reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ja więcej śluzu mam gdzieś od 2 tygodni ale dziś pierwszy raz znalazłam w nim smużkę krwi...
Edit..
ja jestem w ogóle jakaś beznadziejna..[emoji57][emoji57][emoji57] ale dopiero zaczęłam czytać co to ten czop śluzowy.. to na bank mi też powoli coś odchodzi ale bez krwi i od pojawienia tego śluzu to właśnie zaczęłam czuć że seks jest beznadziejny.

Na kiedy masz termin ?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie wiedziałam że istnieje czop :) dowiedziałam się w szkole rodzenia ;) sporo dziewczyn o nim nie wie i pędzą z nim do szpitala podobno czasem nawet zabierają ze sobą czop by pokazać cóż to takiego z nich wypadło :)
Termin z ostatniej miesiączki 5.03 a z usg 28.02.
3 tyg temu doktor mówił że mam miękką szyjkę ( i 1cm rozwarcia) i stawia na termin z usg.
W ten piątek na wizycie zbadał (rozwarcie 1,5cm) i mówi że pewnie za szybko nie urodzę i na kolejną wizyte 3.03 przyjdę.

Justyna pewnie zadzwonię albo do swojego gin to mi polozna powie jaki wynik jak nie bd na necie bo ciekawa na pewno bede[emoji12] ale jakos przekonana jestem ze mam hehehe zobaczymy.

Alexhi a jakie ksztalty piekne! I wlosy

Mi chyba nic nie wychodzi.mam globulki wiec ciezko stwierdzic czy to tabletka a moze czop skorp nigdy go nie.widzialam a nie macam tego[emoji12] niedlugo koniec tych na rano wiec sie dowiem[emoji12]ale dziecie ma tam siedzieć jeszcze ponad 3tyg minimum bo mamusia nie gotowa wiec niech sie slucha[emoji12]

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Ja też nie wiedziałam że istnieje czop :) dowiedziałam się w szkole rodzenia ;) sporo dziewczyn o nim nie wie i pędzą z nim do szpitala podobno czasem nawet zabierają ze sobą czop by pokazać cóż to takiego z nich wypadło :)
Termin z ostatniej miesiączki 5.03 a z usg 28.02.
3 tyg temu doktor mówił że mam miękką szyjkę ( i 1cm rozwarcia) i stawia na termin z usg.
W ten piątek na wizycie zbadał (rozwarcie 1,5cm) i mówi że pewnie za szybko nie urodzę i na kolejną wizyte 3.03 przyjdę.
Hej, tez chodzilam z rozwarciem 2cm a zaraz po badaniu ginekologicznym zauwazylam odrobine krwi na bieliznie.. dwa dni potem urodzilam :) moze cos ruszylo?

czulam lekkie bole okresowe od tej wizyty, ale nie przejmowalam sie nimi. Czop wylecial jak pekly wody.

Może coś się zaczeło... nie wiem zobaczymy... :)
Po badaniu w piątek nic nie było krwi, nigdy nie miałam po badaniu krwi - doktor jest bardzo delikatny. Raz w życiu po badaniu widziałam krew to było 2 tyg temu jak położna mnie zbadała i weszła w kanał szyjki dotykając główki dziecka. Szczypało mnie wtedy... pod wieczór już śladu nie było...

Mi tez położna tłumaczyła ze jak odejdą wody to na spokojnie wszystko a jak zacznie bolec to weź paracetamol doradzała tez prysznic bądź kąpiel i jak skurcze będą regularne albo jak będzie bolec nie do wytrzymania to wtedy przyjeżdżać...ja juz nockę mam z głowy...dzięki kochanemu mężusiowi ale z nim to ja sie rano policzę...szkoda mi nerwów...ja nie wiem po co ja wczoraj czekoladę kupowałam z orzechami...z sprzątaniem i odkurzaniem nie czekałam na męża nawet wyprasowałam resztę ubrań...on sie przekona ze nie potrzebuje jego pomocy w niczym...a pogadać z nim pogadam na temat szacunku bo on nie dość ze mojej pracy nie szanuje to jeszcze nie umiał uszanować ze poszłam wcześniej spać tylko musiał mnie obudzić, a wie ze mam słaby sen i problem z spaniem...

Dziewczyny ja to mam jakieś załamanie.. nie dosyć że w pół lazilam wczoraj.. (już lepiej a nawet dobrze[emoji106][emoji106][emoji106]). Wszystko mnie ciągnęło.. moje pozytywne myślenie gdzieś się zapodzialo.

To jeszcze tak mi rozstepy wychodzą.. normalnie przez ten tydzien - codziennie nowy okaz.. tak się poryczalam wczoraj ze masakra. [emoji17] jestem załamana.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Smaruj intensywnie to troche zrobia sie mniej widoczne pewnie[emoji8][emoji8][emoji8]bedzie dobrze[emoji8][emoji8][emoji8]ja sie codziennie ogladam nowy mieszkaniec skory jest ale narazie pusto tylko ze jeszcze przedemna sporo

f2w3d5qppdk8cfc5.png

reklama
Hej:) ale mi sie galeria brzuszków pokazała:) fajnie, słodkie są:)
Dziewczyny jak Wy na początek marca to niedługo sie zacznie! :)

Do góry