reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Tu nie ma co płakać, na tym właśnie polega poród: trzeba przecisnąć słonia przez ucho igielne ;) Życie nie jest słodko-cukierkowe, ale nie ma też co sugerować nastawionymi na brzydotę i fizjologię zdjęciami, chyba już lepiej obejrzeć film na youtube z porodu, dużo ich. Oprócz fizjologii jest też praca, walka, emocje, wsparcie a na koniec ogromne wzruszenie. To dopiero daje pełny obraz porodu. Ja mój wspominam tak, że drżę (dosłownie) jak o nim mówię, a mimo wszystko uwierzcie, marzę o tym, żeby był już marzec a ja żebym była na porodówce ze świadomością, że jeszcze chwila, jeszcze moment...

A nie obawiacie sie ze cwiczenie miesni kegla w ciazy wywola jakies dodatkowe skurcze? Ja sie boje... dlatego myslalam by cwiczyc dopiero po porodzie...:dry:

A pytanie do mam co maja juz dzieci - na prawde po porodzie każda z Was musiala zaprzestać swojego hobby bo nie bylo na to czasu? Tak mnie straszą...

Kleinekatia ja nie zaprzestałam :) dobra organizacja i jest ok :) poza tym chyba wszystkie mamy tez partnerów/ mężów ja od razu mojego prosiłam o duża ponoć przy małej i jak miała 3/4 m ja mogłam wyjsc spokojnie bez obaw ze mała sie zaryczy z głodu a chata spłonie. Poza tym dziecko nie jest aż tak bardzo absorbujące moja miała akurat kołki i troche nam beczała troche duzo ;) ale daliśmy rade i do kina chodziliśmy i ja na zajęcia chyba raz niw udało nam sie wyjsc bo młoda beczała strasznie i po prostu żal jej było zostawiać a tak to całkiem spoko wspominam ten czas choć nie mowię ze nie byłam zmęczona bo podałam na twarz czasami rzecz jasna.

A nie obawiacie sie ze cwiczenie miesni kegla w ciazy wywola jakies dodatkowe skurcze? Ja sie boje... dlatego myslalam by cwiczyc dopiero po porodzie...:dry:

A pytanie do mam co maja juz dzieci - na prawde po porodzie każda z Was musiala zaprzestać swojego hobby bo nie bylo na to czasu? Tak mnie straszą...
ja ćwiczę mięśnie kegla, polecają właśnie w ciąży ;)

a ludzi nie słuchaj, każde dziecko jest inne i wszystko zależy od organizacji itp. :) spokojnie :)

A co do seksu po porodzie, to ja bym chciała się tam trochę rozciągnąć :p , bo ja jestem mega ciasna i seks sprawia mi niestety ból :(

reklama
Do góry