reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
sylvi nie jesteś sama, ja też mam brzuch wzdęciowy. Jak rano wstaje to w miarę wygląda, ale już pod wieczór to jest mega. Mąż jak wraca z pracy to nie dowierza, że od rana do wieczora może nabrać takich rozmiarów :p

Dziewczyny a odnośnie sukni ślubnej, to mam koleżankę, która ślub bierze w ostatni weekend sierpnia, a załatwiali wszystko w zeszłym tygodniu (dzidziuś w drodze i chcą ślub od razu) i suknie zamówiła w zeszłym tygodniu i do końca sierpnia uszyją ja w salonie dla niej :) Panie powiedziały, że są przygotowani na takie przypadki, bo się zdarzają :)

Ostatnia edycja:
Patrzyłam ostatnio i to bezalkoholowe nie jest. Ma ok.0,5 %. Mnie na szczeście wcale nie ciągnie do alkoholu w ciąży. Przed ciążą lubiłam winko w weekend albo piwko jak ciepło a teraz nic. I całe szczeście :)

wiem bardzo dobrze że ono ma do 0,5% alk. ale lekarz mi nie zabronił pytałam, a po 2 pochodzę z rozsądkiem nie można się dać zwariować, raz na jakiś czas nie zaszkodzi ten alko zdąży wywietrzeć nim trafi do mnie :-) ale teraz już nawet mnie nie ciągnie do nich a jak czuje piwo od męża aż mnie skręca z smrodu pomimo że on dopiero zrobił łyk piwa :no:

Mój brzuch po zastanowieniu to jednak też spożywczo-wzdęciowy :p Ciężko się przyznać do tego spożywczego :p

Dziewczyny a macie zamiar fotografować Wasze brzuszki np. co tydzień, żeby zobaczyć jak się zmieniają? Bo moja to pierwsza ciąża i się właśnie nad tym zastanawiam :)

Ostatnia edycja:
Dzastibasti, moje tez pierwsze i myślałam właśnie o jakiejś pamiątce. :-) ale jak juz to zacznę jak lekarz potwierdzi w piatem ze wszystko juz dobrze podroslo :-)

A co do sukni jest tak jak napisalas :-) miałam juz wybrana bo wesele planowane z wyprzedzeniem, ale jako ze się udalo zajść to suknie bede wybierać po porodzie :-) wiem mniej więcej co chce i co ewentualnie zatuszuje pozostałości brzuszka :-)

tak, ja robię zdjęcie co tydzień w tej samej scenerii, dodam że to też moja 1 ciąża :-) tak mi doradziły koleżanki, że to fajna pamiątka wadziłam u jednej i faktycznie fajnie to wygląda ;-)

Dzasti ja sobie wymyslilam taki tryptyk podpatrzony w necie.; na pierwszej fotce dziewczyna pokazuje test, na drugim obejmuje juz pokaźny brzuchol a na trzecim tuli w ramionach maleństwo. Wszystkie ujęcia siedzi na łóżku w ten sam sposob. Może znajde linka.

hehe juz panikowalam a okazuje sie ze 950 tej dopłaty głównie za ogrzewanie okolo 700 nam wyszło :baffled:
idę wykąpać mojego bobka i zamierzam leżakować :D :-D

Milagros każdy salon sukien ślubnych, który dba o swoje klientki, nawet w dwa miesiące potrafi zdziałać cuda :D ALe fajnie, że na Waszym weselu będzie Wasz dzidziuś :) A z tego co pamiętam co pisałaś ( a teraz z moją pamięcią bywa rożnie :p) to dzidzi planowane? :)

reklama
Balladyna, fajny pomysl. Ja myślę o zdjęciach co tydzień, na tle naszego póki co zrujnowanego salonu, może to później dosyć fajnie wyglądać :-)

Do góry