reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Izik a co teściom nie pasowało?
Ja na bank się naslucham od mojej mamy jak wróci z Niemiec że kupiliśmy Zuzce nowy pokój i nowe biurko a ona jej biurko kupiła w zeszłym roku na urodziny.... tylko tego jej biurka nie likwidujemy ani nic z nim nie robimy, po prostu będzie sobie stało w pokoju Bartusia i czekało aż dorosnie....
I że Zuzka dostała mniejszy pokój, bez klimy i pieca kaflowego.... ehhhhh już to widzę i słyszę oczami wyobraźni :/

reklama
Witajcie po wekendzie.Ja dzisiaj w domu sama z dwójką, bo synek nadal jeszcze kaszlący, więc ciężko mi się ogarnąć:laugh2:Wczoraj była u mnie przez cały dzień kumpela z dziecmi i w końcu nagadałam sie za wszystkie czasy a dzieciaczki ładnie się wybawiły. Ja na walentynki zamiast kwiatków czy czekoladek dostałam od mojego M książkę na która od dawna polowałam, wiec jestem bardzo zadowolona bo ja akurat takie prezenty bardzo lubie.
U mnie objawów zblizajacego porodu na razie brak, moze przez cały wekend były ze trzy skurcze i tyle, choć Malutka czuje rzeczywisćie juz bardzo nisko i strasznie mi naciska na pecherz, normalnie niedługo bede spac w kibelku :D
Jutro wizyta, jestem ciekawa co tam nowego się dowiem i ile już Mała waży. Jeszcze przez wekend mnie troszke wystraszyła bo nie chciała sie przez cały dzień ruszac ale w koncu pomogły gofry, całe szczescie bo miałam już nerwa. Co do przygotowan do porodu to juz jestem w miare ogarnieta, wszystko poprane i poprasowane, dzisiaj tylko jakies ostatnie pokrowce od bujaczków się piora, jutro odswieze wózek i i kołyskę i finito. Aaa jeszcze wieczorem spakuje torbe ale rzeczy juz mam praktycznie przyszykowane.Dziewczyny wozicie juz torbe ze soba w aucie czy jeszcze nie? Bo ja moze jutro juz wezme ze sobą, nie wiem co tam moj ginek jutro jeszcze wymysli a do domu mamy troche km...

Widze ze przez wekend troche się działo u Was, straszaki strasza, ale dobrze ze jeszcze reszta w dwupaku, jeszcze troche czasu zostało.

kubusiowa - to moj M bardzo podobny do Twojego, tam gdzie je wszystko zostawi po sobie, jak wraca do domu to widac ktoredy szedł, bo wszystko po drodze rozsypie, ale nietsety pomimo upływu lat musze z przykroscia stwierdzic ze on w kwestii bałaganiarstwa jest kompletnie niereformowalny, a ja juz nie mam siły na kłotnie, wiec w koncu odpuscilam, biegam tylko jak glupia za nim i sprzatam ale prosic się juz nie mam ochoty, szkoda moich nerwow...

serduszko do piatku juz kilka dni, trzymam kciuki by dzidzia grzecznie czekała w brzuszku

/młoda mama - ojej czop juz odszedł, teraz to rozpocznie się czekanie, choc czasem to i tak potrafi potrwac. swoja droga jestem ciekawa tego czopu bo ja nigd jeszcze u siebie go nie widziałam, ciekawe jak to teraz bedzie

poziomka nie przejmuj sie tesciowa, ale baba wyskoczyła i to tuż przed porodem...

Oj Emilcia mi sie juz obudziła, musze jej dac obiadek, moze poźniej uda sie wiecej poczytac, bo teraz zdazyłam tylko tak pobieżnie.

Dziewczyny, a pod czym bedą spały wasze maleństwa przez pierwsze dni/ tygodnia życia? ja zamierzam mojego w rożki kłaść spać bo wydaje mi sie, ze za malutki będzie jeszcze na kołderkę, a jak będzie u Was?

U nas kolderka 135x100. Mam też taki spiworek z rękawami ale przy Zuzce tego nie miałam i jakoś średnio mnie to przekonuje ;)

Ja już w domku zajadam się pierogami z truskawkami i śmietana :)
Co do torby to ja ja biorę dopiero w czwartek jak będę jechała na wizytę do lekarza :)
Gbs pobrany teraz w czwartek hbs i czekamy :)

Ja mam 2 rożki i 3 czy 4 spiworki ale to wszystko "prezentowe" więc mam w czym kłaść na początek - zobacze co będzie wygodniejsze, a pózniej minky i na zime grubsza kołderka :)

No u nas dalej pogoda barowa...
Serduszko u nas tez golabki byly bo tesciu robil i przyniosl :) Po 2 z Lilka zjadlysmy a maz kilka chyba 4 do pracy wzial :) I zostaly 3 .
Zaliczylysmy sklep bo na slodkie mnie ciaglo,zjadlam czekolade i miseczke lodow :) I mi fajnie :)

Bar mnie tez co chwile jak na okres boli i brzuch tak zaboli ze musze usiasc ...A jeszcze tetno cholernie skacze ,az raz prawie zemdlalam,tak mnie zamroczylo ...

reklama
A wczoraj dostalam od meza kwiatka jak wrocil z pracy.A ja mu dalam taki dlugopis 6 w 1 ,dlugopis zwykly,dlugopis ktory pisze ale nomalnie nie widac,tylko pod ultrafiolet ktory jest w dlugopisie,rysik do ekranow dotykowych,linijka,miarka i srubokret :) Zadowolony byl,bo tak zawsze bokserki dostawal :)

Do góry