reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
kunalesna - moja kuzynka przy trzecim dziecku powiedziala poloznej ze nie ma takiej potrzeby a ona sie cieszyla ze ma mniej roboty xD takze chyba mozna zrezygnowac ;)

ja mam z aptecznych na liscie tak: pampersy, husteczki nawilzane, linomag, plyn do kapieli, wkladki laktacyjne, krem na brodawki jakby popekaly, wklady poporodowe, majtki siateczkowe po porodzie, butelka ze smoczkiem w razie czego i zastanawiam sie nad laktatorem - Wy kupujecie??

ja mam z aptecznych na liscie tak: pampersy, husteczki nawilzane, linomag, plyn do kapieli, wkladki laktacyjne, krem na brodawki jakby popekaly, wklady poporodowe, majtki siateczkowe po porodzie, butelka ze smoczkiem w razie czego i zastanawiam sie nad laktatorem - Wy kupujecie??

Kompletnie zapomnialam o rzeczach dla siebie :D musze dopisac
Laktator napewno kupie i to ekektryczny bo przy synu mialam zwykly i mi reka od odsysania wysiadala

A po porodzie juz w domu uzywalam podpasek bella tych grubych najtanszych najlepiej sie u mnie sprawdzily i teraz tez je wybiore. Sa dlugie ,grube ogolnie prawie pielucha ale daja rade :D

kunalesna a jak to jest po tym porodzie? naprawde az takie duze podpaski sa potrzebne???

Wiesz zalezy jak kto krwawi :) ja w sumie przez pierwszy tydzien dosc mocno krwawilam potem juz troche mniej :) ale syn dawal popalic wiec ciagle w ruchu i wygodnie mi bylo z taka grubsza podpaska. W drugim tygodniu jak gdzies wychodzilam bralam zwykla naturelle bo mnie nie uczulala a pachniala i byla ciensza to sie nie zastanawialam czy widac ze mam cos podlozone.

Ja generalnie musze miec dluzsze podpaski bo nie jestem przyzwyczajona do nich ( zawsze tampon) i przewaznie tak usiade lub sie to przekreci ze przecieka :D

dziewczyny postanowilam ze pierwsza rzecza jaka kupie Ricie i rownoczesnie prezentem dla niej pod choinke bedzie kocyk :) macie moze jakies sprawdzone sklepy? patrzylam narazie na allegro, podobaja mi sie te minky ale jakos jeszcze sie nie zdecydowalam

reklama
dziewczyny postanowilam ze pierwsza rzecza jaka kupie Ricie i rownoczesnie prezentem dla niej pod choinke bedzie kocyk :) macie moze jakies sprawdzone sklepy? patrzylam narazie na allegro, podobaja mi sie te minky ale jakos jeszcze sie nie zdecydowalam

Mam jeden po synu z pepco super sie sprawdzil a teraz kupilam w jakims malym sklepie z kolderkami :)

Do góry