reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Jak zalecil ci lekarz brac ten cocodamol?
No jak z szpitala wychodzilam to polozna mi dała nawet jeszcze rozmawiałam z mama aby sie zapytała ginekolog co u nich w pracy przyjmuje. I mówi ze gdyby było niebezpieczne to by mi nie dali w szpitalu i ze te ataki są bardziej szkodliwe dla małego bo on jest połączony przez łożysko ze mną i przez układ nerwowy wszystko czuje a antybiotyk i przeciwbólowe muszę brać jak jak mi te kamienie pocharataly nerki to musza zwalczyć infekcje a bez antybiotyku tego sie nie zrobi...

No jak z szpitala wychodzilam to polozna mi dała nawet jeszcze rozmawiałam z mama aby sie zapytała ginekolog co u nich w pracy przyjmuje. I mówi ze gdyby było niebezpieczne to by mi nie dali w szpitalu i ze te ataki są bardziej szkodliwe dla małego bo on jest połączony przez łożysko ze mną i przez układ nerwowy wszystko czuje a antybiotyk i przeciwbólowe muszę brać jak jak mi te kamienie pocharataly nerki to musza zwalczyć infekcje a bez antybiotyku tego sie nie zrobi...
Chodziło mi jakie Dawki I jaka moc. No ale sama sobie odpowiedzialas co robic.. warto sluchac swojego ciala.

Walentynka piekna Moja mama rozmawiała na temat moich nerek z znajoma położna i ona doradziła tzw pompę wodna to jest stara metoda która jest podobno sprawdzona ale bardzo pomocna dla kobiet w ciąży...wiec jak tylko poczuje sie lepiej mam na myśli przejdą mdłości to wypróbuje ta metodę a po porodzie to mama mi prześle leki na kamienie na nerki bo fitolizyne nie wolno brać przy końcu ciąży bo jest silnym ziołowym lekiem i zle oddzialowywuje na łożysko...
Dobrze ze juz za niedługo maluszek z nami bedzie

Powiedzcie mi czy te leki są bezpieczne przy końcówce ciąży albo podczas karmienia piersią???bo nie chce szkodzić małemu tymi przeciwbólowymi co mi dali w szpitalu a podobno nie są bezpieczne dla małego w końcu to cocodamol codeina z paracetamolem i jakimś innym dodatkiem...
Wygoogluj ulotki. Urosan i Urosept można, bo sama brałam w pierwszej ciąży, a reszty nie wiem. Ulotki poczytaj.
Dziewczyny jakie plany na Walentynki :)? Powiem szczerze, że nie czuje ich w tym roku.
Zawsze sobie gdzieś wychodziliśmy, w zeszłym roku planowalismu na te walentynki weekend w hotelu z jacuzzi z pokoju, ale wszystko się zmieniło od zeszłego roku;) I chyba dopiero w weekend gdzieś na kolacje wyjdziemy :) Nigdy na walentynki nie dawalismy sobie prezentow dlatego dzisiaj zakupilam tylko serduszko piernikowe oblane czerwona czekolada i zrobię deser, galaretka z bita śmietaną i brzoskwiniami :D
Malowanie parteru mąż mi obiecał [emoji16] jak dla mnie to cudowny prezent [emoji7][emoji38][emoji38]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry