reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Też mam 28.08 termin prenatalnych ;) jestem umowiona w Poznaniu u faceta ktory jest członkiem Sekcji Ultrasonografii Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego (posiada m. in. certyfikat Sekcji Ultrasonografii PTG w zakresie wykonywania badań ultrasonograficznych w położnictwie i ginekologii oraz certyfikat The Fetal Medicine Fundation w zakresie badań prenatalnych w 11-13+6 tygodniu ciąży - przezierność karku u płodu NT).
Ja mam na 27.08 będę wtedy 13+3 boje się tylko ze będzie za późno, ale z tego co wcześniej przeczytałam to będzie okej.

reklama
Dziewczynki A jeśli chodzi o zmianę tematu:
1. farbujecie włosy??
2. Co z Waszą wagą, bo moja szaleje... jednego dnia ważę 46 A innego 45 z lekkim hakiem. Podczas zakładania karty wazylam nawet odrobinę powyżej 46... jem regularnie, nie wymiotuje...
Mi waga się utrzymuje albo spada i rośnie zależy od dnia. Nie przejmuj się w trymestrze nie powinno się dużo przytyć wręcz wcale.

Wow Polola gratulacje!
A ja sobie dzisiaj tak rozmyslalam co to by było gdyby do mojej dwójki doszły bliźniaki do tego męskie [emoji1]

Mój maz by chciał bliźniaki a ja nie dla mnie za dużo już :) ale u nas w rodzinie się nie pojawiały wiec raczej nie będzie i u nas

Byłam u endokrynologa.Stwierdził że bez eutyroxu i jodu się nie obejdzie.Jestem przeciwniczką tabletek i wszelkich farmaceutyków , ale TSH stoi w miejscu i się nie obniża.Boję się o dzidziusia (8 tydzień) więc chyba nie mam wyjścia :/ Macie problemy z niedoczynnością? Ja miałam już przed ciążą ,ale nie brałam tabletek.

Byłam u endokrynologa.Stwierdził że bez eutyroxu i jodu się nie obejdzie.Jestem przeciwniczką tabletek i wszelkich farmaceutyków , ale TSH stoi w miejscu i się nie obniża.Boję się o dzidziusia (8 tydzień) więc chyba nie mam wyjścia :/ Macie problemy z niedoczynnością? Ja miałam już przed ciążą ,ale nie brałam tabletek.

Tak ja biorę eutyrox 50 mam niedoczynnosc w ciąży, spokojnie bierz dla dobra dzidziusia

reklama
Tez biorę eutyrox 50. Prawidłowe tsh w ciąży jest bardzo ważne.
Ja tez bym chciała bliźniaki, bo miałam problemy z zajściem, a tak to już bym miała dwójkę, ale totalnie nie wiem jak byśmy ogarneli dwójkę, nie mam blisko żadnej rodziny, byłoby to strasznie ciężkie...

Do góry