reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Wiecie co ja na prawdę zapomniałam jak to jest wszystko dla mnie takie nowe... Już trochę sobie zapisałam z pamięci co się sprawdziło na córce typu płyny do kąpieli do prania kosmetyki pampersy itd...

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Załączniki

• Screenshot_20190725-235232.jpg
    Screenshot_20190725-235232.jpg
    204,5 KB · Wyświetleń: 58
  • Screenshot_20190725-234810.jpg
    Screenshot_20190725-234810.jpg
    308,3 KB · Wyświetleń: 63
  • Screenshot_20190725-234945.jpg
    Screenshot_20190725-234945.jpg
    231,8 KB · Wyświetleń: 65
  • Screenshot_20190725-235213.jpg
    Screenshot_20190725-235213.jpg
    198,2 KB · Wyświetleń: 70
  • Screenshot_20190725-171037.jpg
    Screenshot_20190725-171037.jpg
    170,1 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Pod względem kosmetycznym, to ja polecam produkty apteczne. Koleżanka poleca emolium fajne kosmetyki ale mi sie bardziej podobają musteli. Lepiej sobie podejść i zobaczyć co oferują, a zamówić online bo zapewne taniej.
Co do prania to polecam przynajmniej 1 pranie wykonać w zwyczajnych płatkach mydlanych. Będąc w szpitalu już kilkakrotnie widziałam jak ubranka wyprane w proszkach dla niemowląt wywoływały uczulenia.

Witajcie czy też tak macie w dzień to bym mogła spać i spać a przychodzi noc tak 23 i włącza mi się bezsenność mogłabym oglądać i grać na telefonie i nie chce mi się spać masakra jakaś. A do tego brzuch mam tak nabrzmialy mam problem z wyproznianiem nie wiem czy to związane z ciąża czy z tym że odstawilam papierosy. Mamciw może jakieś domowe sposoby na takie sprawy? Do tego ból piersi jest straszny jak by miały zaraz wybuchnąć i bóle w podbrzuszu ale nie cały czas tylko co jakiś czas albo jak szybko się zerwe z krzesła mam nadzieję że to wszystko normalne to jest moja pierwsza ciąża bardzo upragnioną i chciałabym żeby wszystko było dobrze :) pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

No i nie mogę ogarnąć tego suwaczka czasani mam wrażenie że ciąża mi też na mózg padła takie gafy czasem strzelam że szok hahaha

Hej kochane. Jutro wyjazd :) upał od samego rana zjadłam banana wzięłam witaminy i kwas foliowy zaraz zjem płatki z jogurtem. Cos tam czasem zakuje w brzuszku...

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Pod względem kosmetycznym, to ja polecam produkty apteczne. Koleżanka poleca emolium fajne kosmetyki ale mi sie bardziej podobają musteli. Lepiej sobie podejść i zobaczyć co oferują, a zamówić online bo zapewne taniej.
Co do prania to polecam przynajmniej 1 pranie wykonać w zwyczajnych płatkach mydlanych. Będąc w szpitalu już kilkakrotnie widziałam jak ubranka wyprane w proszkach dla niemowląt wywoływały uczulenia.
Tez słyszałam o Emolium, w Norwegii popularne jest Derma, widzialam że w Polsce też to powoli wchodzi. Eco, vege itp itd. Wydaje mi się że na kosmetyki to możesz jakieś próbki kupić, albo napisać do firmy nie wiesz na co dzidziuś może bycbuczulony koleżanka używa tylko te z rosmanna bo na pampers Tosia uczulona a znowu kuzynka tylko Pampers bo Emil reagował na wszystkie inne uczuleniem, więc wydaje mi się że lepiej w tym temacie nie szaleć jakieś próbki, paczka lub dwoebpampersow a później poinstruowac męża lub kogoś kto pomoże i Co kupi pełnowartościowe, bo z tego co słyszałam podobno ja nie będę ogarniać w pierwszych 2 tygodniach... (tak mi dziewczyny pisaly o pierwszej ciąży)
f2w3gov37znp1hsr.png

Milii co do kosmetyków, to ja polecam stronkę: srokao, dziewczyna robi analizy kosmetyków, w tym tych dla dzieci. Też najnowsze wytyczne są takie, że nie powinno się stosować emolientow, jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą. Pupę smaruje się linomagiem, alantanem (to te tańsze), wszystkie kremy z cynkiem np.sudocrem stosuje się dopiero jeśli pojawia się zaczerwienienie, odparzenie, a nie do codziennej pielęgnacji :) ja synka kąpałam i dalej kapie w takim żelu do kąpieli z Rossmanna z babydream, bo ma dobry skład, czasem do kąpieli dawałam łyżkę oleju kokosowego. Żadnych oliwek i innych rzeczy nie stosowałam, bo skóra była i jest super :)

reklama
Do góry