reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ile paracetamolu można w ciąży? Jutro mam dopiero dentyste i nie wytrzymam do tej pory zjadlam 2 ale znowu boli [emoji47]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam atrakcje z dentysta ale troche inne bo jak nie wiedzialam czy jestem w ciazy musialam zaczac kanałowe leczenie ząbka i czekalismy z wypełnieniem kanałów az sie wyjasni. No i wyjasnilo sie ;) RTG nie mozemy zrobic bo jest ciaza i co 6 tyg chodzimy do przeplukania kanałów i lekkiej polmby a zaplombujemy ostatecznie po RTG czyli po porodzie :) Moj doktor mowil ze u dentysty jest znieczulenie miejscowe i mozna nawet w ciazy go stosowac tylko dla ciężarnych daja jakis specjalny ...nie rozkurczowy? A nie mozesz swojego ginekologa sms zapytac ile tabletek mozesz wziasc?

reklama
Ile paracetamolu można w ciąży? Jutro mam dopiero dentyste i nie wytrzymam do tej pory zjadlam 2 ale znowu boli [emoji47]

Napisane na Lenovoa A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
mnie mega głowa bolała i raz wzięłam pół, ale jak zapytałam lekarki o to to powiedziała, że żadna firma farmaceutyczna nie podpisze się pod tym, że kobieta w ciąży może wziąć tabletkę przeciwbólową i ona też mi nie powie, że coś mogę wziąć bo nie ma 100% pewności, że nie zaszkodzi. Ja bym więcej na Twoim miejscu nie wzięła :(

Tez mam atrakcje z dentysta ale troche inne bo jak nie wiedzialam czy jestem w ciazy musialam zaczac kanałowe leczenie ząbka i czekalismy z wypełnieniem kanałów az sie wyjasni. No i wyjasnilo sie ;) RTG nie mozemy zrobic bo jest ciaza i co 6 tyg chodzimy do przeplukania kanałów i lekkiej polmby a zaplombujemy ostatecznie po RTG czyli po porodzie :) Moj doktor mowil ze u dentysty jest znieczulenie miejscowe i mozna nawet w ciazy go stosowac tylko dla ciężarnych daja jakis specjalny ...nie rozkurczowy? A nie mozesz swojego ginekologa sms zapytac ile tabletek mozesz wziasc?
Mam dokladnie to samo otwary kanal i zalepiony w górnej 6 plucza mi go, ale to jest na krótką metę.

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak miałam gorączkę wzięłam jedna tabletkę , na silny ból głowy 2dniowy wzięłam tez raz jedna tabletkę. Wiadomo,ze im mniej tym lepiej. Nie brałabym więcej, jak juz 2 połknęłas... Musisz sie przemęczyć :-(

Ja po badaniu. Termin wyszedł na 22.03 czyli 3 dni szybciej. Maleństwo ładnie rośnie :-)
Wszystko wyszło super. Kolejne badanie za 4 tygodnie.
Dziś zaczęłam niby 15 tydzień, 14t1d ;-)

Tez bede miala płukany kanal w 6 u gory,ale narazie mam ja zatruwana od 14.06 i dalej sie trzyma

f2w3d5qpzvmrkdqw.png

Kurde ja jestem ciekawa jak teraz bede miala wizyty. Bo aktualnie chodze co tydz i co tydz usg i ledwo wytrzymyje a co dopiero jak nagle kaze mi przyjść jakos co4tyg np.. W srode sie okaże

f2w3d5qpzvmrkdqw.png

reklama
Do góry