@Martynka90 trzeba być buzię w środku, rozmawiałam z dentysta i oni jak najbardziej to zalecają A dodatkowo jest coś takiego jak wizyta adaptacyjna na którą można przyjść nawet z półrocznym dzieckiem gdzie porostu posiedzi chwilę w gabinecie , lekarz mu tam podgląda, podotyka buzię. Chodzi o to żeby dziecko jak najmłodsze nie kojarzyło dentysty jako potwora i nauczyło się otwierać buzię. Często rodzice ida pierwszy raz jak już dziecko boli no i wiadomo jakie jest później wspomnienie
reklama
Chce_byc_mama_wielu
Fanka BB :)
Racja, racja tylko nie wiem co na tych głupich filmikach pokazują czyli mogę użyć tej szczoteczki?@Martynka90 trzeba być buzię w środku, rozmawiałam z dentysta i oni jak najbardziej to zalecają A dodatkowo jest coś takiego jak wizyta adaptacyjna na którą można przyjść nawet z półrocznym dzieckiem gdzie porostu posiedzi chwilę w gabinecie , lekarz mu tam podgląda, podotyka buzię. Chodzi o to żeby dziecko jak najmłodsze nie kojarzyło dentysty jako potwora i nauczyło się otwierać buzię. Często rodzice ida pierwszy raz jak już dziecko boli no i wiadomo jakie jest później wspomnienie
Co do szczoteczki to niestety nie wiem ale taki guzik Ci wystarczy w zupełnościRacja, racja tylko nie wiem co na tych głupich filmikach pokazują[emoji34] czyli mogę użyć tej szczoteczki?
annika1801
zainteresowana
Czy wszystkie już jesteśmy rozpakowane???
Chyba tak...Czy wszystkie już jesteśmy rozpakowane???
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Drogie Użytkowniczki BB,
Nasza Ania przygotowała następne spotkania ze specjalistami, oraz otworzyła wątki, w których można zadawać pytania, a pytania zostaną wykorzystane w trakcie spotkań on-line w poniższych terminach. Serdecznie zapraszam i zachęcam do udziału w nich, ciężkie czasy izolacji i niezbyt korzystna sytuacja z dostępem do służby zdrowia powodują, że często brakuje nam fachowego wsparcia, tym bardziej wiedza i porady zdobyte w czasie spotkań mogą okazać się dla nas na wagę złota.
3 kwietnia - spotkanie z fizjoterapeutą i osteopatą:
Link do: 3 kwietnia spotkanie z fizjoterapeutą i osteopatą. Zadaj pytanie
4 kwietnia - spotkanie z psycholog i edukatorką okołoporodową:
Link do: 5.04 o godz. 13 psycholog i edukatorka okołoporodowa odpowie na pytania.
7 kwietnia -spotkanie z fizjoterapeutką uroginekologiczną:
Link do: 7.04 spotkanie z fizjoterapeutką uroginekologiczną. Zadaj pytanie
Wszystkie spotkania są rejestrowane, a w poniższym wątku zebrane wszystkie razem:
Link do: Rozmowy ze specjalistami. Nagrania do odtworzenia.
Serdecznie Was zachęcam do zapoznania się z nimi, są super pomocne.
Pozdrawiam serdecznie,
Gabi (mod)
Nasza Ania przygotowała następne spotkania ze specjalistami, oraz otworzyła wątki, w których można zadawać pytania, a pytania zostaną wykorzystane w trakcie spotkań on-line w poniższych terminach. Serdecznie zapraszam i zachęcam do udziału w nich, ciężkie czasy izolacji i niezbyt korzystna sytuacja z dostępem do służby zdrowia powodują, że często brakuje nam fachowego wsparcia, tym bardziej wiedza i porady zdobyte w czasie spotkań mogą okazać się dla nas na wagę złota.
3 kwietnia - spotkanie z fizjoterapeutą i osteopatą:
Link do: 3 kwietnia spotkanie z fizjoterapeutą i osteopatą. Zadaj pytanie
4 kwietnia - spotkanie z psycholog i edukatorką okołoporodową:
Link do: 5.04 o godz. 13 psycholog i edukatorka okołoporodowa odpowie na pytania.
