reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie gotują - przepisy

Sałatka jest przede wszystkim prosta i szybka (bo ja tam talentem kulinarnym się nie popisuję :-D ) Smakowała nawet przeciwnikom połączeń mięsko-ananas :-)

reklama
To ja podaje przepis na bardzo prosta i szybka sałatkę

makaron ryżowy (makaron w kształcie ryżu) - można kupić na dziale z makaronami, podobno sa też w torebkach (jak ryż) - łatwiej się gotuje

ogórek zielony starty na tarce o grubych oczkach

szynka pokrojona w paseczki

majonez z odrobiną jogurtu natoralnego

Nie macie czasem wrazenia ze wszystkie salatki sa takie same i ze "to juz bylo"?
Te wszystkie greckie,z kurczakiem,warzywne,sledziowe,z tunczykiem itp-wszystkie w vinegrette albo w majonezie-nuda...

U znajomych ostatnio jedlismy swietna salatke,ktora powtorzylam wczoraj bo akurat dzis odwiedzila mnie kumpela-naprawde pyszna i prosciutka.Proste skladniki i malo pracochlonna.

kiwi w kostke
cebula w kostke lub piorka
tunczyk w kawalkach w zalewie
ugotowany ziemniak w kostke
czerwona fasola konserwowa
feta salatkowa (nie za slona!)

wszystko polac po wierzchu smietana + musztarda,na wierzchu oregano lub bazylia.Zalaczam fotke.Kumpela zachwycona i wziela przepis.Z razowym pieczywem git,roboty 15 min.

I polecam ksiazke "salatki-przepisy czytelnikow"-bardzo fajne przepisy,niesztampowe polaczenia skladnikow,fajne sosy.Przepisy od prostych skladnikow po te bardzie wyszukane.W necie jest duzo stron ale mnie sie nie chce szukac a i lubie miec cos pod reka a nie specjalnie odpalac kompa w poszukiwaniu przepisu:tak:

Saro rzeczywiście inna ta sałatka,

ja ostatnio przeglądałam, przepisy jakie tu umieszczałyście, i w piątek robię na obiad zupę toskańską wg przepisu Ivaz :tak::tak::tak: mam nadzieję, że mi wyjdzie i że szanownemu smakoszowi małżonkowi będzie smakowała - :tak:;-)

Ostatnia edycja:
dobry przepis na grilla - ja robiłam dzisiaj w pikarniku:-D

ananasa kroimy i wkładamy na grilla (lub piekarnika pod ruszt/górne grzanie). kiedy troszkę zmiękną (2-3 minuty) przekładamy na drugą stronę, posypujemy brązowym cukrem i świeżą miętą lub papryczką chilli i pod ruszt aż cukier się lekko skarmelizuje (ok 2 minuty). palce lizać:-p

a to moje dzisiejsze ciacho
kruche ciasto, wisnie z puszki tj wisnie w żelu takie jak do gofrów, beza a na wierzch kruszonka i niebo w gębie

reklama
Do góry