reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ale o co jej chodziło? Jesteś pewna ze chciała skrytykować?
Każdy materac ma swoje plusy i minusy. Nie jest powiedziane, ze wasze dziecko nie bedzie na nim spac. Szkoda ze nie zwróciłaś uwagi na wypełnienie przy zakupie, ale jak już masz ten materacyk to niech dzidzia przetestuje. Jak bedzie kaprysić to zawsze można kupić inny.
Nie popadajmy w paranoje nie każdego tez stać na najdroższe materace i kupują te tańsze, a dzieci żyją i maja sie dobrze.
Podobno piankowe wypełnienie nie jest najgorsze moja mama mówi ze babcia od 11 lat na takowym śpi tyle ze z cerata...

reklama
Hej :)
My dzisiaj skończyliśmy 29 tygodni i wkraczamy w 30 :D

Na szkole rodzenia bardzo fajnie, pierwsze zajęcia pozytywnie. Położna powiedziała ciekawostkę, że przyrost kilogramów liczymy od kilogramów straconych ;) tj. jeśli schudłyśmy z 60 do 56 to liczymy przyrost od 56 ;) , bo jedna dziewczyna się bała, że za mało przytyła, ale sprowadziła ją na ziemię ;)
Rozmawialiśmy o fizjologi, zmianach w ciele kobiety takie wprowadzenie. Pocieszyła nas, że na początku lutego koniec remontu, także bardzo się cieszę. Bałam się, że już nie skończą, jak przyjdzie nasz czas! Jest nas 8 par, kolejne zajęcia w poniedziałek i będziemy robić plan porodu :) Panowie również się bardzo udzielali :D fajnie

My materac dla dzidzi mamy lateksowy, akurat na materac zwracaliśmy uwagę przy kupnie ;) chcieliśmy żeby był "oddychający" i takie tam ;) i nasz jest raczej twardy, na pewno nie jest miękki...
To mnie nie pocieszylas jeśli kg liczymy od tych straconych wychodzi ze juz 13 kg na plusie;)

Ania020317: moze jej chodziło o to ze twardy? Tylko ze... Dla niemowlaczkow najlepsze sa twarde... Nie kładzie sie jak za dawnych czasów dzieci na kołdrach zeby im było miękko bo to niezdrowe dla kręgosłupa. W dzien ortopedzi na zabawy polecają maty piankowe (które do miękkich ciezko zaliczyć)rozłożone na ziemi a nie np kanapy. Nie przejmuj sie koleżanka!
Właśnie...dziś zauważyłam ze przecież nie ma zaślepek do srob pytałam męża to najpierw nie wiedział o co mi chodzi a potem powiedział ze nie ma czasu bo ma zamówienie, a przecież wiadomo ze lepiej wyglada jak są zaślepki na srobach a wiem ze były w zestawie bo widziałam...ja stwierdziłam ze materaca innego kupować nie będę zobaczymy czy maluszkowi wygodnie będzie...
Tylke ze ona ma do wszystkiego ale a to czemu łóżeczka koło łóżka nie postawie a to nie tak przy ścianie tylko na odwrót bo wilgoć... naprawdę jak jeszcze coś mi powie to powiem jej co o tym mysle...i póki nie wyprowadzimy sie to będę zamykać pokój na klucz bo nawet nie mam 10 minut aby odpocząć bo ta przychodzi...juz wczoraj mojemu mężowi tez sie oberwało...przyszedł z pracyi zaczęliśmy składać wiec ja sie pytam go czy chce popcorn No i poszłam do kuchni tu nawet dobrze nie skoczył strzelać a ona schodzi i patrzy widzi ze mamy pokój otwarty i idzie No i jak zobaczyła ze skręcamy łóżeczko dla małego to stwierdziła ze z instrukcja będziemy kilka godzin sie bawić i ze ona nam złoży bez No to zaczęła składać wraz z moim mężem a we mnie coś pękło poszłam do łazienki i jak nie wybuchłam płaczem...to juz cholera nawet do składania łóżeczka nie jestem potrzebna a przecież to moje dziecko będzie w nim spać nie jej...ona stara sie pokazać na każdym kroku ze potrafi lepiej niż my mowię mojemu ze to ze zaczęła składać miało na celu pokazanie nam ze my nie potrafimy złożyć łóżeczka dla naszego dziecka... powiedziałam ta sytuacje mamie i ona mówi ze mam sie nie przejmować i nawet mam nie płakać bo maleństwo będzie sie denerwować...tylko ze mnie normalnie rozrywa od środka jak ta sie miesza we wszystko, jak jeszcze coś powie to naprawdę nie będę sie kontrolować tylko powiem jej co o niej mysle

Aniu to skoro sama uważasz ze piankowe wypełnienie nie jest najgorsze to nie rozumiem Twojego pytania, a tym bardziej po co sie przejmowałas. Kupujemy dla dziecka to co same uważamy za słuszne i wiadomo ze każdy wybiera inaczej. Proste i nie ma tu czego komentować.

Hej my wracamy do żywych po 1, 5 tyg chorobach. Masakra. Myślałam, że urodze z kaszlu i gorączki.
Co do materaca to ja ma
Islam przy dzieciach kokos-gryka. Teraz nawet nie zamierzam wyjmować łóżeczka. Itak pewnie mała będzie spała ze mną.
Zalamalyscie mnie tym, że przyrost wagi liczy się od kg straconych. Ja wogole mam problem z wagą w tej ciąży. O 2 kg mniej wazylam przy porodzie z synem, a tu jeszcze prawie 3 miesiące jeszcze.

Kat jak maluszek? Wiadomo co z nereczka?

Super Agnieszka ze wracasz do żywych :) teraz sezon przeziębień wiec niestety trzeba uważać.

A co Ci sie działo z tym materacem?

I ile przytyłaś ze sie martwisz?

Mi kuzynka tez poleca materac gryka kokos pianka na allegro ok 70zl -ten kupimy.

Ja mam na +8kg (31tc i kilka dni) ale w ogole nie przejmuje sie swoja waga skoro co miesiac dzidzius na usg ma prawidlowa wage.

Hej my wracamy do żywych po 1, 5 tyg chorobach. Masakra. Myślałam, że urodze z kaszlu i gorączki.
moze polecisz w jakiej pozycji kaszlec żeby przepona nie bolala? :(
Ja czasem mam taki atak kaszlu że prawie pluca wypluwam...
Czy ktoras moze potwierdzic ze od kaszlu mozna wywolac przedwczesny poród? Czy to raczej od szyjki zalezy?

Tez chetnie sie dowiem w jakiej temp.prac :)

reklama
Ja z reguły jak kaszle to wole siedzieć i przytrzymać sobie delikatnie podbrzusze tak samo przy kichaniu bo odkąd mi sie drugi trymestr zaczął to kicham codziennie a jak przyszedł trzeci to wogole min 10 razy dziennie kicham...ja zobaczę jak małemu sie śpi na tym materacu jak nie będzie mu wygodnie to kupię inny...teraz czekamy na wózek
Chciałam wczoraj kupić małemu do czytania jakieś bajki ale nic ciekawego nie było...może znacie jakaś stronę internetowa gdzie mogłabym mu poczytać??

Do góry