reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

To ja mialam jeszcze ciekawszy ból... jestem przeziebiona i kaszle. W nocy obudzil mnie atak kaszlu. W tym momencie dzidzius mocno napinal sie po lewej a ja przy każdym kaszlnieciu czułam jakby pieczenie/ palenie w miejscu pod pępkiem. To byl bardzo piekący ból nigdy takiego nie czulam. Potem dzidzius sie przemiescil i bylo ok.

Dzis jak kaszle boli mnie mocno pod piersiami. Zamiast zaslaniac buzie jak kaszle mocno przyciskam dlonmi miejsca pod piersiami wtedy mniej boli. Stanik zdjelam bo nie wytrzymalabym...

Bylam dzis u osłuchania i pluca czyste tylko ta krtań i katar tylko?! Jejku jaka to masakra chorowac w ciazy!!! Ja chce byc juz zdrowa :( :( :( to juz tydzien i bez poprawy!
Masz zakwasy w miesniach przepony od intensywnego kaszlu. Ja też tak zawsze mam przy kaszlu.

reklama
Pytałam ginekolog czy od kaszlu albo kichania może coś się stać dzidzi, powiedziała, że nie chociaż na forach czytałam że kaszel skurcze może wywołać. Ja nie chce zapeszać, ale chyba mi przechodzi, wieczorami czasem coś zadrapię w gardle ale czuję się lepiej.
Kleinekatia mi zalecała dużo pić i inhalacje chociaż się do nich nie zebrałam. Do każdej herbaty imbir, cytryna i miód. 2 razy dziennie mleko z masłem, miodem i czosnkiem i raz dziennie herbata malinowa. I do tego syrop Prenalan i tantum verde. Od wtorku też sól fizjologiczna do nosa. Nie wiem czy którakolwiek z tych rzeczy pomogła bo z wirusem ciężko walczyć. Wiem co czujesz bo ja też miewałam chwile załamania z tym przeziębieniem :(

Potrzebuje waszej rady... przyszło mi dziś łóżeczko w komplecie z materacem No i teraz wieczorem ta współlokatorka-tez Polka tak skomentowała jak zobaczyła materac"ale ci cho...materac przysłali" ja na początku jak rozpakowałem nawet uwagi nie zwróciłam bo to moje pierwsze dziecko i nie bardzo orientuje sie w tych sprawach...materac z wypełnieniem piankowym ale z tych twardszych...moja mama mówi ze mam sie nią nie przejmować gdyż babcia- mojej mamy mama juz 12 lat na takowym piankowym z cerata spi( dodam ze moja babcia nie chodzi i ma specjalne łóżko z caritasu ) doradźcie czy rzeczywiście ten materac jest nic nie wart...

Ale o co jej chodziło? Jesteś pewna ze chciała skrytykować?
Każdy materac ma swoje plusy i minusy. Nie jest powiedziane, ze wasze dziecko nie bedzie na nim spac. Szkoda ze nie zwróciłaś uwagi na wypełnienie przy zakupie, ale jak już masz ten materacyk to niech dzidzia przetestuje. Jak bedzie kaprysić to zawsze można kupić inny.
Nie popadajmy w paranoje nie każdego tez stać na najdroższe materace i kupują te tańsze, a dzieci żyją i maja sie dobrze.

Każdy materac ma swoje plusy i minusy. Nie jest powiedziane, ze wasze dziecko nie bedzie na nim spac. Szkoda ze nie zwróciłaś uwagi na wypełnienie przy zakupie, ale jak już masz ten materacyk to niech dzidzia przetestuje. Jak bedzie kaprysić to zawsze można kupić inny.
Nie popadajmy w paranoje nie każdego tez stać na najdroższe materace i kupują te tańsze, a dzieci żyją i maja sie dobrze.
A jakie wypełnienie jest najlepsze?

ja to wychodze z zalozenia ze kiedys nie bylo niewiadomo jakich materacy/ jeden krem do pupy, pieluchy tetrowe a ciuszki sie szylo samemu. nie bylo niań elektro, termometrow na podczerwien i rodzilo sie czasem w polu, czasem w domu i wszystko bylo git ;)
mamy ten luksus i komfort ze mamy taki wybor ale tez chyba nei mozemy popadac w paranoje.. ja czasem sama sie lapie ze ogladam milion produktow bo taki wybor i szalu dostaje bo nie wiem co wybrac a pozniej dociera - boze przeciez moja babcia maki ziemniaczanej uzywala na odpazenia i dalo rade to po kiego mi 10 kremow :p

Ostatnia edycja:
A jakie wypełnienie jest najlepsze?
ile osob tyle opinii..
jedni chwala gryka kokos inni mowia ze beznadziejne.. kolezanka miala i mimo ze nie ma wilgoci w domu i odpowiednik dbala to robaczki sie pojawily.. i poszedl do kosza.

ja kupuje z piankowym bo taki akurat jest w zestawie z lozeczkiem. moge zamienic na gryka kokos za doplata ale jakos nie jestem przekonana

Zgadzam sie z Aga, ja nie jestem ekspertem dlatego w życiu bym nie krytykowała. Możemy kupić i najdroższy, a dziecko na nim spac nie bedzie:p No roznie moze być.

Ania020317: moze jej chodziło o to ze twardy? Tylko ze... Dla niemowlaczkow najlepsze sa twarde... Nie kładzie sie jak za dawnych czasów dzieci na kołdrach zeby im było miękko bo to niezdrowe dla kręgosłupa. W dzien ortopedzi na zabawy polecają maty piankowe (które do miękkich ciezko zaliczyć)rozłożone na ziemi a nie np kanapy. Nie przejmuj sie koleżanka!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

reklama
Hej :)
My dzisiaj skończyliśmy 29 tygodni i wkraczamy w 30 :D

Na szkole rodzenia bardzo fajnie, pierwsze zajęcia pozytywnie. Położna powiedziała ciekawostkę, że przyrost kilogramów liczymy od kilogramów straconych ;) tj. jeśli schudłyśmy z 60 do 56 to liczymy przyrost od 56 ;) , bo jedna dziewczyna się bała, że za mało przytyła, ale sprowadziła ją na ziemię ;)
Rozmawialiśmy o fizjologi, zmianach w ciele kobiety takie wprowadzenie. Pocieszyła nas, że na początku lutego koniec remontu, także bardzo się cieszę. Bałam się, że już nie skończą, jak przyjdzie nasz czas! Jest nas 8 par, kolejne zajęcia w poniedziałek i będziemy robić plan porodu :) Panowie również się bardzo udzielali :D fajnie

My materac dla dzidzi mamy lateksowy, akurat na materac zwracaliśmy uwagę przy kupnie ;) chcieliśmy żeby był "oddychający" i takie tam ;) i nasz jest raczej twardy, na pewno nie jest miękki...

Do góry