reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

nie na każdej wizycie masz usg?

Ja do tej pory miałam na każdej, teraz też na to liczę <3
Może znowu coś o płci usłyszę, ale sama się nie wychylam z tym pytaniem :p

na pierwszej wizycie miałam (byłam wtedy w 10 tc) i miałam usg pozniej miałam w 12 tc badania genetyczne i tez miałam robione usg i teraz trzecia wizyta wiec nie wiem co mnie na niej czeka :( licze ze jednak zobacze berbecia :) ale okaze sie w poniedziałek :)

reklama
Tak trochę Was podczytalam Was i tak ogolnikowo sie włączę do dyskusji. Potem postaram się być na bierzaco. Wprawdzie nie jestem jeszcze na l4 ale mam czas podczytywać.
Ja miałam 2 cc i wspominam je calkiem nieźle. Wstalam po 4 godzinach, a od razu zajmowalam się dziecmi. Mi się bardzo spieszylo do wstawania bo chciałam mieć wyjety cennik. Dla mnie to bardzo upokazajace i w sumie teraz tylko o to się martwię. Boję się zakładania i wyjmowania cewnika. Miałam znieczulenie ogólne.
U mnie na prenatalnym wszystko ok. Badań z krwi genetycznych nie miałam robionych. Teraz miałam do zrobienia standard morfologia i mocz Plus hiv wt, tsh grupa krwi z przeciwcialami i toksoplazmoze.
Ja nie mam na każdej wizycie usg bo mój lekarz twierdzi że częste robienie usg może zaszkodzić maluszków. Ja chodze prywatnie co 4 tygodnie. Teraz mam wizytę we wtorek.
Ja lykam narazie tylko kwas foliowy i magnez.

Część,
Przygarniecie mnie? Też mam termin na marzec, a dokladnie na 22 marca.
Jestem mama dwójkę dzieciaków.córkę Alicję i syna Filipka.
hej :-)

Ciekawe jak to jest z tym zaszkodzeniem dziecku na usg skoro jedni robią co 4 tygodni,a inni nie :/

JegoBaba widziałam, że też pierwsze prognozy masz na dziewczynkę, ja również po cichu wierzę, że tak zostanie :p

Ja mam robione usg co tydzien od 30.08. Chyba nie moze szkodzic skoro robia tak często

f2w3d5qpzvmrkdqw.png

Paulyna no właśnie tak, na dziewczynkę :) I już z tatusiem mówimy, że to nasza mała Lily :p Codziennie dostaje od tatusia buziaczki i do niej mówi :) Na chłopca nawet nie mamy imienia. Choć starszy brat chce żeby to chłopiec był :)

Paulyna no właśnie tak, na dziewczynkę :) I już z tatusiem mówimy, że to nasza mała Lily :p Codziennie dostaje od tatusia buziaczki i do niej mówi :) Na chłopca nawet nie mamy imienia. Choć starszy brat chce żeby to chłopiec był :)
U mnie mąż po cichu liczy na siusiaka jeszcze niby nie, ale ja wiem ze tak :-)
Ja marzę o córeczce <3 imię dla dziewczynki mam (chociaż męża pewnie też będę musiała do niego jeszcze przekonać :p )
Ciekawa jestem czy dzisiaj, tydzień po genetycznym mój ginekolog potwierdzi coś :p

To u nas nie było problemu z imieniem, z partnerem jesteśmy mega zgodni i mamy podobny gust :) Najpierw miała być Zuzia, ale zapytałam czy nie woli Liliana - powiedział, że woli :) więc i ja szczęśliwa.
Mój partner ma już synka, więc teraz bardziej laleczkę by chciał :)
Chyba powoli trzeba kończyć pracę i wracać do domu :)

reklama
Do góry