reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Ja jestem zdziwiona, że tak dużo rzeczy zapomniałam :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Milii co do kosmetyków, to ja polecam stronkę: srokao, dziewczyna robi analizy kosmetyków, w tym tych dla dzieci. Też najnowsze wytyczne są takie, że nie powinno się stosować emolientow, jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą. Pupę smaruje się linomagiem, alantanem (to te tańsze), wszystkie kremy z cynkiem np.sudocrem stosuje się dopiero jeśli pojawia się zaczerwienienie, odparzenie, a nie do codziennej pielęgnacji :) ja synka kąpałam i dalej kapie w takim żelu do kąpieli z Rossmanna z babydream, bo ma dobry skład, czasem do kąpieli dawałam łyżkę oleju kokosowego. Żadnych oliwek i innych rzeczy nie stosowałam, bo skóra była i jest super :)
To też racja, a słyszałam że nawet te filtry przeciwsłoneczne z Babydream to są polecane dorosłym również bo mają bardzo dobre składy.
f2w3gov37znp1hsr.png

Milii co do kosmetyków, to ja polecam stronkę: srokao, dziewczyna robi analizy kosmetyków, w tym tych dla dzieci. Też najnowsze wytyczne są takie, że nie powinno się stosować emolientow, jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą. Pupę smaruje się linomagiem, alantanem (to te tańsze), wszystkie kremy z cynkiem np.sudocrem stosuje się dopiero jeśli pojawia się zaczerwienienie, odparzenie, a nie do codziennej pielęgnacji :) ja synka kąpałam i dalej kapie w takim żelu do kąpieli z Rossmanna z babydream, bo ma dobry skład, czasem do kąpieli dawałam łyżkę oleju kokosowego. Żadnych oliwek i innych rzeczy nie stosowałam, bo skóra była i jest super :)

No właśnie z przykładu córki to było emolium i kosmetyki z baby dream i pampersy Dada i potem wszystkie butelki smoczki z Nuka. A teraz nie wiadomo :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Witajcie czy też tak macie w dzień to bym mogła spać i spać a przychodzi noc tak 23 i włącza mi się bezsenność mogłabym oglądać i grać na telefonie i nie chce mi się spać masakra jakaś. A do tego brzuch mam tak nabrzmialy mam problem z wyproznianiem nie wiem czy to związane z ciąża czy z tym że odstawilam papierosy. Mamciw może jakieś domowe sposoby na takie sprawy? Do tego ból piersi jest straszny jak by miały zaraz wybuchnąć i bóle w podbrzuszu ale nie cały czas tylko co jakiś czas albo jak szybko się zerwe z krzesła mam nadzieję że to wszystko normalne to jest moja pierwsza ciąża bardzo upragnioną i chciałabym żeby wszystko było dobrze :) pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

Sprobuj zjesc kilka kiwi na raz, powinno pomoc :)

to dobry wynik na 4/5 tydzien.
moj chyba jest sporo za niski. boje się tego bardzo. już raz poroniłam, nie chce tego przeżywać ponownie :-(

Wiem, ze nie jest latwo przestac sie zamartwiac, ale sprobuj myslec pozytywnie. Moze akurat z dzidzia jest wszystko ok. Jest duzo dziewczyn po poronieniach, ktore potem zostaly mamami. U Ciebie tez tak bedzie x
Kiedy masz nastepna wizyte?

reklama
Do góry