reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Wyszłam. Czekałam 40min a byłam 5 min. Spojrzała na wyniki i wypisała mi mała dawkę leku na tarczyce 25mg. Usg nie chciała zrobić bo nie będzie widać nic. W sumie może lepiej bo bym się stresowala że nie widać. Idę za tydzień w piątek już na usg wtedy będę 6+3. A za wizytę £30 bo wypisała receptę
Szkoda, ze nie zrobiła usg, ale dobrze, ze masz leki, chociaż mała dawka, wiec sprawdzaj sobie tsh co miesiąc i jak coś to do lekarza i korekta dawki.

Szkoda, ze nie zrobiła usg, ale dobrze, ze masz leki, chociaż mała dawka, wiec sprawdzaj sobie tsh co miesiąc i jak coś to do lekarza i korekta dawki.
Wiesz co ja tak się stresowalam tym usg że dobrze ze mi nie zrobiła. Serio, bo nawet jakby było widać zarodek to serduszka nie więc bym się bardziej stresowala. A ufam jej w 100% także ok. Będę czekać cierpliwie do tego kolejnego piątku w 6+3 już serducho powinno być, tak?

Wiesz co ja tak się stresowalam tym usg że dobrze ze mi nie zrobiła. Serio, bo nawet jakby było widać zarodek to serduszka nie więc bym się bardziej stresowala. A ufam jej w 100% także ok. Będę czekać cierpliwie do tego kolejnego piątku w 6+3 już serducho powinno być, tak?
Z tego co się orientuję to jest zarodek i widoczna akcja serca, jeśli niema zarodka to lekarka zmierzy jajo płodowe i wyliczy wiek "ciąży". W 6 tyg zarodek z serduszkiem powinno być już widać ale może być tak że masz długie cykle i ciagle nic nie będzie widać.

Z tego co się orientuję to jest zarodek i widoczna akcja serca, jeśli niema zarodka to lekarka zmierzy jajo płodowe i wyliczy wiek "ciąży". W 6 tyg zarodek z serduszkiem powinno być już widać ale może być tak że masz długie cykle i ciagle nic nie będzie widać.
Ja myślałam że może być echo płodu bez akcji serca - tak miałam w drugiej ciąży jednak dobrze się nie skończyło.

Wiem dokładnie kiedy była owu także raczej jestem pewna co do dnia. Owu miałam 10dc więc z OM wychodzi 3 dni mniej ale gin też mówi że z owu bardziej wiarygodne. No to teraz tylko czekać i się starać zrelaksować.

Dziewczyny, weszłam na forum mam lutowych 2020 i tam np jedna dziewczyna w 6t3d miała już bijące serduszko, a druga w 5t5d jeszcze zarodek. Wiec jakby idziemy w okolicach 6t0d to różnie może być. Nie ma się co napalać, ale oby u wszystkich już serducha biły ;)

Moja na ten dzień kiedy byłam u lekarza wyliczyla mi 4t 3 d :) i taki był pęcherzyki
IMAG0607.jpg

Ja myślałam że może być echo płodu bez akcji serca - tak miałam w drugiej ciąży jednak dobrze się nie skończyło.

Wiem dokładnie kiedy była owu także raczej jestem pewna co do dnia. Owu miałam 10dc więc z OM wychodzi 3 dni mniej ale gin też mówi że z owu bardziej wiarygodne. No to teraz tylko czekać i się starać zrelaksować.
Jest coś takiego jak echo płodu? Na czym to polega, co jest w tym badaniu sprawdzane? Ja jedynie znam pojęcie echo serca ale jest to badanie specjalistyczne przy wadach serca. To wcześnie miałaś owulacje, robiłaś jakieś testy iwulacyjne czy miałaś kontrolowany cykl przez giną?

reklama
Do góry