reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

ale tez kwestia taka czy brutto czy netto :p i jaki okres bedą badać te dochody - poprzedni miesiąc ? pół roku ? zeszłoroczne pity ? tak wiec składam na wszystko najwyżej odmówią :)

reklama
Isia no to w końcu pospałaś :)

Asieńkakk trzymam kciuki :)

Bursztynek Misiek zadowolony, bo ja nigdy nie chce nigdzie z nim iść na pizze. Wolę w domu zjeść. Przede wszystkim to się chyba cieszył, że wyszedł na chwilę ze szpitala.

Ja dostaję od męża pełno kwiatów a na jakieś święta to potrafi mi kilka wiader kwiatów naraz kupić więc jedne walentynki przeżyję bez :)

Serduszko – no ba!!!! Od piątku będę skakać po oknach a nie tylko myć i każę Miśkowi masować sutki non stop :)

Ja od rana jeszcze trzasnęłam program do pracy żeby jakaś kasa wpadła i szef był zadowolony, ale mózg już nie ten. Dobrze, że to szybkie było i mało do myślenia.

Jutro mam KTG rano i muszę podrzucić zwolnienie do pracy, póżniej do Miśka :)

Co do toalety to ja Wam mega zazdroszczę. Raz na godzinę w nocy muszę iść :)

Poziomka ja też skurczy brak i czop cały, chociaż mała już nisko i szyjka skrócona. Tylko twardnienie brzucha mam. Przypomniałam sobie co mi lekarz mówił w piątek i zaczęłam sparwdzać na necie no i …wa mać znów mnie coś czeka. :p

Gin mi na powiedział, że mała główką w dół ale jeszcze nie w tą stronę choć szansa jest że się odwróci. Coś tam palnął o CC ale go mało słuchałam a pozatym chyba nie chciał straszyć. No i czytam i tylko to mi pasuję:

Potylicowe tylne

W takim ułożeniu dziecko skierowane jest główką w dół, natomiast potylicą uciska kręgosłup mamy. Poród może się odbyć siłami natury, jest jednak nieco trudniejszy, bardziej bolesny i trwa zdecydowanie dłużej, ponieważ maluch może mieć problemy z wpasowaniem się w kanał rodny. W rzadkich przypadkach będzie konieczność zastosowania kleszczy lub próżnociągu. Na szczęście większość dzieci podczas porodu, obraca się i układa w prawidłową, fizjologiczną stronę. Możesz mu w tym trochę pomóc, wykonując okrężne ruchy miednicą.
Wiele przyszłych mam, których maluchy ułożyły się w tej pozycji, skarży się na bóle kręgosłupa. Dobrym sposobem na złagodzenie dolegliwości jest ustawienie się w pozycji klęczącej.

Muszę dopytać jutro kogoś na KTG a nuż się coś dowiem, bo zaczęłam się stresować.

A ja mam zwykla deske z Biedronki, juz jakies 3 lata i jest ekstra. Nic sie z nia nie dzieje, wygodna, pozycje takie, ze moge prasowac wygodnie i na siedzaco i na stojaco (a naleze raczej do wyzszych) :)

Volka mnie brzuch strasznie swedzial jak zaczelam sie smarowac codziennie. Chyba moja skora nie lubi zbyt wielu kosmetykow. Teraz smaruje co drugi dzien i jest spokoj na szczescie:)

Manka obrazek idealnie trafiony! Widzialam jeszcze jeden w tym stylu, tez idealnie pokazujacy co bedzie za chwile;D jak uda mi sie go znalezc to wkleje;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Cocosh, dopytaj koniecznie co z tym ułożeniem. Ja w niedziele jadę na dodatkowe usg zobaczyć jaki mały jest duży bo jest wielce prawdopodobne, ze przekroczy 4 kg i moje sie ze nie dam razy urodzić... A cesarki, a raczej tych pierwszych dni po boje sie jak diabli

Ja w nocy obowiązkowo na siusiu co najmniej 3 razy a obracanie sie to prawdziwa gimnastyka, nie jestem w stanie sie obrócić na leżąco, muszę sie podnieść i dopiero, tak tego nie lubię, ze za każdym razem sie zastanawiam czy warto sie obracać, ale ból pleców i bioder wymusza zmianę pozycji.

Co do becikowego to kiedyś chyba dostawał każdy to jednorazowe po urodzeniu, tera doszukałam sie informacji, ze dochód nie może przekroczyć coś ponad 1900 zł netto na osobę wiec sie nie załapiemy:(

reklama
volka
A wiesz jak to jest z tym 1000 wkoncu bo ja się pytałam umnie i jezeli dostane ten 1000 na rok. To tego 500 niby przez pierwszy rok na drugie dziecko nie. Bo babki w MOPS stwierdzily ze jak jest ten 1000 to 500 po roczku.
500 dostane na syna bo nam zarobki wyjdą podajrze po 700 na 4 liczone

Do góry