7 kwietnia -spotkanie z fizjoterapeutką uroginekologiczną:
Link do: 7.04 spotkanie z fizjoterapeutką uroginekologiczną. Zadaj pytanie
Wszystkie spotkania są rejestrowane, a w poniższym wątku zebrane wszystkie razem:
Link do: Rozmowy ze specjalistami. Nagrania do odtworzenia.
Serdecznie Was zachęcam do zapoznania się z nimi, są super pomocne.
Pozdrawiam serdecznie,
Gabi (mod)
jarana13
Aktywna w BB
Gratulacje ❤Dziewczyny, już jestem po CC Dziewczynka 3200 10 pkt i na szczęście tą cesarkę miałam, bo pępowina wokół szyi okręcona była.
Stelka29
Zaangażowana w BB
Hej Dziewczyny, pytanie może głupie, ale nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi. Na opakowaniu mm piszę jak zrobić 100ml mleka mm czyli 90ml wody i 3 płaskie łyżeczki. Jakie proporcję mam dawać gdy chce zrobić np. 110ml mleka? lub 120? a także czy robię źle gdy wlewam najpierw wodę do butelki żywiec zdrój potem mleko i to wszystko podgrzewam? Bardzo proszę o pomoc
W ogóle czy wszystkie bobasy są już na świecie?!?! Ostatnio nic nie pisze bo jestem z małą ciagle sama. Mąż pracuje 6-17 a w nocy też wstaje Ja bo mąż jeździ autem w pracy :/ ale myśle o Was
czy wasze bobasy też są takie nieposkładane i tez nie chętnie śpią w łóżeczkach?
buziak
W ogóle czy wszystkie bobasy są już na świecie?!?! Ostatnio nic nie pisze bo jestem z małą ciagle sama. Mąż pracuje 6-17 a w nocy też wstaje Ja bo mąż jeździ autem w pracy :/ ale myśle o Was
czy wasze bobasy też są takie nieposkładane i tez nie chętnie śpią w łóżeczkach?
buziak
annika1801
zainteresowana
Witaj w klubie. Mój na dodatek sypia w dzień na raty po 15 minutHej Dziewczyny, pytanie może głupie, ale nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi. Na opakowaniu mm piszę jak zrobić 100ml mleka mm czyli 90ml wody i 3 płaskie łyżeczki. Jakie proporcję mam dawać gdy chce zrobić np. 110ml mleka? lub 120? a także czy robię źle gdy wlewam najpierw wodę do butelki żywiec zdrój potem mleko i to wszystko podgrzewam? Bardzo proszę o pomoc
W ogóle czy wszystkie bobasy są już na świecie?!?! Ostatnio nic nie pisze bo jestem z małą ciagle sama. Mąż pracuje 6-17 a w nocy też wstaje Ja bo mąż jeździ autem w pracy :/ ale myśle o Was ❤
buziak
reklama
Chce_byc_mama_wielu
Fanka BB :)
Hej, spokojnie np.moja mała zrobiła się ostatnio strasznie absorbujaca przez bolacy brzuszek ;/ Oczywiście woli spać z nami w łóżku niż w swoim łóżeczku i czasem to jest jedyne wyjście aby co kolwiek pospać czyli śpi z nami. Wiem, że tak nie powinno być, powinnam ją odłożyć. Ale nieraz przy niej zmeczona zasnę albo jak ją odloze do łóżeczka po kilku minutach chce z powrotem do mamyHej Dziewczyny, pytanie może głupie, ale nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi. Na opakowaniu mm piszę jak zrobić 100ml mleka mm czyli 90ml wody i 3 płaskie łyżeczki. Jakie proporcję mam dawać gdy chce zrobić np. 110ml mleka? lub 120? a także czy robię źle gdy wlewam najpierw wodę do butelki żywiec zdrój potem mleko i to wszystko podgrzewam? Bardzo proszę o pomoc
W ogóle czy wszystkie bobasy są już na świecie?!?! Ostatnio nic nie pisze bo jestem z małą ciagle sama. Mąż pracuje 6-17 a w nocy też wstaje Ja bo mąż jeździ autem w pracy :/ ale myśle o Was ❤
buziak
Co do mleka obliczone z proporcji:
110 ml mleka :
99 ml wody czyli zaokraglijmy do 100 ml wody
3, 3 miarki czyli 3 miarki i jedna trzecia
120 ml mleka:
108 wody (110 może być xD)
3,6 miarki proszku czyli daj 3 i pół i ciutke
Co do wykonania mieszanki to ja jeszcze nie robiłam