reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

@Martynka90 trzeba być buzię w środku, rozmawiałam z dentysta i oni jak najbardziej to zalecają A dodatkowo jest coś takiego jak wizyta adaptacyjna na którą można przyjść nawet z półrocznym dzieckiem gdzie porostu posiedzi chwilę w gabinecie , lekarz mu tam podgląda, podotyka buzię. Chodzi o to żeby dziecko jak najmłodsze nie kojarzyło dentysty jako potwora i nauczyło się otwierać buzię. Często rodzice ida pierwszy raz jak już dziecko boli no i wiadomo jakie jest później wspomnienie

reklama
@Martynka90 trzeba być buzię w środku, rozmawiałam z dentysta i oni jak najbardziej to zalecają A dodatkowo jest coś takiego jak wizyta adaptacyjna na którą można przyjść nawet z półrocznym dzieckiem gdzie porostu posiedzi chwilę w gabinecie , lekarz mu tam podgląda, podotyka buzię. Chodzi o to żeby dziecko jak najmłodsze nie kojarzyło dentysty jako potwora i nauczyło się otwierać buzię. Często rodzice ida pierwszy raz jak już dziecko boli no i wiadomo jakie jest później wspomnienie
Racja, racja tylko nie wiem co na tych głupich filmikach pokazują😠 czyli mogę użyć tej szczoteczki?

Drogie Użytkowniczki BB,

Nasza Ania przygotowała następne spotkania ze specjalistami, oraz otworzyła wątki, w których można zadawać pytania, a pytania zostaną wykorzystane w trakcie spotkań on-line w poniższych terminach. Serdecznie zapraszam i zachęcam do udziału w nich, ciężkie czasy izolacji i niezbyt korzystna sytuacja z dostępem do służby zdrowia powodują, że często brakuje nam fachowego wsparcia, tym bardziej wiedza i porady zdobyte w czasie spotkań mogą okazać się dla nas na wagę złota.

3 kwietnia - spotkanie z fizjoterapeutą i osteopatą:

Link do: 3 kwietnia spotkanie z fizjoterapeutą i osteopatą. Zadaj pytanie

4 kwietnia - spotkanie z psycholog i edukatorką okołoporodową:

Link do: 5.04 o godz. 13 psycholog i edukatorka okołoporodowa odpowie na pytania.

7 kwietnia -spotkanie z fizjoterapeutką uroginekologiczną:

Link do: 7.04 spotkanie z fizjoterapeutką uroginekologiczną. Zadaj pytanie

Wszystkie spotkania są rejestrowane, a w poniższym wątku zebrane wszystkie razem:

Link do: Rozmowy ze specjalistami. Nagrania do odtworzenia.

Serdecznie Was zachęcam do zapoznania się z nimi, są super pomocne.

Pozdrawiam serdecznie,

Gabi (mod)

Hej Dziewczyny, pytanie może głupie, ale nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi. Na opakowaniu mm piszę jak zrobić 100ml mleka mm czyli 90ml wody i 3 płaskie łyżeczki. Jakie proporcję mam dawać gdy chce zrobić np. 110ml mleka? lub 120? a także czy robię źle gdy wlewam najpierw wodę do butelki żywiec zdrój potem mleko i to wszystko podgrzewam? Bardzo proszę o pomoc 😞
W ogóle czy wszystkie bobasy są już na świecie?!?! Ostatnio nic nie pisze bo jestem z małą ciagle sama. Mąż pracuje 6-17 a w nocy też wstaje Ja bo mąż jeździ autem w pracy :/ ale myśle o Was ❤️
czy wasze bobasy też są takie nieposkładane i tez nie chętnie śpią w łóżeczkach?
buziak

Hej Dziewczyny, pytanie może głupie, ale nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi. Na opakowaniu mm piszę jak zrobić 100ml mleka mm czyli 90ml wody i 3 płaskie łyżeczki. Jakie proporcję mam dawać gdy chce zrobić np. 110ml mleka? lub 120? a także czy robię źle gdy wlewam najpierw wodę do butelki żywiec zdrój potem mleko i to wszystko podgrzewam? Bardzo proszę o pomoc 😞
W ogóle czy wszystkie bobasy są już na świecie?!?! Ostatnio nic nie pisze bo jestem z małą ciagle sama. Mąż pracuje 6-17 a w nocy też wstaje Ja bo mąż jeździ autem w pracy :/ ale myśle o Was ❤
czy wasze bobasy też są takie nieposkładane i tez nie chętnie śpią w łóżeczkach?
buziak
Witaj w klubie. Mój na dodatek sypia w dzień na raty po 15 minut

reklama
W ogóle czy wszystkie bobasy są już na świecie?!?! Ostatnio nic nie pisze bo jestem z małą ciagle sama. Mąż pracuje 6-17 a w nocy też wstaje Ja bo mąż jeździ autem w pracy :/ ale myśle o Was ❤
buziak
Hej, spokojnie np.moja mała zrobiła się ostatnio strasznie absorbujaca przez bolacy brzuszek ;/ Oczywiście woli spać z nami w łóżku niż w swoim łóżeczku i czasem to jest jedyne wyjście aby co kolwiek pospać czyli śpi z nami. Wiem, że tak nie powinno być, powinnam ją odłożyć. Ale nieraz przy niej zmeczona zasnę albo jak ją odloze do łóżeczka po kilku minutach chce z powrotem do mamy ;)
Co do mleka obliczone z proporcji:
110 ml mleka :
99 ml wody czyli zaokraglijmy do 100 ml wody
3, 3 miarki czyli 3 miarki i jedna trzecia
120 ml mleka:
108 wody (110 może być xD)
3,6 miarki proszku czyli daj 3 i pół i ciutke ;)
Co do wykonania mieszanki to ja jeszcze nie robiłam :)

Do góry