnie ciążowe w domu, bo dzień wcześniej rurki wszystko na nastepny dzień w żadne spodnie się nie mieściła...

Ja mam tylozgiecie ale nic takiego w 1 ciąży jie zauważyłam. Teraz rano tez nikt nie pozna ze jestem w ciąży za to wieczorem loooooo jaki brzuch [emoji23] ale to chyba z jedzenia. Tez chodzę w 1czesciowym stroju bo mi się tłuszczyk wylewa i przeraża mnie to :( waga -1kg od wyjściowej.

Ja mam tylozgiecie ale nic takiego w 1 ciąży jie zauważyłam. Teraz rano tez nikt nie pozna ze jestem w ciąży za to wieczorem loooooo jaki brzuch [emoji23] ale to chyba z jedzenia. Tez chodzę w 1czesciowym stroju bo mi się tłuszczyk wylewa i przeraża mnie to :( waga -1kg od wyjściowej.
Ja też mam - 1 kg od wyjściowej, ale mi się wydaje że to się wieczorem Woda zatrzymuje, jedzenie i jakieś minimalne wzdęcia ale zawsze i brzuch rośnie, może ktoś pomyśleć że spożywcza ;)
f2w3gov37znp1hsr.png

Ja też mam - 1 kg od wyjściowej, ale mi się wydaje że to się wieczorem Woda zatrzymuje, jedzenie i jakieś minimalne wzdęcia ale zawsze i brzuch rośnie, może ktoś pomyśleć że spożywcza ;)
f2w3gov37znp1hsr.png

Racja, bo gdyby był ciążowy rano nie byłby płaski. A ja mam rano płaski ;) ale i tak fajnie go wypiąć [emoji23][emoji23]

No cóż ludzie mają różne światopoglądy, a w PL aborcja bywa pod pewnymi warunkami legalna.
Ja robię ze względu na wiek. Bliżej mi niestety do 40, niż 35.

W teorii legalna i tak też utrzymują dziewczyny na forach takich jak to. Boję się tylko, że w praktyce to nie jest wcale proste - pomijając sam zabieg, który jest dla niejednej osoby traumatyczny sam w sobie, prawna droga do takiego zabiegu to pewnie także męka... wzdryga mnie na samą myśl i bardzo mocno współczuję dziewczynom, które przez to muszą przejść :(

reklama
W pierwszej ciąży też zerwał mi się hamak w 3 trymestrze. Bardzo się martwilam ale było wszystko ok na szczęście. Okazało się że źle go przypielam. Pierwszy raz tak mi się stało i tonw ciąży :-(
U mnie tak samo 5 osób się przede mną bujało i nic a ja usiadłam ledwo, chwila groz, łzy w oczach... a teraz tylko puszczają mięśnie bo strasznie się spięłam nawęt barki i ramiona mnie bolą.

Do góry