reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Nie można popadać ze skrajności w skrajność. Wiadomo,że jak ciąża jest zdrowa a matka dobrze się czuje to powinno się z tego korzystać , ale nie wydaje mi się żeby argument typu "skoro ja się dobrze czuje to dziecko też " był taki mądry. Nie wiadomo ile takich matek w Norwegii miały z tego tytułu problemy. A że taka żyleta się trafiła to chwała jej za to i ja podziwiam- zwłaszcza za ten maraton [emoji14]
Ja też wychodzę z takiego założenia, że wiem że nie powinno się kąpać w temperaturze powyżej 35 stopni więc baseny termalne ciepłe odpadają tym bardziej sauna organizm i tak dostaje w kość bo zmienia się ciśnienie, a jeszcze tak, tutaj kobiety są dziwne, w sensie one więcej robią niż faceci, właścicielka mojego mieszkania to ona opiekuje się domem, pracuje, opiekuje się niepełnosprawnym dzieckiem i to ona kosi trawnik i naprawia elektryke, a facet siedzi i się opala na leżaku.wiele takich przypadków wymieniać.
f2w3gov37znp1hsr.png

reklama
A jak się dzisiaj czujecie?
Ja pobilsm rekord poszłam spać o 19 wstałam o 7:45... Spóźnił am się 5 minut do pracy. Chyba organizm potrzebował odpoczynku...
f2w3gov37znp1hsr.png

A jak się dzisiaj czujecie?
Ja pobilsm rekord poszłam spać o 19 wstałam o 7:45... Spóźnił am się 5 minut do pracy. Chyba organizm potrzebował odpoczynku...
f2w3gov37znp1hsr.png
Ja sie czuje dobrze ale mam lekki stres bo jutro bete powtarzam A w środę wizyta. Już się pochwalilismy rodzicom i boję się że za wcześnie.

Dziewczyny ginekolog u ktorego chce prowadzic ciążę dopiero moze mnie przykac po 30.07 bo niestety jest na urlopie. Byłam u innego jak tylko wyskoczyly dwie kreski ale wtedy stwierdził, że jeszcze za wcześniej na USG. Zrobił tylko zwykłe badanie i powiedział że test sie nie mylił. I teraz mam wątpliwości czy to nie za dlugo czekac do poczatku sierpnia. Obecnie według aplikacji jest to 6+0.
Spokojnie, ja idę w 6t5d. Byłam w 4t4d i nic nie było widać na usg, ale musiałam iść bo potrzebowałam receptę na heparyne. Wiem, że to długo okres czasu ale musimy cierpliwie czekać. Ja mam wizytę 26 lipca i też mnie już nosi..
W ogóle właśnie zaczęłam 5t1d I to ten czas kiedy w każdej ciazy mam plamienia ehh już chodzę całą zestresowana

Ja zasnęłam ok 23 i w środku nocy się wybudziłam.. nie mogłam zasnąć z 2 h a o 5.50 pobudka :( chyba już za 2 tyg poproszę mojego lekarza o zwolnienie.

A z objawów to gigantyczny ból piersi i kłucie w podbrzuszu. Nastrój też mi się zmienia często [emoji14] wczoraj z 3 razy zrypałam swojego [emoji28]

@mala.czarna będzie dobrze :)
Mnie tez sutki bolą okropnie założyłam już większy stanik bo nie wygodnie mi już. Ja powiedziałam o ciąży szefowej i dobrze to przyjęła także mam z głowy :)

reklama
A no widzisz zdarzają się fajne szefowe [emoji6] u mnie w dziale tez jedna jest na zwolnieniu już. Ale ja chce pracować ile będę mogła

Do góry