reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Mi dla dziewczynek podobało się dużo imion, ale chcieliśmy jakieś krótkie. Ja bardzo chcę imię Nela, mężowi jeszcze średnio się widzi... inne pozycje to była Maja, Pola ;)
Dla chłopczyka gorzej przynajmniej z mojej strony. Mężowi podobają się stare, polskie imiona. Stasiu albo Franio ;)
My też myślimy nad Stasiem :D ja myślałam na Nelą, ale mojemu się nie podoba, nie dawaj Maja, bo znam ten ból, sama mam tak na imię i to co chłopcy w dzieciństwie potrafili zrymować z moim imieniem, to tylko ja wiem ile się napłakałam :/ teraz mamy dylemat między Stasiem, a Olkiem dla chłopca, a dla dziewczynki, Zosia, albo Hania :)

reklama
My też myślimy nad Stasiem :D ja myślałam na Nelą, ale mojemu się nie podoba, nie dawaj Maja, bo znam ten ból, sama mam tak na imię i to co chłopcy w dzieciństwie potrafili zrymować z moim imieniem, to tylko ja wiem ile się napłakałam :/ teraz mamy dylemat między Stasiem, a Olkiem dla chłopca, a dla dziewczynki, Zosia, albo Hania :)
Ja mojego przekonam do imienia Nela :D
Hania ładnie, moja mama ma tak na imię <3

mnie dziś też ból brzucha obudził i kłucie, ale to chyba wzdęcia u mnie :( nie umiem sobie z tym radzić i zaczyna mnie to męczyć... puszczenie bączka nie pomaga ;)
nie martw się tylko na zapas :* dalej Cię boli?
Ojj skądś to znamy, ciągle brzuszek boli, rób co chcesz, a on i tak boli, brr. Ja dzisiaj pół nocy nie spałam, bo oczy jak 5zł i patrzymy w sufit :/ dziewczyny w jakich pozycjach śpicie w nocy?

boli już mniej... wstałam z łóżka pochodziłam troszkę po domu, wypiłam siemię lniane i wypiłam gorącą herbatę... po pół godziny poczułam jak nagle zaczynają uchodzić gazy. Nawet napięcie brzucha mi chyba trochę spadło... Stresa mam ogromnego, mam nadzieję, że dziecku nic nie zaszkodzi... na szczęście wizytę mam już w środę i muszę koniecznie porozmawiać z lekarzem o tych objawach.
Wyczytałam że herbatka z kopru włoskiego jest dobra na te dolegliwości. Chyba trzeba będzie się w nią zaopatrzyć na wypadek takich niespodzianek

Widzę, że wszystkie mamy te same problemy... Wzdęcia, zaparcia, one powodują ból, rwanie podbrzusza, a my musimy się zamartwiać :/ będzie dobrze :*

Ja dziś zasnęłam o 5 (sic!) a o 5:37 mój syn przyszedł mi już wyśpiewywać cały repertuar piosenek poznanych w przedszkolu i recytować wierszyki, które akurat mu się przypomniały a które ja słyszałam po raz pierwszy w życiu :D

Wiecie co, a ja mam 16 tc ukończony i nadal zdarza mi się obudzić na brzuchu.. .Nie wiem, jak mi się to udaje.

Powiem Wam ze że uważam że dla chłopaka trudniej imię wybrać. My jeszcze nie zastanawialiśmy się tylko córcia kombinuje jak.nazwie. Wymyśliła ostatnio ze chłopczyk będzie Aleksander a dziewczynka Ala Ostatecznie mogę się zgodzić tyle uważam że dziwnie będzie Aleksandra i Aleksander

Za pół godz muszę iść po Ole do szkoly a tu nadal leje wrrr.. ..

Ojj skądś to znamy, ciągle brzuszek boli, rób co chcesz, a on i tak boli, brr. Ja dzisiaj pół nocy nie spałam, bo oczy jak 5zł i patrzymy w sufit :/ dziewczyny w jakich pozycjach śpicie w nocy?
Ja śpię z poduszka dla ciężarnych z motherhood i odkąd ja mam to rzadko mam problemy ze snem, w końcu jest mi wygodnie.

f2w33e3k0rq6mc1d.png

reklama
Powiem Wam ze że uważam że dla chłopaka trudniej imię wybrać. My jeszcze nie zastanawialiśmy się tylko córcia kombinuje jak.nazwie. Wymyśliła ostatnio ze chłopczyk będzie Aleksander a dziewczynka Ala Ostatecznie mogę się zgodzić tyle uważam że dziwnie będzie Aleksandra i Aleksander

Za pół godz muszę iść po Ole do szkoly a tu nadal leje wrrr.. ..
Hehe nie wiem, czy wszystkie mamy takie same upodobania odnośnie imion, czy to taki zbieg okoliczności :) wszystkie imiona, które dziewczyny piszecie, były u nas przerabiane :d Ola, Ala, Hania, Stasiu, Olek :D

Do góry