reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Wiecie co 8 lat minęło i ja już nie pamiętam jak to z małą miałam :) już myślałam że coś nie tak

Powiem Ci, ze ja tez nie pamietam. 1 ciąża to była wpadka, wiec przeżywałam ja z innej strony ale była tez lżejsza, ta jest wyczekana i przechodzę ja dużo gorzej... stres mnie zżera o Malenstwo z dwojga złego w 1 było lepiej... muszę się jakoś postawić na nogi tylko nie wiem jak, wiec ciąża ciąży nie równa ;)

reklama
Powiem Ci, ze ja tez nie pamietam. 1 ciąża to była wpadka, wiec przeżywałam ja z innej strony ale była tez lżejsza, ta jest wyczekana i przechodzę ja dużo gorzej... stres mnie zżera o Malenstwo z dwojga złego w 1 było lepiej... muszę się jakoś postawić na nogi tylko nie wiem jak, wiec ciąża ciąży nie równa ;)

Dokładnie kochana mam tak samo zwłaszcza że to pierwsze nasze dziecko bo córka nie jest męża biologiczna ale wychowuje ja ze mną od 3 roku jej życia

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Ile córka ma lat? My jak szczęśliwie się maleństwo urodzi to potoku dwóch planujemy znów tak dwoje minimum :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Ja mam takie mdłości ze czasem jak mi się „odbije” to wszystko mam już w przełyku :( staram się nie wymiotować wiec leżę i przelykam ślinę ale nie wiem jak długo pociągnę pewno zaraz polecę. Pocieszam się tylko tym, ze ponoć im gorzej się kobieta czuje, tym lepiej dla dziecka. Gdzieś nawet wyczytałam, ze mdłości są jednym ze wskaźników zdrowej ciąży także to mnie trzyma przy życiu... mieliśmy dziś do Krakowa jechać ale mąż wczoraj poszedł na 30do kumpla i wrócił rano wiec nici z Krakowa ale ja się cieszę. Nie mam w ogóle ochoty na zwiedzanie. Najchętniej bym się gdzieś zamknęła do czwartku. A z drugiej strony tak siedzę i myśle, ze w takim stresie się nie da żyć przecież. Do 40tc wszystko się może wydarzyć, wiec staram się pozytywnie nastawiać :)
ja np. w pierwszej ciąży nie wymiotowałam ani razu i synuś urodził się zdrowy. ogólnie niektóre kobiety tak mają, że w ogóle nie wymiotuję- znam sporo, a kilka koleżanek wymiotowało i straciło ciążę, więc nie ma reguły. ale współczuję mdłości oby ci odpuściły.

2 ciąża. No właśnie chce wszystko sobie porobić na spokojnie bo nie ma co się porywac teraz na kolejna ciążę po dwóch w przedziale pół roku które się nie udały :) Biorę to na luzie, wzięłam sobie też dłuższe wolne od pracy żeby się porządnie z regenerowac :)
super, dużo sił! i dla Ciebie zaświeci słońce!

reklama
Mamuski, ktore sa w kolejnej ciazy... po pierwszej wrocilyscie do swojej wagi na tyle zeby wbic sie w ubrania czy wymienialyscie szafe? Ja na pewno i tak czesci ubran bede musiala sie pozbyc, zeby wiecej miejsca bylo na rzeczy malucha, ale jestem ciekawa jak z rozmarowka bedzie po ciazy
Ja wróciłam do wagi nawet poniżej i o ile karmiłam malucha to szybko samo zeszło więc garderoby nie wymieniałam, ale to od genów zależy moja mama też tak miała

Do góry