reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
u mnie tez nie za wiele widac bo brzuszek zawsze miałam odstajacy wiec jak dla mnie wiekszej róznicy nie widac :p a jak robilam badania genetyczne to dr na bieżąco zdawał mi relacje czy jest ok a pozniej też szłam na badania krwi bo to bylo w standardowym pakiecie za ktory płaciłam :)

tak :/ czyli to normalne? już dziś chciałam pytać gina czy jakiś grzyb się nie przypałętał :/
ja mam tendencję do grzybicy i po pierwszej wizycie brałam czopki, jak szłam na kolejną bałam się znów nie pobierze cytologii bo mnie coś piekło i miałam śluz. Lekarz tylko powiedział, że to normalne w ciąży, że jest zwiększona ilość wydzieliny, także się nie martw :)

ja mam tendencję do grzybicy i po pierwszej wizycie brałam czopki, jak szłam na kolejną bałam się znów nie pobierze cytologii bo mnie coś piekło i miałam śluz. Lekarz tylko powiedział, że to normalne w ciąży, że jest zwiększona ilość wydzieliny, także się nie martw :)
ufff też miewałam grzybicę, głównie po antybiotykach... no, ale bardzo dawno nie brałam i mam spokój, pieczenia i swędzenia nie odczuwam, także przypisuję to ciąży :D

U mnie brzuszek już widać ( 17tc) nie bardzo duży ale bez wątpienia wygląda jak ciążowy tyle że jeszcze mały :)

Już na pierwszej wizycie ginekolog mówił że w ciąży jest sporo śluzu szyjkowego. Nie wiem tylko się domyślam że on może pełnić funkcję utrzymania odpowiedniego środowiska w pochwie by było bezpiecznie/czysto dla maluszka.

Ostatnio byłam w IKEA z koleżanką, weekend długie kolejki i koleżanka popchnęła mnie bym z tymi 5 doniczkami podeszła do kasy pierwszeństwa. Stwierdziła że już mi brzuchol widać więc próbujemy ;) Tylko nie zerkałam na miny ludzi z kolejki co by mnie wzrokiem nie spalili ;)

Jutro mamy USG :)

Dziewczyny czy na USG genetycznym doktor zapisał Wam jaki termin porodu wynika z obrazu USG? U mnie wyszło że 5 dni wcześniej ale powiedział że to granica błędu i nie zmieniamy daty obliczonej wg ostatniej miesiączki. Ale w sumie to teraz nie wiem który termin jest "prawdziwszy" :)

reklama
Do góry