reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Manka, moja mama w trzech ciazach objawy miała dopiero w 2trymestrze i byla to zgaga :-) w pierwszym tylko brak okresu :-)

reklama
Panna Myszka, mam podobnie, a pracy full...

u mnie też tak że jeden dzień jest ok, a drugi masakra.
Od dwóch dni bolą mnie pachwiny, mam nadzieję że to normalne rozciąganie tylko i niecierpliwością czekam na sobotę.

Poczytuję was trochę, ale nie mam czasu pisać.

Udanych wizyt i witam nowe mamusie:)

asia1989 witaj :-).

Z imion żeńskich podoba mi się jeszcze Lilianka, ale mojemu M kojarzy się ze starszą ciotką i nawet nie chce o tym słyszeć. A Antosi i Antosiów, Zoś i Majek u nas taki wysyp, że też odpadają. Ciężka to decyzja, bo wybieramy imię dla naszego szczęścia na całe życie. I tylko do nas będzie miało w razie czego żal, że ją lub jego nazwaliśmy tak a nie inaczej :-p.
Ja jak zobaczyłam syna po porodzie to od razu wiedziałam, że dokonaliśmy trafnego wyboru z imieniem :-).

Zmykam z młodym na dwór, bo mi dom rozniesie, tyle ma energii.

hej
Lilith czekam na wieści...
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty...

Ja już dziś posprzątałam mieszkanko obiadek ugotowałam.... i opadłam z sił:-D
mdłości mnie męczą. A już sie cieszyłam że objawy u mnie minęły heh.
Musze coś zjesc srednio co 3 h bo od razu mnie mdli....
Chłopcy od rana szaleja w rytmach Bednarka i Mijala ( młodszy uwielbia Bednarka chciałby pojechac na jego koncert ) także dziś rodzinka ma rozśpiewana i roztańczona.... :tak: Po obiadku spacerek a potem wygonie męża ze starszym na boisko troche piłke pokopac... z młodszym to jest tak że on sie strasznie szybko męczy do tego jeszcze po operacji ma mnóstwo zakazów i wakacje ma na spokojnie. Bez szaleństw, bez biegania podnoszenia bez długiej ekspozycji na słońce... Ale mimo że ma dopiero 5 lat rozumie dużo co mnie ogromnie cieszy. Mam nadzieje że jutro dostaniemy pozwolenie na urlopik mały od kardiologa :tak:
Tymczasem chyba sie zdrzemnę...

manka_tk ja też nic nie odczuwam poza bólem czasami jajkinów, piersi i tyle a jestem w ciąży :-) ciesz się że tak masz i oby tak już zostało u nas :-)
reszcie dzieciaczyn współczuje i życzę Wam, aby szybko wszystko minęło :sorry:

Dziewczyny cieszcie się, że tak super początki ciąży przechodzicie, mdłości, wymioty to nic do pozazdroszczenia. Ja do południa nic nie mogę w siebie wmusić, a jak coś już zjem to i tak ląduje zaraz w kibelku :baffled:. Z chęcią bym się z którąś zamieniła na ten błogi stan :-D.

reklama
Do góry