reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Kubusiowa oj racja, jeszcze musze Laurze spakowac jakies rzeczy w razie co, bo pewnie trzeba bedzie ja zawiezc do moich rodzicow :O jakos zaczela mnie przerazac organizacja tego wszystkiego, mam nadzieje ze maz nie zostanie na lodzie z opieką, bo wszyscy beda pracować... A porod mnie nie zaskoczy z rana, bo od 15 opieki jestem pewna :p

Tak was czytam o tym ze nie zamierzacie jesc wielu rzeczy jak bedziecie karmic - zamierzacie miec "jałową" dietę typu indyk na parze z warzywami codziennie? ;) ja planuje na poczatku odstawic wzdymajace rzeczy i obserwowac dziecko czy nie ma rewelacji po jakichś podejrzanych rzeczach typu dzem truskawkowy (btw na drugi dzien po porodzie to mialam na sniadanie)

reklama
Lewusek, a Ty cc czy pn? bo tylko 2 dni różnicy z suwaczka widzę u nas ;) Kustronka, Edit i Manka Wy też w moich okolicach :) ciekawe jak to wszystko się potoczy ;) Mi z usg, ale nie tego pierwszego, tylko tego z 30 t.c wyliczył termin na 9.03 :D
Jak na razie to sn chociaz zobaczymy .16 lutego mam wizyte u mojego ginka a 18 lutego konsultacja w klinice bo Filipek jest wiekszy niz z om wychodzi. Jak bedzie duzy do porodu to pewnie cc bedzie bo moje corki 2900 mialy i ledwo co dalam rade .Pierwsza mi wogole wypychali na sile i vakum na glowke zakladali.

Ja obie corki karmilam i wiadomo nic wzdymajacego na poczatek.A tak probowalam wszystko jesc i byl spokoj.Bole brzuszka bardzo sporadyczne byly.Nie ma sensu przesadzac.

Lewusek w norwegii wedliny tez paskudne. Kroluja parowki, a ja parowek nie cierpie:/ pieczywo tez niezbyt dobre, wiec pieczemy swoj chleb. Tzn Maz piecze:) i nie ma miesa swiezego:( to najwiekszy problem:( nie da sie kupic kawalka swiezego schabu czy szynki:/

Nailie no wlasnie ja do tej pory w ogole o Kubusiu nie pomyslalam:( ze przeciez spedzi u znajomych troche czasu, wiec bedzie potrzebowal troche rzeczy..

A jeśli chodzi o opieke to ja sie najbardziej boje, ze nie urodze do 19ego marca. Bo tego dnia znajomi na urlop wyjezdzaja i nie bedzie juz z kim Kuby zostawic:( wiec albo bede sama rodzic, albo bedziemy musieli tesciowa prosic zeby przyleciala. Jedna i druga opcja przeraza mnie rownie mocno:( :(

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Lewusek mi bardziej o słodkości chodziło :) wiadomo, co kraj to inne przysmaki i przyzwyczajenia, może faktycznie samemu piec raz na jakiś czas pieczywko? Ja nawet w pl czasem piekę :) ale piekarnik mam do d i jak zmienię to dopiero będzie dobre pieczenie :)

A ja czekam w kolejce do ginekologa i sie przerazilam mam plus 12 makabra. Mam nadzieję ze po ciąży szybko to rzucze.

I dziś jak co rano zawoze syna do przedszkola i spowrotem myk pezez ulice bo mi sie spieszyło do lekarza a Policja ma dziś łapanie za przechodzenie przez ulice nie na przejściu i zarobilam 50zl mandatu

reklama
Kurczę podam z młodym budzik dzwonił a my dalej nic. dobrze że mama zadzwoniła czy może z nami jechać bo ma coś do załatwienia.
Musimy śniadanie jeszcze ogarnąć i na 10,20 być u lekarza 20km dalej.

Do góry