reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Dzień Dobry,
mi pasuje się zabrać za ogarnianie bałaganu. Wczoraj wyszorowałam tapicerkę na krzesłach z kuchni, bo mam jasną, a mój Synek zawsze mi "pomaga" gotować i na tych krzesłach cały jadłospis już był :rolleyes:
Co dzisiaj dobrego gotujecie? Bo ja nie mam pomysłu na obiad:errr:
Co do karmienia, to ja też raczej jadłam wszystko i małemu nic nie było...nawet po porodzie dali mi na obiad schabowego:-pa byłam taka głodna, że mogli mi przynieść cokolwiek i tak bym zjadła:blink:

La_Luna, ja dziś serwuje placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, bo chodzą za mną od kilku dni. Na przystawkę mam rosół jakbym jeszcze zdarzyła wciągnąć :D

Witajcie,
Nie odzywam sie za często, ale śledzę Was na bieżąco. Dziewczyny, czy któraś z Was planuje lub miała przy pierwszym porodzie znieczulenie zzo? Ja bardzo bym chciała bo mój pierwszy porod to była rzeźnia i wolałabym drugi raz tego nie przechodzić, ciekawa jestem Waszych opinii.

Wczoraj byłam na wizycie u giną, synek wazy juz 3250 a to dopiero 36 tc, tak wiec do 4 kg dobije napewno:( przy moich gabarytach 173 wzrosty i 52 kg wagi przed ciąża będzie niezła jazda. Długość szyjki 1,5 cm.
A jak u Was z długością szyjki i waga dzieci?
Pozdrawiam

Nocka masakryczna, pierwszy raz byłam z 4 razy siku- młoda tak naciskała na pęcherz :eek: w dodatku ok. 1 zdałam sobie sprawę, ile zostało do rozwiązania i nieźle się przeraziłam...

La_Luna- u mnie dzisiaj pizza, tylko wyciągnąć z zamrażalki i bachnąć do piekarnika :laugh2:
manka- ja miałam w planach zakupić też te literki, ale coś mi się wydaje, że właśnie u nas będzie zmiana imienia. M dalej jest przeciwny Tosi, młoda chodzi i mówi, że dzidziuś to Marcelina :baffled:

Poziomka- co do szyjki, to nie mam pojęcia. Bo nawet mi nie powiedział, ale stwierdził, że mogę przenosić. Waga mojej małej w 37 tc to 2730g, wiem, że to waga plus/minus więc pewno najwyżej 3200g będzie.

Witam sie i ja :-)
Tez w nocy bylo wstawanie do kibelka.a meza ostatnio na amory czesto bierze, nie wiem czy temu ze koncowka ciazy? ;-) zreszta mi to ulgę przynosi przy tym swedzeniu a i przyjemność jest bo nic nie boli wiec fakt po antybiotykach.

Ellise tak biore probiotyk ale chyba wiecej jogurtow trzeba jesc.

A mnie na wieczor taki mega skurcz chwycil ponad minute bolesny jak diabli ale przeszło. I tez bardzo czesto brzuch mi sie stawia.i boli jak na okres nawet mocniej.

Fanti moj tez ma skoczka w pracy ale od 6-14 a tak to na 3 zmiany robi.Ja do roboty kanapek mu nie robie, bierze sobie chleb i cos do chleba albo jakąś kielbase i cos robi na ciepło.jedynie jak na fuszke na wycinke czy odśnieżanie jedzie to mu robie kanapki :-)

Witam
Miałam wstać o 8... i tak był był budzik ustawiony jest przed 10!a ja muszę jechać szybko do babci bo u niej jest mój bujaczek...do taty na chwilę a na 15 mam anestezjologia...

Obiad mam z wczoraj makaron kurczak brokuły i sos meksykański ostry Pieron niemiłosiernie i żurek chce robić ale to jak przyjadę może :D

Naszkrobalyscie prawie 90 postów! A ja padlam ok 22 i 3:30 jadłam płatki z mlekiem i poszłam dalej spać :D

Jeju już mi sie nie chcę tym autem jechać :/

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Poziomka ja wagi nie znam bo cos u gin maja popsute i nie wiem.ale cora 4170 kg wazyla wiec teraz tez moze byc duza.szyjki tez nie znam długości bo nowy ginekolog nie badal mnie pod tym kątem

Do góry