reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cześć Mamusie:-D w końcu Was nadrobiłam.
Cocosh całe szczęście, że się u Ciebie całkiem dobre wieści, oby dalej były już tylko pozytywne newsy. Niech Marysia siedzi grzecznie w brzuszku do marca i poczeka, żeby tatuś się wykurował po operacji &&&:biggrin2:
Ja też zamierzam męża zabrać do porodu, bo przy tych wszystkich bólach przyda się ktoś z przytomnym umysłem. Przy pierwszym porodzie położna chciała mi podać maskę z tlenem, ale jej rurki brakło, no to mój R wziął ze stołu jakiś nożyk i połączył dwie rurki- teraz się śmieje, że bez skrzynki narzędziowej na porodówkę nie jedzie:-) :)
Fanti gratuluje udanego zakupu, ja też wylicytowałam na allegro płaszcz oversize dwa miesiące temu za 50 zł, ale już mi zaczyna w nim miejsca brakować:wink:
Dzisiaj o 18 mam wizytę, także znowu czeka mnie depilacja na czuja, albo do lusterka :-p

reklama
Hej dziewczyny :p

Isia kciuki za egzamin w czarnej bluzeczce && :D
I kciuki za wizytujace. Lilithgoth zaciskaj nogi w szpitalu i szybko wychodz do domku ;) Jeszcze masz troche czasu do porodu.

Chrobek haha jako sen, ciekawe czy mi sie udalo cos upolowac fajnego bo jakos daru do tego nie mam niestety :D

Bursztynek no na pewno macie rece pelne roboty ale jak to cieszy jak sobie robicie cos swojego :)

Volka a Ty uwazaj, moze jednak masz dziewczynke skoro wrozby takie wychodza :D Przeciez juz raz jakies podejrzenie bylo :p

Ja jeszcze w lozku bo zimno straszne :p Super wiedziec, ze sie nie idzie do pracy ale co ja bede biedna robic.. musze wynalezc jakies zajecie :p szkoda, ze moj nie ma tacierzynskiego razem ze mna :D

Lilith pytałam wcześniej jak sobie w domu radzą? Spokojna o to chociaż jesteś?
Musialam przeoczyc sorry

W domu radza sobie swietnie....corcia z rana juz dzwonila i kazala mi z kotem rozmawiac bo podobno placze za mna.... synek wczoraj pozno usnol po 24 ponac...a ola spala dzisiaj do 10...tesciowa mi opowiadala jak o 4 w nocy wymykala sie z jej sypialni i chciala isc do mnie spac...ale zrozumiala ze mama chora. Lece po kawe do sklepiku

Lilith trzymaj się będzie dobrze i szybko do domku wrocisz :)
La luna kciuki za wizytę :)
Ja segregowalam wszystkie ciuszki do prania i postawiła już jedno :)
Ale żelazko się zepsulo więc prasowanie na razie odpada :( na razie 1 worek jest do prasowania :/

Kamilaasami to mamy coś wspólnego. ja mam płaszcz taki z kształcie litery A i mój mąż mówi że wyglądam w nim jak mama muminka :D
A dziś w nowej kurtce poszłam po młodego a on inaczej niż typowy facet od razu pyta "gdzie kupiłas taka kupuję?" więc opowiadam że nie dawno był kurier itd i pytam czy może być. A on "no w tym na miasto nawet możesz wyjść" :D
Manka masz nas i w sumie jeszcze nie pisałaś o praniu ubranek. więc zajęcia już dwa masz ;)
La luna dzięki ;)

Ja wczoraj jak męża wiozłam na pociąg to tak patrzę zimno śnieg mróz i mówię- mamy masę czasu bo bronek ma się urodzić na wiosnę jak już będzie ciepło a do tego daleko ;)

Witam się leniwie....
Lilith trzymaj się w tym szpitalu i wychodź szybko, z czopem czy bez czopa ;) Statystyki mamy okropne, w sumie nas tu niewiele (chyba ok 30 szt.) a procentowy udział tych co wylądowały w międzyczasie ciąży w szpitalu zatrważający :szok: w dodatku co niektóre zawyżają średnią lądując na patologii więcej niż raz :baffled:

Cocosh Ty to umiesz trzymać w napięciu.... My tu całą wieczność czekamy na relację z echa Marysi, a Ty jak już się odzywasz po kilku dniach to najpierw 2 strony A4 piszesz o kupowaniu piżamy i ręczników mężowi :-p Dobrze że nie przełożyliście terminu operacji- co się odwlecze to nie uciecze, a sobie stresów zaoszczędzicie- oczekiwanie może być gorsze niż sam zabieg. My tu wszystkie wam kibicujemy, tylko zamiast cheerleaderkowych pomponów machamy brzuchami ;) więc musi być dobrze!

Cień mnie z hemoroidów po pierwszym porodzie najlepiej podniosły czopki procto-glyvenol, wg ulotki można używać po 4-tym miesiącu ciąży i w okresie karmienia. Ale jeśli nic Cię tam specjalnie nie boli, nie swędzi, a krwawienie było jednorazowym incydentem to odpuściłabym sobie farmakoterapię.

Godz 13:00 a jak nic pożytecznego nie zrobiłam :no2:Idę chyba z jedną półkę w szafie opróżnię pod dzidziusia. Szkoda, że wraz z pojawieniem się nowego członka rodziny mieszkanie nie rozrasta się o dodatkowe 15 m2 :-p

hej :)

Ja rano byłam drugi raz na tej krzywej cukrowej. Pod wieczór wyniki, więc zobaczę jak wyszły. Jeszcze tokso IGM drugi raz robiłam i tez wyniki będą wieczorem.

W piątek byliśmy w odwiedziny u sąsiadów, którym urodziła się na początku grudnia córeczka - przesłodka jest ich małą :) a wczoraj u znajomych co mają dwumiesięcznego syna i dwuletniego :) Jeszcze byli inni znajomi z dziećmi i cały czas była temat dzieci i porodów. I chyba dlatego całą noc śniło mi się, że rodzę, nawet łatwy poród miałam, a potem mój Antoś z dużą ilością włosów, nawet miał grzywkę, taką do oczu, z moich piersi mleko to aż tryskało tyle pokarmu miałam :laugh2: Ciekawe czy się sprawdzi sen :)

Lilith kciuki za szybkie wyjście ze szpitala &&

reklama
Do góry