reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

W pierwszej ciazy przytylam ponad 18kg. Ogolnie nie martwie sie waga, tym bardziej ze zrzucilam wszystko dwa miesiace po porodzie z 10 kg nadwiazka. Mysle tylko czy z dzieckiem wszystko ok, skoro lekarz juz powiedzial ze jest mniejsze niz powinno, a usg nie bede miala robionego do konca ciazy... niestety :(. Nie bede mogla upewnic sie czy dziecko rosnie czy nie. Jestem teraz w 24 tygodniu. Mialam tez robiony szybki test psychologiczny przez polozna i jestem w grupie zwiekszonego ryzyka depresji. Moze ze wzgledu na stres i moja sytuacje dadza mi jednak skierowanie na dodatkowe usg. Pozdrawiam
Czemu już nie będziesz miała robionego usg?

reklama
Dzieńdoberek! [emoji4] ja spalam do 11:30 [emoji4] oj jak dobrze! Ani mąż ani Bobas mnie nie budzili! Dobrych mam chłopaków! [emoji4]

Ja od początku ciazy przytylam 2,6kg ale tak na prawdę to zaczęłam przybierac trzy tygodnie temu. Pielęgniarka na wazeniu na początku spojrzała ze dużo w ciągu miesiąca ale potem spojrzała ze to od początku tak więc powiedziała że jest dobrze! [emoji4] a z Dzieciaczkiem wszystko w porządku więc nie mam czym się przejmować!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry ;)

kunalesna jeju jak mi przykro :( straszne... co za ludzie :( dużo sił Wam życzę, niech mąż wraca do zdrowia, zakładajcie sprawę, ciągnijcie odszkodowania ile się da! a tamci niech idą do pierdla bandyci!

Ja od samego początku mam +6 kg , odkąd ginek mnie warzy +4,5 ;) , ale zanim dowiedziałam się o ciąży zaobserwowałam wzrost, bo więcej jadłam ;)

Czekam na męża i świeże bułki. Dzisiaj spaliśmy do 9:30 chyba ;) , ale wczoraj poszliśmy spać po 2 hehe

Ja chyba bede miala z +5 KG ale wizyte mam 24 listopada to sie dokladnie dowiem co i jak bo wydaje mi sie ze schudlam ostatnio.

Dzieńdoberek! [emoji4] ja spalam do 11:30 [emoji4] oj jak dobrze! Ani mąż ani Bobas mnie nie budzili! Dobrych mam chłopaków! [emoji4]

Ja od początku ciazy przytylam 2,6kg ale tak na prawdę to zaczęłam przybierac trzy tygodnie temu. Pielęgniarka na wazeniu na początku spojrzała ze dużo w ciągu miesiąca ale potem spojrzała ze to od początku tak więc powiedziała że jest dobrze! [emoji4] a z Dzieciaczkiem wszystko w porządku więc nie mam czym się przejmować!

To faktycznie sobie dzis pozwoliłaś ;) ale my ciężarne zadzimy sie swoimi prawami:p

Co myślicie o mrożeniu odciągniętego mleka?

Trzeba spać póki jest taka możliwość! Poza tym teraz nasze organizmy pracują na podwyższonych obrotach więc przyda się im dodatkowy wypoczynek! [emoji4]

No i pobudka w kieskim humorze....ojjj to będzie ciężki dzień dziś....właśnie jakiś czas temu sobie usmiadomilam ze nie będzie mnie na świętach w pl no i moja psychika zaczęła działać...juz sie zdążyłam popłakać....a tak liczyłam ze spędzę je z rodzicami i rodzeństwem a tu klops delikatnie mówiąc...a odpoczynek od stresu i nerwów tez mi by sie przydał...nabrałaby dystansu a tu możliwe ze w święta wogole będę sama siedzieć bo maz znając życie będzie pracować....i jak tu sie nie załamywać....

No i pobudka w kieskim humorze....ojjj to będzie ciężki dzień dziś....właśnie jakiś czas temu sobie usmiadomilam ze nie będzie mnie na świętach w pl no i moja psychika zaczęła działać...juz sie zdążyłam popłakać....a tak liczyłam ze spędzę je z rodzicami i rodzeństwem a tu klops delikatnie mówiąc...a odpoczynek od stresu i nerwów tez mi by sie przydał...nabrałaby dystansu a tu możliwe ze w święta wogole będę sama siedzieć bo maz znając życie będzie pracować....i jak tu sie nie załamywać....
Oj biedna. A dlaczego nie dasz rady przyleciec/przyjechać na święta?

reklama
Mi nie podoba się myśl mrozenia mleka, ponieważ dopasowuje się ono do potrzeb dziecka więc trzeba wykorzystywać na bieżąco.

No właśnie dla mnie też sprawa problematyczna.. z jednej strony wygoda jak trzeba wyjsc gdzies i nie mozna zostawic zapasu swiezego odciagnietego mleka, z drugiej po mrozeniu zmienia sie nieco smak i wlasciwosci..

Do góry