reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

U mnie to i tak widac szczególnie w dopasowanej bluzce :)

Ja mam pytanie czy do tego 12 tygodnia nie powinno się nikogo informować? U mnie mąż już powiedział...

Dlaczego nie powinno? Każdy robi jak uważa. Ja powiedziałam wszystkim. Wolę żeby wiedzieli niż mam słuchać potem przy udanej ciąży ( bo już jedna straciłam, ta też nie wygląda za dobrze) " ooo jak cudnie, pierwsza ciąża "...

reklama
To już Twoja sprawa, rodzinę moim zdaniem można odrazu po 1 usg, ja tylko dlatego nie powiedziałam żeby było osobiście, znajomych też wtedy poinformuję to będzie u mnie 12 tydzień, tak się u nas przyjęło że najwięcej poronien jest do 12 tygodnia i ludzie nie chcą mówić żeby później ktoś ewentualnie ran nie eozdrapywal, miałam znajoma z pracy co w 5 tygodniu już wszystkim powiedziała o niestety w 6 tyg poronila, przykrych sytuacji się omija, bo niekiedy ktoś wesprze a niekiedy ktoś powie to przez to że pallas papierosy przed ciąża i to jest przykre, na pewno dla niej było. W Norwegii kto kolwoek informuje o ciąży w 16 tygodniu, bo tu tak na serio jako ciąże traktują 16 tydzień.

Hej jak tam sobie radzicie w te upały? U mnie przyszedł ból głowy w poprzedniej ciąży miałam migreny [emoji51] strasznie szybko się już mecze chwile przejdę i już ciężko mi się oddycha masakra jakaś.

To już Twoja sprawa, rodzinę moim zdaniem można odrazu po 1 usg, ja tylko dlatego nie powiedziałam żeby było osobiście, znajomych też wtedy poinformuję to będzie u mnie 12 tydzień, tak się u nas przyjęło że najwięcej poronien jest do 12 tygodnia i ludzie nie chcą mówić żeby później ktoś ewentualnie ran nie eozdrapywal, miałam znajoma z pracy co w 5 tygodniu już wszystkim powiedziała o niestety w 6 tyg poronila, przykrych sytuacji się omija, bo niekiedy ktoś wesprze a niekiedy ktoś powie to przez to że pallas papierosy przed ciąża i to jest przykre, na pewno dla niej było. W Norwegii kto kolwoek informuje o ciąży w 16 tygodniu, bo tu tak na serio jako ciąże traktują 16 tydzień.
Przykre słyszeć coś takiego. Ja osobiście mam tak mocny charakter i ludzie na tyle mnie znają że ma głowe z takimi pytaniami mi nie wejdzie :) a poza tym ja przeszłam pierwsza stratę dość łagodnie ( przeżyłam swoje ale życie toczy się dalej) i jeszcze opowiadałam innym żeby np doradzić w razie gdyby im się zdarzyło

Hej jak tam sobie radzicie w te upały? U mnie przyszedł ból głowy w poprzedniej ciąży miałam migreny [emoji51] strasznie szybko się już mecze chwile przejdę i już ciężko mi się oddycha masakra jakaś.
ja praktycznie cały dzień śpię :( nie mam siły na nic, nawet na jedzenie bo mnie mdli... Za to słodycze jadlabym tonami :)

Ja to się zastanawiam tylko w co ja się będę ubierać trzeba się wybrać na zakupy bo połowa garderoby w za małych rozmiarach :)

Ogladacie już może łóżeczka wózki?

Czy któraś mama mogłaby mi polecic wózek bardzo lekki gdyż będę musiała go znosić z drugiego piętra.

ja praktycznie cały dzień śpię :( nie mam siły na nic, nawet na jedzenie bo mnie mdli... Za to słodycze jadlabym tonami :)

Ja mam tak samo mnie męczy bezsenność to samo miałam z córką w nocy spac nie mogę a potem śpimy z córką do 11 masakra gdzie ja zawsze 5 rano z psem. W dzień też przysypiam:) no i tylko bym jadła lody mango i ciastka z czekoladą

reklama
Do góry