reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Dzień Dobry,
mi pasuje się zabrać za ogarnianie bałaganu. Wczoraj wyszorowałam tapicerkę na krzesłach z kuchni, bo mam jasną, a mój Synek zawsze mi "pomaga" gotować i na tych krzesłach cały jadłospis już był :rolleyes:
Co dzisiaj dobrego gotujecie? Bo ja nie mam pomysłu na obiad:errr:
Co do karmienia, to ja też raczej jadłam wszystko i małemu nic nie było...nawet po porodzie dali mi na obiad schabowego:-pa byłam taka głodna, że mogli mi przynieść cokolwiek i tak bym zjadła:blink:

La_Luna, ja dziś serwuje placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, bo chodzą za mną od kilku dni. Na przystawkę mam rosół jakbym jeszcze zdarzyła wciągnąć :D

Witajcie,
Nie odzywam sie za często, ale śledzę Was na bieżąco. Dziewczyny, czy któraś z Was planuje lub miała przy pierwszym porodzie znieczulenie zzo? Ja bardzo bym chciała bo mój pierwszy porod to była rzeźnia i wolałabym drugi raz tego nie przechodzić, ciekawa jestem Waszych opinii.

Wczoraj byłam na wizycie u giną, synek wazy juz 3250 a to dopiero 36 tc, tak wiec do 4 kg dobije napewno:( przy moich gabarytach 173 wzrosty i 52 kg wagi przed ciąża będzie niezła jazda. Długość szyjki 1,5 cm.
A jak u Was z długością szyjki i waga dzieci?
Pozdrawiam

Nocka masakryczna, pierwszy raz byłam z 4 razy siku- młoda tak naciskała na pęcherz :eek: w dodatku ok. 1 zdałam sobie sprawę, ile zostało do rozwiązania i nieźle się przeraziłam...

La_Luna- u mnie dzisiaj pizza, tylko wyciągnąć z zamrażalki i bachnąć do piekarnika :laugh2:
manka- ja miałam w planach zakupić też te literki, ale coś mi się wydaje, że właśnie u nas będzie zmiana imienia. M dalej jest przeciwny Tosi, młoda chodzi i mówi, że dzidziuś to Marcelina :baffled:

Poziomka- co do szyjki, to nie mam pojęcia. Bo nawet mi nie powiedział, ale stwierdził, że mogę przenosić. Waga mojej małej w 37 tc to 2730g, wiem, że to waga plus/minus więc pewno najwyżej 3200g będzie.

Witam sie i ja :-)
Tez w nocy bylo wstawanie do kibelka.a meza ostatnio na amory czesto bierze, nie wiem czy temu ze koncowka ciazy? ;-) zreszta mi to ulgę przynosi przy tym swedzeniu a i przyjemność jest bo nic nie boli wiec fakt po antybiotykach.

Ellise tak biore probiotyk ale chyba wiecej jogurtow trzeba jesc.

A mnie na wieczor taki mega skurcz chwycil ponad minute bolesny jak diabli ale przeszło. I tez bardzo czesto brzuch mi sie stawia.i boli jak na okres nawet mocniej.

Fanti moj tez ma skoczka w pracy ale od 6-14 a tak to na 3 zmiany robi.Ja do roboty kanapek mu nie robie, bierze sobie chleb i cos do chleba albo jakąś kielbase i cos robi na ciepło.jedynie jak na fuszke na wycinke czy odśnieżanie jedzie to mu robie kanapki :-)

Witam
Miałam wstać o 8... i tak był był budzik ustawiony jest przed 10!a ja muszę jechać szybko do babci bo u niej jest mój bujaczek...do taty na chwilę a na 15 mam anestezjologia...

Obiad mam z wczoraj makaron kurczak brokuły i sos meksykański ostry Pieron niemiłosiernie i żurek chce robić ale to jak przyjadę może :D

Naszkrobalyscie prawie 90 postów! A ja padlam ok 22 i 3:30 jadłam płatki z mlekiem i poszłam dalej spać :D

Jeju już mi sie nie chcę tym autem jechać :/

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Poziomka ja wagi nie znam bo cos u gin maja popsute i nie wiem.ale cora 4170 kg wazyla wiec teraz tez moze byc duza.szyjki tez nie znam długości bo nowy ginekolog nie badal mnie pod tym kątem

Do góry