reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ja przytylam 6kg. Przy czym pierwsze 5 kg w okolo 5 tyg. A później juz bardzo. delikatnie. U mnie dziecko bylo do ok. 20tc wieksze niz norma. A teraz sie wyrównuje. Lekarz mi mówił ze do 24tc na wszystko jest czas.
Mam dokładnie tak samo +6 kg i dziecko było większe niż na swój tydzień a na połówkowym już wszystko idealnie jak być powinno

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry ;)

kunalesna jeju jak mi przykro :( straszne... co za ludzie :( dużo sił Wam życzę, niech mąż wraca do zdrowia, zakładajcie sprawę, ciągnijcie odszkodowania ile się da! a tamci niech idą do pierdla bandyci!

Ja od samego początku mam +6 kg , odkąd ginek mnie warzy +4,5 ;) , ale zanim dowiedziałam się o ciąży zaobserwowałam wzrost, bo więcej jadłam ;)

Czekam na męża i świeże bułki. Dzisiaj spaliśmy do 9:30 chyba ;) , ale wczoraj poszliśmy spać po 2 hehe

To akurat atut jak ktoś jest niskociśnieniowcem ;) A przy suplementacji magnezu (jest w zestawach witamin, a sporo ciężarówek suplementuje go jeszcze dodatkowo zw na skurcze i twardnienia) to ten 1 czy 2 kubka dobrej kawy zła nie czyni :) Oczywiście wszystko z umiarem a nie dwa razy potrójne espresso, które i umarłego obudzi :p

Ja przed ciążą zawsze miałam za niskie cisnienie. We wczesnej ciąży w ogóle odstawiłam kawę. Teraz do niej wróciłam. I o dziwo ciśnienie mam za wysokie..własnie po kawie.

U mnie na połówkowym w poniedziałek było +3 kg od początku ciąży.Ale teraz to brzuch tak rośnie, że pewnie z 1kg na tydzień zaczniemy dorzucać :( :p :D

Hej dziewczyny, pomozcie.. zaczynam sie martwic moj waga. Ile do tej pory przytylyscie? Na ostatnim usg powiedziano mi ze dziecko jest mniejsze niz wynika z om. przytylam jak na razie 4kg, a tylam tylko do drugiego miesiaca, teraz waga stoi w miejscu od dluzszego czasu. Jem normalnie, ale mam ostatnio bardzo duzo stresu. Widze sie z polozna dopiero 7 grudnia, nie wiem co o tym myslec. :(

Twoje tycie nie ma wypływu na wagę malucha o ile nie jesteś niedożywiona. Ciesz się, że nie przybierasz za bardzo, a w 3 trym się jeszcze możesz zdziwić jak waga nagle skoczy ;) Jedz rozsądnie, regularnie i wybieraj wartościowe produkty i będzie ok. Który masz tc?

Ja od początku przytylam 3kg, na ostatniej wizycie coś gin krecila nosem ze trochę mało tyje Ale dzidzia miała idealną wagę z om więc chyba oki.

Twoje tycie nie ma wypływu na wagę malucha o ile nie jesteś niedożywiona. Ciesz się, że nie przybierasz za bardzo, a w 3 trym się jeszcze możesz zdziwić jak waga nagle skoczy ;) Jedz rozsądnie, regularnie i wybieraj wartościowe produkty i będzie ok. Który masz tc?
W pierwszej ciazy przytylam ponad 18kg. Ogolnie nie martwie sie waga, tym bardziej ze zrzucilam wszystko dwa miesiace po porodzie z 10 kg nadwiazka. Mysle tylko czy z dzieckiem wszystko ok, skoro lekarz juz powiedzial ze jest mniejsze niz powinno, a usg nie bede miala robionego do konca ciazy... niestety :(. Nie bede mogla upewnic sie czy dziecko rosnie czy nie. Jestem teraz w 24 tygodniu. Mialam tez robiony szybki test psychologiczny przez polozna i jestem w grupie zwiekszonego ryzyka depresji. Moze ze wzgledu na stres i moja sytuacje dadza mi jednak skierowanie na dodatkowe usg. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Wracal z pracy i zaskoczyli go od tylu bili po glowie , kopali po twarzy. Kamera przed sklepem to nagrala wiec widzialam caly film. Sama go znalazlam pod domem po tym jak poszlam go szukac nikt nie wezwal karetki mimo ze kilka osob to widzialo. Znalazlam go 2h po pobiciu. Nawet nie wiedzial kim jestem
O matko ! Tak bardzo mi przykro... wyobrażam sobie co przezylas:( oby złapali tych zwyrodnialcow i żeby ponieśli za to konsekwencję! Dużo siły i zdrówka dla męża!

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry