reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Też mam 28.08 termin prenatalnych ;) jestem umowiona w Poznaniu u faceta ktory jest członkiem Sekcji Ultrasonografii Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego (posiada m. in. certyfikat Sekcji Ultrasonografii PTG w zakresie wykonywania badań ultrasonograficznych w położnictwie i ginekologii oraz certyfikat The Fetal Medicine Fundation w zakresie badań prenatalnych w 11-13+6 tygodniu ciąży - przezierność karku u płodu NT).
Ja mam na 27.08 będę wtedy 13+3 boje się tylko ze będzie za późno, ale z tego co wcześniej przeczytałam to będzie okej.

reklama
Dziewczynki A jeśli chodzi o zmianę tematu:
1. farbujecie włosy??
2. Co z Waszą wagą, bo moja szaleje... jednego dnia ważę 46 A innego 45 z lekkim hakiem. Podczas zakładania karty wazylam nawet odrobinę powyżej 46... jem regularnie, nie wymiotuje...
Mi waga się utrzymuje albo spada i rośnie zależy od dnia. Nie przejmuj się w trymestrze nie powinno się dużo przytyć wręcz wcale.

Wow Polola gratulacje!
A ja sobie dzisiaj tak rozmyslalam co to by było gdyby do mojej dwójki doszły bliźniaki do tego męskie [emoji1]

Mój maz by chciał bliźniaki a ja nie dla mnie za dużo już :) ale u nas w rodzinie się nie pojawiały wiec raczej nie będzie i u nas

Byłam u endokrynologa.Stwierdził że bez eutyroxu i jodu się nie obejdzie.Jestem przeciwniczką tabletek i wszelkich farmaceutyków , ale TSH stoi w miejscu i się nie obniża.Boję się o dzidziusia (8 tydzień) więc chyba nie mam wyjścia :/ Macie problemy z niedoczynnością? Ja miałam już przed ciążą ,ale nie brałam tabletek.

Byłam u endokrynologa.Stwierdził że bez eutyroxu i jodu się nie obejdzie.Jestem przeciwniczką tabletek i wszelkich farmaceutyków , ale TSH stoi w miejscu i się nie obniża.Boję się o dzidziusia (8 tydzień) więc chyba nie mam wyjścia :/ Macie problemy z niedoczynnością? Ja miałam już przed ciążą ,ale nie brałam tabletek.

Tak ja biorę eutyrox 50 mam niedoczynnosc w ciąży, spokojnie bierz dla dobra dzidziusia

reklama
Tez biorę eutyrox 50. Prawidłowe tsh w ciąży jest bardzo ważne.
Ja tez bym chciała bliźniaki, bo miałam problemy z zajściem, a tak to już bym miała dwójkę, ale totalnie nie wiem jak byśmy ogarneli dwójkę, nie mam blisko żadnej rodziny, byłoby to strasznie ciężkie...

Do góry