reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Mnie też zaczęło mdlic z rana, najgorsze jest to że muszę wziąść lek na tarczyce z rana wi3c nie mogę nic zjeść bo to się bierze na pusty żołądek. A z tydzień temu to rzygalam jak kot w nocy I do tego miałam takie zawroty głowy że myślałam że się przekręce. Nikomu nie życzę takich nudności w ciazy.
Mnie mdli też z rana i też na tarczyce biorę, ale nigdy nie wymiotowałam a to moja 4 ciąża.
Ja mam na siebie sposób tabletki i wodę mam przy łóżku i coś o zjedzenia. Budzę się wcześnie zażywam tabletkę i zasypiam potem jak znów budzik budzi to coś zjem poleżę mogę wstawać bez mdłości :-)

reklama
Dobrze ze masz takie nastawienie. Ja po pierwszym jak i drugim razem dochodziła do siebie psychicznie około 2 miesiące i po obu razach właśnie po tym czasie zachodzilam w kolejną ciąże. Dla mnie był to mega ciężki okres i chodziłam na terapię. Teraz jeszcze liczę na cud w piątek się okaże.

A Ty zdecydowałas się na zabieg, tak? Kiedy masz? Trzymaj się mocno kochana. I masz rację skoncentruj się na sobie teraz!
No właśnie siedzę już w szpitalu będę tu 3 dni bo dziś zabieg i 2 dni antybiotyk dożylnie. Tak mi niestety teraz można już tylko zabieg :( ale po pierwszej ciąży miałam w głowie tylko to żeby zajść w kolejna a teraz nie mam tak w ogóle. Stwierdziłam że to znak i trzeba korzystać z życia skoro tak się dzieje :) a ty jak się czujesz? Kiedy masz wizytę?

Od rana boli mnie podbrzusza dziwne kucia mam zastanawiam się może przez to że córkę noszę na rękach od 2 dni ma wirusa..Chyba że poprostu panikuje trochę a tak ma być

No właśnie siedzę już w szpitalu będę tu 3 dni bo dziś zabieg i 2 dni antybiotyk dożylnie. Tak mi niestety teraz można już tylko zabieg :( ale po pierwszej ciąży miałam w głowie tylko to żeby zajść w kolejna a teraz nie mam tak w ogóle. Stwierdziłam że to znak i trzeba korzystać z życia skoro tak się dzieje :) a ty jak się czujesz? Kiedy masz wizytę?
Ja wizyte mam w piątek. Leki mi się powoli kończą (progesteron) I jak nie będzie serduszka to już mi napewno nie wypiszą. Póki co dalej wszystko zażywa łącznie z zastrzykami. I czekam. Czekam. To czekanie jest najgorsze.

Ja miałam tak samo, tylko drugi już poród, szybko miałam pelne rozwarcie (w porównaniu z pierwszym[emoji13]) ale mała nie chciała sie w wstawic w kanał i na cc. Też bym chciała teraz naturalnie, ale jak bym znów miała sie tak meczyć, chyba z 5 h miałam skurcze parte, w ogole juz nie wiedzialam co się dzieje, to juz sama nie wiem [emoji20]

Ja też chciałam mniejszą róznice między drugim a trzecim, bo miedzy dziewczynkami jest 5 lat. Ale się nie udało, poprzednia ciąża była pozamacuczna, a teraz bedzie 4.5 roku.

Z jedzeniem u mnie słabo, nic mi nie smakuje, nie chce mi się jeść. Wszystko mi śmierdzi, od kawy mnie odrzuciło. Już schudłam ok. kilograma, a przecież głownie leżę, zgodnie z zaleceniami. To co by było, jak bym latała jak zwykle[emoji13]
Przybijam piątkę, ja miałam 4 godziny partych, już odchodziłam od zmysłów, ale i tak po czasie już się nie pamięta.. ja teraz tylko marzę o tym, żeby dzidziuś się prawidłowo rozwijał, nawet nie mam marzeń co do płci, tylko naprawdę modlę się o to, żeby dziecko było zdrowe :) Co do objawów, to u mnie jeszcze brak, ale pewnie wszystko jeszcze przede mną, bo to dopiero początek..

Naprawdę świetne podejście.. Trzeba korzystać z życia i cieszyć się tym co jest, a za jakiś czas sama się zdziwisz jak to szybko minęło i będziesz tulić maluszka.. ja mocno ściskam, bo wiem co czujesz doskonale, ale widzę że silna babeczka z Ciebie :))

Mi wszystkie bóle ustaly to jestem pełna energi wogole nie czuje ze jestem w ciąży :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Mała czarna wybacz ale nie pamiętam. Która to Twoja ni3udana ciaza? 3?? Jeżeli tak to idź do genetyka albo hematologa i będziesz miała robione darmowe badania na mutacje genów. Jeżeli 3 razy nie poronilas to zrób sobie sama pakiet badań za 300 zl chyba z testdna, zrób sobie na trombofilie i mthrf. Poza tym zbadaj poziom witaminy d. Dziewczyny trzeba jeść witamine d bo przez jej brak właśnie dzieją się między innymi poronienia i puste jaja plodowe. Witamina ma szerokie spektrum działania i bardzo wpływa na płodność. Ja jem codziennie 10 tysięcy jednostek. Porobisz sobie badania i później na spokojnie przejdziesz do starań.

Mała czarna wybacz ale nie pamiętam. Która to Twoja ni3udana ciaza? 3?? Jeżeli tak to idź do genetyka albo hematologa i będziesz miała robione darmowe badania na mutacje genów. Jeżeli 3 razy nie poronilas to zrób sobie sama pakiet badań za 300 zl chyba z testdna, zrób sobie na trombofilie i mthrf. Poza tym zbadaj poziom witaminy d. Dziewczyny trzeba jeść witamine d bo przez jej brak właśnie dzieją się między innymi poronienia i puste jaja plodowe. Witamina ma szerokie spektrum działania i bardzo wpływa na płodność. Ja jem codziennie 10 tysięcy jednostek. Porobisz sobie badania i później na spokojnie przejdziesz do starań.
2 ciąża. No właśnie chce wszystko sobie porobić na spokojnie bo nie ma co się porywac teraz na kolejna ciążę po dwóch w przedziale pół roku które się nie udały :) Biorę to na luzie, wzięłam sobie też dłuższe wolne od pracy żeby się porządnie z regenerowac :)

reklama
Przybijam piątkę, ja miałam 4 godziny partych, już odchodziłam od zmysłów, ale i tak po czasie już się nie pamięta.. ja teraz tylko marzę o tym, żeby dzidziuś się prawidłowo rozwijał, nawet nie mam marzeń co do płci, tylko naprawdę modlę się o to, żeby dziecko było zdrowe :) Co do objawów, to u mnie jeszcze brak, ale pewnie wszystko jeszcze przede mną, bo to dopiero początek..
Oj było cieżko, dobrze, że mąż był przy mnie. Dokładnie, ja też myślę tylko o tym, żeby wszystko było dobrze, ja mam drugi tydzien plamienia. Jutro idę na kontrolę. Na razie z malenstwem było wszystko ok, było już serduszko. Tak, mnie wszystko jedno z płcią, oby sie tylko tym razem udało[emoji3]

Do góry