reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie gotują - przepisy

reklama
Justyna,alicjatrzyna-tez widzialam w tym programie "gotuj i chudnij" czy jakos tak:-DI tez mi slina ciekla,kebab tez byl niczego sobie:tak:
 
Iwona - nawet fajne te foremki, ale tylko 5 cm głębokości - to chyba dość małe ciasto z tego wyjdzie...
i rzeczywiście drogo...:baffled:
 
Maniulka ja mam sprawdzony przepis, robiłam 2 tygodie temu, wrzucę jak tomek pójdzie do pracy i zejdzie z kompa oki?
 
Faworki...
3 szkl maki
100 g masla
3 zoltka
proszek do pieczenia
kieliszek spirytusu (ja dalam wodki-brak spirytu;-))
smietana- wlalam na oko taka gesta.
Bedziecie widzialy czy jeszcze dolac czy nie.....

Wszystkie skladniki dobrze wyrobic.
Ciasto dobrze zbic walkiem do powstania grudek-rozwalkowac.
Wyciac prostokaty,nacinac wzdloz srodka.
Smazyc na rozgrzanym tluszczu.

Do oleju dodalam troche octu zeby jak najmniej ciasto wciagnelo oleju;-)....

Ja robilam z tego rozyczki a kiedy sfaworki.
rozyczki:
Wycina sie szklanka literatka i kieliszkiem kolka,nacina sie w kolo,ale tak zeby srodka nie naciac.
Skleja sie bialkiem i piecze jak faworki....po ostudzeniu nakladac dzem na gore
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry