reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

moze polecisz w jakiej pozycji kaszlec żeby przepona nie bolala? :(
Ja czasem mam taki atak kaszlu że prawie pluca wypluwam...
Czy ktoras moze potwierdzic ze od kaszlu mozna wywolac przedwczesny poród? Czy to raczej od szyjki zalezy?

Tez chetnie sie dowiem w jakiej temp.prac :)
ja w polowie prania jestem a nie zastanawialam sie i dlatego pytalam :d
ciuszki w 40 wypralam bo tak na metce mialy.
tetre ponoc w 90 mozna ale wypiore chyba w 60 razem z podkladami na materac.
Kocyk minky i rozek w 30 bo tak na metce miały

reklama
Nie, ja z Poznania rodzic planuje na Polnej... juz mam stracha ;)

A czujesz mniej ruchow dziecka juz? U mnie teraz bardziej aktywne niz wczesniej a niby ma bardziej ciasno :dry:

Kurczę, właśnie u nas to samo. Mała kopie strasznie mocno, wcześniej aż tak nie ładowała. Szczególnie wieczorem dostaje bzika, ostatnio aż krzyczę jak mi przyładuje w dół brzucha :( Czy to możliwe, że się przekręciła ? Miesiąc temu była główkowo

Nie, ja z Poznania rodzic planuje na Polnej... juz mam stracha ;)

A czujesz mniej ruchow dziecka juz? U mnie teraz bardziej aktywne niz wczesniej a niby ma bardziej ciasno :dry:
Jeśli chodzi o poród to u mnie zależy od dnia, raz podchodze do tego że wszyscy dają radę go ja tez dam a drugi raz znowu panikuje czy wszystko będzie dobrze;)
U mnie szaleje tez non stopem co mnie bardzo cieszy, bo ja panikara jestem , mimo ze zdarzają się mocne kopniaki;)

U mnie tez mały daje popalić w brzuchu nie tule co kopniaki ale wierci sie strasznie i tez bardziej aktywny wieczorem...a ja juz w 32 tyg trochę sie boje porodu bo tu nawet w szkole rodzenia nie ma ćwiczeń żadnych jedynie trzy teoretyczne spotkania a przecież ważne jest jak oddychać aby było łatwiej ćwiczenia które sprawia ze później będzie mniej bolało..

Moja mala ostatnio wieczorem tak mocno sie ruszala ze zaczelam schizowac ze moze sie zaplatala w pepowine przez ten moj kaszel ale pozniej juz ruszala sie delikatniej :)

Za to jest takie miejsce, na dole niziutko co jak tam napiera to ja dostaje oczu jak puszczyk nocą i dre sie "Ałłła!!!"to trwa sekundy wtedy kombinuje np podnosze pupe wyzej jak leze zeby ją przestawic wyzej ;)

Tez czasem nie moge sie doczekac porodu, mysle dalej i z glowy ale jak zaczne analizowac na czym rodzenie polega to wyslalabym tam kogos za mnie :D ;)

Dzis poprawilam sobie sukienke ktora wezme jako pizame do szpitala miala rozporki za duze po bokach wiec dorobilam kokardki ;) Nie podobaja mi sie te wielkie pizamy co ciezarne w szpitalu mialy jak bylam na izbie przyjec... moja sukienko/pizamka siega zaraz za kolanko i jest wąska przy ciele :)

reklama
Ewciik nic mi się nie działo z tym materacem. Bardzo fajny był tyle, że moja córka miała kołki i spała z nami, a syn był bardzo cyfrowy wiec tez ze mną więc nauczona ich przykładem nie będę sobie sypialni zagracać lozeczkiem;-) przytyłam 8 kg ale jestem malutka więc już wyglądam jak toczące się słonica mimo dbania o dietę, a jeszcze tyle czasu zostało do porodu. Już ledwo chodzę.

Kleinekatia ja jedynie podtrzymywam brzuch, ale nie wiele to dało. Ja po jednym dniu kaszlu miałam twardy brzuch, a po 4 to już bolał o wszystko i ratowalam się dużą ilością nospy i magnezu i leżałam sporo. Też bałam się o przedwczesny poród zwłaszcza, że niczym nie mogłam złagodzić kaszlu i kaszlalam non stop przez dłuższy okres czasu plus 2 dni wysokiej Gorączki, ale po kilku dniach wszystko wrocilo do normy. Brzuch miękki, Szyjka zamknięta.ja szukam właśnie ładnej koszuli do szpitala. Większość to takie worki w słoniki czy inne zwierzęta, a ja bym chciała jakąś "elegancką".

Ja jeszcze nie myślę o praniu ubranek. Ale bede prać w 40 stopniach ( jak na metce) a potem prasować.
Ja też miewam od tygodnia bolesne kopniaki. Bolą zwłaszcza te w pęcherz albo żebra.

Do góry