reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny uważajcie na Lovelle bo też czasem potrafi uczulić, ja polecam z własnego doświadczenia biały jeleń lub dzidzius, ale to mówi mama małego alergika☺
Co do prania pościeli to na początek nie ma co przesadzać, okarze się z czasem jaki trafi sie model☺u nas niestety z Emilka pojawiła się taką wysypka na twarzy która okazała się właśnie reakcja na kontakt z naszymi ciuszkami i pościelą, ale mała ma azs...Wtedy musiałam wszystko prać i to w płatkach mydlanych, później nauczyliśmy się uzywac cały czas tetrowek do podkladania.Wkurzajacy byli tylko goście których prosilam by nie brali małej na rece albo używali tetry a oni i tak po swojemu a potem my mieliśmy tydzień z głowy bo mała wszystko swedzialo...

reklama
Meski tok rozumowania mnie czasem naprawdę zadziwia ... jak powiedziałam mojemu że co zrobimy jak jednak będzie dziewczynka ? - usmiechnął się i powiedział że to nie możliwe bo na usg przeciez był chłopak :p pół godziny go przekonywałam że to nie jest na 100% - to aż w google sobie sprawdził i był jakiś dziwny do końca dnia ... bo on wie że to Dominik jego synek i jak to mozliwe że może być dziewczynka ? :p i nadal do siebie myśli nie dopuszcza że wrócimy ze szpitala z córeczką :D nam co do płci było wszystko jedno bo to pierwszy dzidziuś, ale jakoś się już nastawiliśmy - nie mówiąc o zakupach dla maluszka, ale po prostu już traktujemy brzuszek jak chłopca :) więc oby psikusów nie było, choć córcie pokochalibyśmy tak samo mocno :)
O to moje wczorajsze grzeszki:

Załączniki

• 20160210_193549.jpg
    20160210_193549.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 50
Hej.
Barbra a moze maz ma cukrzyce,ze tak zapada w sen,nie.martw sie ja tez tak mam,moj wjezdza o 6rano a wraca po 20stej,kapie sie,je i zasypia.
Wiecie co,bylam u poloznej
naszej miejscowej na
sprawdzenie tetna malej i
mowie ze przed wczoraj ledwo
ruchy czulam ale wczoraj juzwporzadku i zmierzyla mi cukier,ale....pol godziny po jedzeniu bo.zjadlam kanapke.z nutella i popilam sokiem malinowym i wyszlo 136 a mowi ze norma do 120na czczo ale.ja.nie bylam na czczo.mozliwe ze po.pol godz juz.byl cukier we krwi? Raczej napewno prawda?

Kamila u mnie jak z dziewczynki zrobił się chłopiec to na patologi ordynator jak robił usg i sprawdzał płeć to powiedział że z dziewczynki może być chłopiec Ale jeśli był chłopiec to "jak urosło to już nie odpadnie". Dlatego twój m może być spokojny.
Gdyby mi mówili na początku że córka to chyba nie umiałabym uwierzyć. Ale w chłopca od razu uwierzyłam choć sama tego nie widziałam. Dopiero ostatnio widziałam dokładnie jajka więc nie mam wątpliwości.

ja słyszałam już różne "cuda" ;) wieć tak na prawde wszystkie dowiemy się trzymając maluszki w ramionach - ale fakt nie sądze żeby się u nas miało coś zmienić :)

Z moja szwagierka rodziła kobieta co miała mieć chłopca a wyszła dziewczynka. Lekarze tłumaczyli to ,że musiała być pepowina tak ułożona ,że wyglądało jak jajeczka itp ... babka miała depresję...

Wiecie co,bylam u poloznej
naszej miejscowej na
sprawdzenie tetna malej i
mowie ze przed wczoraj ledwo
ruchy czulam ale wczoraj juzwporzadku i zmierzyla mi cukier,ale....pol godziny po jedzeniu bo.zjadlam kanapke.z nutella i popilam sokiem malinowym i wyszlo 136 a mowi ze norma do 120na czczo ale.ja.nie bylam na czczo.mozliwe ze po.pol godz juz.byl cukier we krwi? Raczej napewno prawda?
ONA, tak, w ciagu pół godziny po zjedzeniu posiłku cukier idzie do góry. Nic dziwnego ze miałaś wyższy cukier po zjedzeniu kanapki, bo to norma ;)

reklama
Ja kupiłam żel do prania z Lovelli. Pościel piorę w zwykłym proszku, kilka rzeczy dla małej też wyprałam z naszymi ubraniami. Później najwyżej będę prała ciuchy Emi i małej razem.
Moja znajoma miała mieć córkę a przy porodzie okazało sie, że jednak chłopak :) z tego co wiem, większego szoku nie przeżyła chociaż pewno nastawienie na dziewczynkę było no i garderoba.

Do góry