reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Niby tak jest tego wiecej, ale mi jakoś kolorystyka chłopięca sie bardziej podoba. A i tak kupiłam mega pakę ubranek i chyba to mi starczy dla małej. I tak te dzieciaczki tak szybko rosną ze nie ma co szaleć z garderoba:p

Ja sie zdecydować nie mogłam czy iść czy nie, ale koleżanka mnie namówiła no to lecę:) mam nadzieje ze bedą zajęcia z chustami bo bym bardzo chciała. Oczywiście ze dam znac jak było:)
daj znać, ja z naszej jestem bardzo zadowolona :)
chustę mam już kupioną, ale po porodzie chcemy umówić się na indywidualne przeszkolenie z chustą już z córeczką :)

anik. dobrze że wszystko super na wizycie, ja odliczam już do piątku, ciekawe ile waży nasza panna :)

Byłam u okulisty, wzrok badany ostatnio 1,5 roku temu ponad, ciut się pogorszyło, ale 3 miesiące po porodzie mam zbadać znowu, bo w ciąży może się ciut pogorszyć zawsze...

Jolka bedzie dobrze[emoji8]zastosuj zalecenia i na nast usg bedzie radość [emoji8]

Ania no to juz prawie 2kg szczescia do noszenia[emoji3]

Wczoraj bylismy na SR i stwierdzam ze dzisiaj ide szukac pilki w dobrej cenie i kupuje :)pokazala nan pozycje do rodzenia rozne i 3rodzaje oddechow a ba pilce np pozycje z mezem i jak sie tak.polozylam to mi sie tak dobrze dla kregoslupa zrobilo ze juz teraz bede meczyla P o to[emoji23] no przed samym porodem jak zbliza sie termin (tak od tyg juz na pewno)poleca podskoski intensywne jak w czasie porodu i ruchy na pilce to moze przyspieszyc porod bo pomaga dziecku sie ustawic tez. Wiec bede skakac[emoji3]jeszcze mylismy dzieciaczki. Nie dotarla 1para wiec podzielilismy sie na gr 2i3 no i dziewczyna ze mna co byla ma termin dzien przedemna ale jak pytaja to ona mowi rozpoczetymi tygodniami a ja skonczonymi jak moj gin i polozna i jak chyba w szpitalu uznaja. Np 28+6to dla mnie dalej 28a dla niej 29.

Ogólnie mam odczucie ze sa bardzo nastawieni na podawanie zzo. Ja mowilam ze nie chce ale teraz sama juz nie wiem...podaja 5-6cm i oxy do tego i mowia ze zdecydowana wiekszosc rodzi w ciagu godziny od tego...no nie wiem.zobaczymy jaki bol bedzie.

Do szpitala dla dzidzia w sumie mam zabeac masc,chusteczki i pampersy i smoczek to zawiele tego nie ma. Moge wlasne ubranka ale nie biore.pieluszki tetrowe zabiore pod buzie jakies i tyle.do 1walizki jest plan spakowanie sie [emoji1]

A na SR jeszcze polozna gadala do panow zeby uswiadomic ich jacy moga byc pomocni nam. Mam nadzieje ze P bedzie[emoji3]

Kurde miałam przeskoczyć na styczniowki i lutowki w porodach bo narazie czytalam tylko grudzień [emoji12]

No i w ogole to boli mnie brzuch..prawy bok albo pieczenie pecherza jakby tez. Dzisiaj ide na tsh,ft4,magnez,mocz,morfo,proby watrobowe...i chyba tyle mam zapisane. Sama juz nie wiem..

Jeszcze o12beda.panowie zakladac nam nasza tv i net na nowym a ja mam zamiar pozbyc sie goet ubran w worach co aa w pokoju bo w sobote najpozniej beda.do odbioru dywany z prania to juz bym chciała je rozlozyc i zeby bylo ladniej niz teraz bo przeprowadzki nie da sie ukryć narazie[emoji12]

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Ale jestem wykończona obudziłam sie przed 5 aby pójść do toalety potem próbuje jeszcze na trochę sie zdrzemnąć i nie ma szans, a dzień wcześniej specjalnie poszliśmy na spacer i pochodzić trochę abym mogła przespać cas noc No i guzik z pętelka...nie mam kiedy odpocząć...normalnie masakra...macie jakieś sposoby aby zrelaksowanym położyć sie spać i pospać przynajmniej te 6 godz??
Jak tak dalej pójdzie to ja zwariuje...w dzień nie mam jak odespać...

U mnien najlepiej sprawdza sie wysiłek fizyczny oczywiście dostosowany do mnie. Jak tak spacerek dłuższy sie zrobi, posprzątam coś to wtedy zdecydowanie lepiej śpię.

Ja tez mam w piątek lekarza. Zobaczymy ile moja kruszyna wazy ;)

reklama
Szanowne Panie.
Jestem studentką V roku Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, na kierunku Dietetyka.
W mojej pracy postanowiłam zająć się oceną sposobu żywienia i stanu wiedzy żywieniowej kobiet w ciąży. W związku z tym zwracam się z prośba o wypełnienie poniższej ankiety.
Ankieta jest w pełni anonimowa, a zebrane w niej informacje posłużą mi jedynie do napisania pracy magisterskiej.
Dziękuję
https://www.webankieta.pl/ankieta/256260/ocena-sposobu-zywienia-i-stanu-wiedzy-zywieniowej-kobiet-ciezarnych.html

Do góry