reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny uważajcie na Lovelle bo też czasem potrafi uczulić, ja polecam z własnego doświadczenia biały jeleń lub dzidzius, ale to mówi mama małego alergika☺
Co do prania pościeli to na początek nie ma co przesadzać, okarze się z czasem jaki trafi sie model☺u nas niestety z Emilka pojawiła się taką wysypka na twarzy która okazała się właśnie reakcja na kontakt z naszymi ciuszkami i pościelą, ale mała ma azs...Wtedy musiałam wszystko prać i to w płatkach mydlanych, później nauczyliśmy się uzywac cały czas tetrowek do podkladania.Wkurzajacy byli tylko goście których prosilam by nie brali małej na rece albo używali tetry a oni i tak po swojemu a potem my mieliśmy tydzień z głowy bo mała wszystko swedzialo...

reklama
Meski tok rozumowania mnie czasem naprawdę zadziwia ... jak powiedziałam mojemu że co zrobimy jak jednak będzie dziewczynka ? - usmiechnął się i powiedział że to nie możliwe bo na usg przeciez był chłopak :p pół godziny go przekonywałam że to nie jest na 100% - to aż w google sobie sprawdził i był jakiś dziwny do końca dnia ... bo on wie że to Dominik jego synek i jak to mozliwe że może być dziewczynka ? :p i nadal do siebie myśli nie dopuszcza że wrócimy ze szpitala z córeczką :D nam co do płci było wszystko jedno bo to pierwszy dzidziuś, ale jakoś się już nastawiliśmy - nie mówiąc o zakupach dla maluszka, ale po prostu już traktujemy brzuszek jak chłopca :) więc oby psikusów nie było, choć córcie pokochalibyśmy tak samo mocno :)
O to moje wczorajsze grzeszki:

Załączniki

• 20160210_193549.jpg
    20160210_193549.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 49
Hej.
Barbra a moze maz ma cukrzyce,ze tak zapada w sen,nie.martw sie ja tez tak mam,moj wjezdza o 6rano a wraca po 20stej,kapie sie,je i zasypia.
Wiecie co,bylam u poloznej
naszej miejscowej na
sprawdzenie tetna malej i
mowie ze przed wczoraj ledwo
ruchy czulam ale wczoraj juzwporzadku i zmierzyla mi cukier,ale....pol godziny po jedzeniu bo.zjadlam kanapke.z nutella i popilam sokiem malinowym i wyszlo 136 a mowi ze norma do 120na czczo ale.ja.nie bylam na czczo.mozliwe ze po.pol godz juz.byl cukier we krwi? Raczej napewno prawda?

Kamila u mnie jak z dziewczynki zrobił się chłopiec to na patologi ordynator jak robił usg i sprawdzał płeć to powiedział że z dziewczynki może być chłopiec Ale jeśli był chłopiec to "jak urosło to już nie odpadnie". Dlatego twój m może być spokojny.
Gdyby mi mówili na początku że córka to chyba nie umiałabym uwierzyć. Ale w chłopca od razu uwierzyłam choć sama tego nie widziałam. Dopiero ostatnio widziałam dokładnie jajka więc nie mam wątpliwości.

ja słyszałam już różne "cuda" ;) wieć tak na prawde wszystkie dowiemy się trzymając maluszki w ramionach - ale fakt nie sądze żeby się u nas miało coś zmienić :)

Z moja szwagierka rodziła kobieta co miała mieć chłopca a wyszła dziewczynka. Lekarze tłumaczyli to ,że musiała być pepowina tak ułożona ,że wyglądało jak jajeczka itp ... babka miała depresję...

Wiecie co,bylam u poloznej
naszej miejscowej na
sprawdzenie tetna malej i
mowie ze przed wczoraj ledwo
ruchy czulam ale wczoraj juzwporzadku i zmierzyla mi cukier,ale....pol godziny po jedzeniu bo.zjadlam kanapke.z nutella i popilam sokiem malinowym i wyszlo 136 a mowi ze norma do 120na czczo ale.ja.nie bylam na czczo.mozliwe ze po.pol godz juz.byl cukier we krwi? Raczej napewno prawda?
ONA, tak, w ciagu pół godziny po zjedzeniu posiłku cukier idzie do góry. Nic dziwnego ze miałaś wyższy cukier po zjedzeniu kanapki, bo to norma ;)

reklama
Ja kupiłam żel do prania z Lovelli. Pościel piorę w zwykłym proszku, kilka rzeczy dla małej też wyprałam z naszymi ubraniami. Później najwyżej będę prała ciuchy Emi i małej razem.
Moja znajoma miała mieć córkę a przy porodzie okazało sie, że jednak chłopak :) z tego co wiem, większego szoku nie przeżyła chociaż pewno nastawienie na dziewczynkę było no i garderoba.

Do góry