reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

I do mnie dziewczyny też doszedł deszcz, jest szaro, buro. W takie dni cieszę się że niemusze nigdzie wychodzić. Do tego obudził mnie straszny ból głowy [emoji30]
U mnie gin podejrzewała ciążę mnoga ze względu na zbyt duża macice na początku ciąży. Przerazilam się bo przy mojej mini posturze byłoby to nielada wyzwanie.

reklama
hej dziewczyny... dziś rano obudził mnie kłucie nad pępkiem do takiego stopnia, że nie mogłam przekręcić się z jednego boku na drugi, napięty brzuch. Miałyście coś takiego w ciąży? Potem ten ból osłabł i bolało jedynie jak uciskałam miejsce w którym mnie kuło lub na całej szerokości brzucha nad pępkiem. Zawsze miałam problemy ze wzdęciami i teraz w ciąży z zaparciami. Codziennie piłam siemie lniane ale przez dwa dni sobie go odpuściłam. Czy to może być powód do niepokoju? Czy to może być kolka jelitowa?

U mnie tez 15+0 dzis :) od dwoch dni cos tam czuje jak pika bulgocze ale to jeszcze z tydz pewnie zanim sie rozkręci :) z córka czułam 16+4 :)
U mnie tez pogoda słaba nie lada ale wilgotno i mokro. Oddawałam młoda do pekola zjadłam sniadanie i oglądam tv czeka mnie sprzątanie ale nie chce mi sie ;)

Dziewczyny jakie imiona macie wybrane/upatrzone dla maluchów ? My z córka nie mieliśmy problemu i teraz jakby była druga dziewczyna to tez ale z chłopakiem to kurcze dramat jakis :/ nie mozemy dojść do porozumienia maz na każda moja propozycje wykręca oczy do nieba. A u nas na 99-% chłopak. Na szczęście jest jeszcze czas ale nie wiem czy on cos zmieni ;)
Nawet nic nie mów o imieniu... u Nas tez chłopczyk i z wybraniem imienia to jakiś dramat! Nic nam się nie podoba :(

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny... dziś rano obudził mnie kłucie nad pępkiem do takiego stopnia, że nie mogłam przekręcić się z jednego boku na drugi, napięty brzuch. Miałyście coś takiego w ciąży? Potem ten ból osłabł i bolało jedynie jak uciskałam miejsce w którym mnie kuło lub na całej szerokości brzucha nad pępkiem. Zawsze miałam problemy ze wzdęciami i teraz w ciąży z zaparciami. Codziennie piłam siemie lniane ale przez dwa dni sobie go odpuściłam. Czy to może być powód do niepokoju? Czy to może być kolka jelitowa?
mnie dziś też ból brzucha obudził i kłucie, ale to chyba wzdęcia u mnie :( nie umiem sobie z tym radzić i zaczyna mnie to męczyć... puszczenie bączka nie pomaga ;)
nie martw się tylko na zapas :* dalej Cię boli?

Nawet nic nie mów o imieniu... u Nas tez chłopczyk i z wybraniem imienia to jakiś dramat! Nic nam się nie podoba :(

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie na szczescie lasencja i tak naprawde dwa imiona sa brane pod uwage. Pytanie brzmi czy dajemy dwa imiona czy jedno;) jak na poczatku ciazy myslelismy o imieniu dla chlopca to oprocz Stanislawa nic nam nie pasowalo...wiec wiem jak ciezko jest

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

mnie dziś też ból brzucha obudził i kłucie, ale to chyba wzdęcia u mnie :( nie umiem sobie z tym radzić i zaczyna mnie to męczyć... puszczenie bączka nie pomaga ;)
nie martw się tylko na zapas :* dalej Cię boli?

boli już mniej... wstałam z łóżka pochodziłam troszkę po domu, wypiłam siemię lniane i wypiłam gorącą herbatę... po pół godziny poczułam jak nagle zaczynają uchodzić gazy. Nawet napięcie brzucha mi chyba trochę spadło... Stresa mam ogromnego, mam nadzieję, że dziecku nic nie zaszkodzi... na szczęście wizytę mam już w środę i muszę koniecznie porozmawiać z lekarzem o tych objawach.
Wyczytałam że herbatka z kopru włoskiego jest dobra na te dolegliwości. Chyba trzeba będzie się w nią zaopatrzyć na wypadek takich niespodzianek

Mi dla dziewczynek podobało się dużo imion, ale chcieliśmy jakieś krótkie. Ja bardzo chcę imię Nela, mężowi jeszcze średnio się widzi... inne pozycje to była Maja, Pola ;)
Dla chłopczyka gorzej przynajmniej z mojej strony. Mężowi podobają się stare, polskie imiona. Stasiu albo Franio ;)
U nas chłopak ma być Aleksander a dziewczynka Tosia [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

Popijam te kawę z Ksylitolem i jak dla mnie - zero różnicy jeśli chodzi o cukier także śmiało można próbować [emoji4]

U mnie też leje... I tez wypadałoby odwiedzic fryzjera. Chciałam taki zimny odcień ciemnego blondu wiec w domu raczej takiego nie uzyskam... tylko nie mam kiedy się wybrać...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

z chłopakiem to kurcze dramat jakis :/ nie mozemy dojść do porozumienia maz na każda moja propozycje wykręca oczy do nieba
u nas też najprawdopodobniej chłopak i też żadne imię nam nie pasuje
dziś rano obudził mnie kłucie nad pępkiem do takiego stopnia, że nie mogłam przekręcić się z jednego boku na drugi, napięty brzuch
współczuję i niestety nie wiem co to
jednak na pewno to nie macica, w tym tygodniu ciąży nie sięga tak wysoko
wizytę mam już w środę
ja też:)

reklama
Do góry