reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Witam[emoji4] to tak jak ja! A kiedy masz2usg?
Dziewczyny jak ja cierpię...mdli mnie 24godz na dobę, nawet jak wstaje w nocy siku to nie mogę zasnąć bo mnie mdli...A wymiotuje regularnie po każdym jedzeniu...oby dożyć do środy;) Pozdrawiam wszystkie wypoczywajace!

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Pierwsze USG miałam 27 lipca drugie mam 8 sierpnia. Siedzę jak na szpilkach bo już bym chciała :p lekkie mdłości w sumie mam rano tylko później do końca dnia mnie muli. A ty widziałaś już serduszko na ust? Też masz termin na 27marca??

reklama
Termin na 27 i 1 usg miałam 20.07 i był tylko malutki pecherzyk teraz idę w środę...doczekać się nie moge:-)

Termin na 27 i 1 usg miałam 20.07 i był tylko malutki pecherzyk teraz idę w środę...doczekać się nie moge:-)

Super! Wierzę że nie możesz się doczekać. Mam tak samo :p tylko ze ja muszę czekać cały dluuuugi tydzień hehe
Ja 20 zrobiłam test i wyszedł pozytywny :) po tygodniu wizyta i pęcherzyk 5mm.
Ostatnią miesiaczke miałaś 20 czerwca??

18, ale ja mam długie cykle

No to lekarz z usg będzie musiał obliczyć Ci datę porodu. Przy pierwszej ciąży miałam lekkie zamieszanie bo miesiączka była w połowie stycznia a pierwszy test ciążowy pozytywny i potwierdzenie od lekarza ze jest dzidziuś (7tc) miałam 10 marca dopiero.... Tym razem test ciążowy wyszedł pozytywny w dniu spodziewanej miesiączki.

Cześć dziewczyny. Przeczytałam wszystko, ale się nie ustosunkuje bo strasznie dużo naskrobalyscie gaduly! :p.
Wczoraj jak wiecie żygałam ale co gorsze dostałam bólów głowy jakby migrenowych, naszła mi mgła na jedno oko i lekko zaczęła dretwiec ręka z tej samej strony. W sumie.kiedyś już tak miałam i może bym to olała gdyby nie to że pisałam mężowi SMS bo był w pracy i za cholerę nie mogłam wypowiedzieć słowa migrena, nawet w głowie nie wiedziałam jak ono dokładnie brzmi, mówiąc na głos to już kompletna klapa. PrZestraszył się. Idę w tygodniu po skierowanie na tomograf lub rezonans. Ciekawe czy będę mogła wykonać.

Witam nowe mamusie :-)

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Ps. orientujecie się czy te badania które teraz dostalysmy musimy wykonać w określony terminie? Tzn czy są jakieś widelki czasowe na wykonanie któregoś czy mogę przenieść na kolejną wizytę?

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

reklama
Lilija, rezonans chyba można w ciąży, bo są to fale radiowe. A co do badana wizytę, to ja zrobię tylko mocz i morfologię. Gin mi pozaznaczał jakie mam zrobić ale powiedział, że nie wszystkie naraz.

Do góry