tak :/ czyli to normalne? już dziś chciałam pytać gina czy jakiś grzyb się nie przypałętał :/U mnie jeszcze nic nie widac, tzn jak się najem to widac. Ale nie znacznie.
A jak u was z białym śluzem, też go tyle macie? Dziś to aż się przestraszyłam że to znowu krwotok.
reklama
u mnie tez nie za wiele widac bo brzuszek zawsze miałam odstajacy wiec jak dla mnie wiekszej róznicy nie widac a jak robilam badania genetyczne to dr na bieżąco zdawał mi relacje czy jest ok a pozniej też szłam na badania krwi bo to bylo w standardowym pakiecie za ktory płaciłam
JegoBaba
Fanka BB :)
ja mam tendencję do grzybicy i po pierwszej wizycie brałam czopki, jak szłam na kolejną bałam się znów nie pobierze cytologii bo mnie coś piekło i miałam śluz. Lekarz tylko powiedział, że to normalne w ciąży, że jest zwiększona ilość wydzieliny, także się nie martwtak :/ czyli to normalne? już dziś chciałam pytać gina czy jakiś grzyb się nie przypałętał :/
ufff też miewałam grzybicę, głównie po antybiotykach... no, ale bardzo dawno nie brałam i mam spokój, pieczenia i swędzenia nie odczuwam, także przypisuję to ciążyja mam tendencję do grzybicy i po pierwszej wizycie brałam czopki, jak szłam na kolejną bałam się znów nie pobierze cytologii bo mnie coś piekło i miałam śluz. Lekarz tylko powiedział, że to normalne w ciąży, że jest zwiększona ilość wydzieliny, także się nie martw
Kleinekatia
U mnie brzuszek już widać ( 17tc) nie bardzo duży ale bez wątpienia wygląda jak ciążowy tyle że jeszcze mały
Już na pierwszej wizycie ginekolog mówił że w ciąży jest sporo śluzu szyjkowego. Nie wiem tylko się domyślam że on może pełnić funkcję utrzymania odpowiedniego środowiska w pochwie by było bezpiecznie/czysto dla maluszka.
Ostatnio byłam w IKEA z koleżanką, weekend długie kolejki i koleżanka popchnęła mnie bym z tymi 5 doniczkami podeszła do kasy pierwszeństwa. Stwierdziła że już mi brzuchol widać więc próbujemy Tylko nie zerkałam na miny ludzi z kolejki co by mnie wzrokiem nie spalili
Jutro mamy USG
Już na pierwszej wizycie ginekolog mówił że w ciąży jest sporo śluzu szyjkowego. Nie wiem tylko się domyślam że on może pełnić funkcję utrzymania odpowiedniego środowiska w pochwie by było bezpiecznie/czysto dla maluszka.
Ostatnio byłam w IKEA z koleżanką, weekend długie kolejki i koleżanka popchnęła mnie bym z tymi 5 doniczkami podeszła do kasy pierwszeństwa. Stwierdziła że już mi brzuchol widać więc próbujemy Tylko nie zerkałam na miny ludzi z kolejki co by mnie wzrokiem nie spalili
Jutro mamy USG
Kleinekatia
Dziewczyny czy na USG genetycznym doktor zapisał Wam jaki termin porodu wynika z obrazu USG? U mnie wyszło że 5 dni wcześniej ale powiedział że to granica błędu i nie zmieniamy daty obliczonej wg ostatniej miesiączki. Ale w sumie to teraz nie wiem który termin jest "prawdziwszy"
JegoBaba
Mi też wyszło, że niby 5 dni wcześniej, ale stwierdził, żeby trzymać się tego z miesiączki, także zupełnie tak samo
reklama
Nam na genetycznym wyszło 3 dni szybciej :-)
Za 2 godziny usg <3 nie mogę się doczekać
zdaj relacje
ja w poniedziałek do lekarza na kontrole jestem ciekawa czy bede miec usg i czy zobacze swojego bałego berbecia a tak bardzo bym chciała hmmm ....