reklama
Serduszko1
Fanka BB :)
A ja niewiem na co się lapie a na co nie. Wiem tyle ze co do 500+ to lapiemy sie na cala trójkę bo u nas się liczy 1200 na osobę. A co to ja dostaje z racji chorób Kubusia nie jest brane pod uwagę.
sylvi1979
Cocosh, nie chcę cię martwić, ale mi właśnie z tego powodu zrobili CC. Mały obrócił się w trakcie porodu i pchał noskiem na świat, gdzieś tam się zaklinował i nie było szans na wypchnięcie go. Dlatego teraz nie chcę powtórki i od razu CC.
Co do becikowego to w 2008 dostałam, a teraz chyba od 2013 jest uzależnione od dochodów więc lipa, nic nie będzie.
Co do becikowego to w 2008 dostałam, a teraz chyba od 2013 jest uzależnione od dochodów więc lipa, nic nie będzie.
Kkasiaa
Kkasia ale 500 na dziecko to są dochody za poprzedni rok,wiec co najwyzej za rok sie nie dostanie,bo bedzie sie ten macierzynski wliczał. Przeciez na drugie i kolejne dziecko i tak kazdy dostanie.
Aha czyli teraz tez dostane 500 na jednego i drugiego plus 1000 ]przez rok. A najwyzej za rok bede sie martwic o zarobki
Serduszko1
A co do tego tysiąca to niewiem jak to jest przy świadczeniach pielęgnacyjnych. Jutro i tak tam będę to podpytam.
Gołąbki dochodzą. Juz glodna jestem.
Trzymam kciuki za wizytujace...
Cocosh ja też jak mi Kubusia wypuszcza jadę na ostro z oknami... Potem nie będę miała na to czasu a juz się prosza o umycie...
Gołąbki dochodzą. Juz glodna jestem.
Trzymam kciuki za wizytujace...
Cocosh ja też jak mi Kubusia wypuszcza jadę na ostro z oknami... Potem nie będę miała na to czasu a juz się prosza o umycie...
Serduszko znając polskie realia yo niedługo zrobią tak że wszystkie pieniądze będą się liczyły do zarobków... łącznie ze świadczenuami pielęgnacyjnymi :/ zresztą już czytałam gdzieś w necie, że pracują nad poprawkami do ustawy +500...
Pokój Zuzki gotowy do tapetowania. Tzn jeszcze raz M musi zagruntowac w nim ściany i gotowe...
Teraz M musi zadzwonić do swoich braci i poprosić o pomoc bo na mnie niestety nie może liczyć :/
Mam nadzieję, że jutro przyjadą.
Dzisiaj jeszcze M ma złożyć jakiś mebel do Zuzki pokoju. Zawsze to będzie cosik do przodu, tak żebym mogła sobie wszystko poukładać w czwartek i piątek jak M będzie w świecie...
W weekend mam szkolenie to moje dwudniowe ale chyba nie pójdę. Nie chce mi się
To w końcu najprawdopodobniej nasz ostatni weekend w trójkę hihi
Pokój Zuzki gotowy do tapetowania. Tzn jeszcze raz M musi zagruntowac w nim ściany i gotowe...
Teraz M musi zadzwonić do swoich braci i poprosić o pomoc bo na mnie niestety nie może liczyć :/
Mam nadzieję, że jutro przyjadą.
Dzisiaj jeszcze M ma złożyć jakiś mebel do Zuzki pokoju. Zawsze to będzie cosik do przodu, tak żebym mogła sobie wszystko poukładać w czwartek i piątek jak M będzie w świecie...
W weekend mam szkolenie to moje dwudniowe ale chyba nie pójdę. Nie chce mi się
To w końcu najprawdopodobniej nasz ostatni weekend w trójkę hihi
Dzisiaj się wyspałam, zasnęłam w momencie. Pobudka na siku dopiero o 5. A z łóżka wstałam przed 10. I to z taką energią, że połowę chałupy ogarnęłam, jeszcze prasowanie czeka i chciałam 2 firanki zmienić bo są już okropne. Okien sie nie chwytam bo pada. Zaliczyłam spacer z młodą i kupiłam takie małe buciki dla młodszej
Wczoraj wieczorem miałam bóle okresowe, teraz mnie plecy bolą a mała szaleje w brzuchu. Wczoraj w ogóle miała dzień leniuszka, bo lekko tylko szmerała.
A i teściowie u nas byli, oczywiście swoje się nasłuchaliśmy w ogóle byłam zdziwiona tym, że teściowa się z Emilką nie pobawiła. Zawsze chociaż chwilkę jej poświęci a tu nic. Ehh brak słów...
Między mną a siostrą jest 12 lat różnicy i jakoś nigdy nie chciałam popełnić tego błędu, dawałam sobie max. 5 lat różnicy. Ale to moje postanowienie, nikomu nic do tego po jakim czasie ktoś jest gotowy na 2 dziecko. Więc takie komentarze lepiej zostawić dla siebie.
Ja w czwartek jadę do gops-u się popytać co i jak.
A dzisiaj jeszcze jadę do kumpeli na urodziny, chęci brak ale obiecalam.
Wczoraj wieczorem miałam bóle okresowe, teraz mnie plecy bolą a mała szaleje w brzuchu. Wczoraj w ogóle miała dzień leniuszka, bo lekko tylko szmerała.
A i teściowie u nas byli, oczywiście swoje się nasłuchaliśmy w ogóle byłam zdziwiona tym, że teściowa się z Emilką nie pobawiła. Zawsze chociaż chwilkę jej poświęci a tu nic. Ehh brak słów...
Między mną a siostrą jest 12 lat różnicy i jakoś nigdy nie chciałam popełnić tego błędu, dawałam sobie max. 5 lat różnicy. Ale to moje postanowienie, nikomu nic do tego po jakim czasie ktoś jest gotowy na 2 dziecko. Więc takie komentarze lepiej zostawić dla siebie.
Ja w czwartek jadę do gops-u się popytać co i jak.
A dzisiaj jeszcze jadę do kumpeli na urodziny, chęci brak ale obiecalam.
reklama
Mam właśnie odebrał Zuzke z przedszkola. Biedna pierwszy raz od 3 lat poplakala się bo są ferie i grupy są połączone. Niestety Zuzka jest w innej sali i nie bardzo jej to pasowało. Nie chciała zostać w przedszkolu nawet.
Jutro ma nie iść tylko zostać z nami w domku. Rano w domu kultury są zajęcia plastyczne i chce na nie iść więc pójdzie tylko na 1,5 godziny i tyle...
I jutro na godz 16 znowu ide do szpitala na przepływy i sprawdzenie wód....
Ręczniki i pościele dla bobasa mam wyprane, pieluchy i kocyk też jeszcze tylko ubranka ale to chyba dzisiaj wieczorem ogarnę jakby tak jutro na usg miało się okazać, że tych moich wód jest super mało :/
Jutro ma nie iść tylko zostać z nami w domku. Rano w domu kultury są zajęcia plastyczne i chce na nie iść więc pójdzie tylko na 1,5 godziny i tyle...
I jutro na godz 16 znowu ide do szpitala na przepływy i sprawdzenie wód....
Ręczniki i pościele dla bobasa mam wyprane, pieluchy i kocyk też jeszcze tylko ubranka ale to chyba dzisiaj wieczorem ogarnę jakby tak jutro na usg miało się okazać, że tych moich wód jest super mało :/