reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Cześć marcóweczki :-)
Powiedzcie mi proszę jakie bierzecie witaminy teraz jak już wiecie o fasolkach, czy lekarz przepisał jakieś konkretne czy takie ogólnodostępne dla przyszłych mam?

Ja mam zalecone Pregna Plus po skończonym 8 tyg, czyli do środy, teraz tylko kwas foliowy.

74709jcg0i411sm0.png

3i49gu1r2xa60x11.png

Marzy mi się Tajlandia, ale to chyba, gdy dzieci urosną. [emoji4]
Byliśmy w tym roku na bali i jak wracalismy leciały z nami dwie rodziny z dziećmi, każda z jednym w wieku 4-6 i drugim maluchem (jeden miał z rok ale ten drugi wyglądał jakby miał parę miesięcy dosłownie :)). I nie było żadnego problemu, ani dla rodziców ani dla pozostałych pasażerów (byłam przerażona bo siedzieliśmy w drugim rzędzie, a rodziny z maluchami sadzaja w pierwszym, ale okazało się że nie było powodu ;)) więc da się! :) pamiętam że bardzo mi to poprawiło humor bo wiedzieliśmy ze będziemy się starać o dziecko więc ułożyło mi jak zobaczyłam że nawet dalekie podróże to nie problem;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Byliśmy w tym roku na bali i jak wracalismy leciały z nami dwie rodziny z dziećmi, każda z jednym w wieku 4-6 i drugim maluchem (jeden miał z rok ale ten drugi wyglądał jakby miał parę miesięcy dosłownie :)). I nie było żadnego problemu, ani dla rodziców ani dla pozostałych pasażerów (byłam przerażona bo siedzieliśmy w drugim rzędzie, a rodziny z maluchami sadzaja w pierwszym, ale okazało się że nie było powodu ;)) więc da się! :) pamiętam że bardzo mi to poprawiło humor bo wiedzieliśmy ze będziemy się starać o dziecko więc ułożyło mi jak zobaczyłam że nawet dalekie podróże to nie problem;)

Może i nie problem, ale na Bali jeszcze mnie nie stać. [emoji4] Kuchnia czeka na remont. [emoji12]
Poza tym być może kiedyś mąż poleci służbowo do Indii i wtedy polecimy do niego, żeby pozwiedzać tamtą część świata. [emoji4]

Może i nie problem, ale na Bali jeszcze mnie nie stać. [emoji4] Kuchnia czeka na remont. [emoji12]
Poza tym być może kiedyś mąż poleci służbowo do Indii i wtedy polecimy do niego, żeby pozwiedzać tamtą część świata. [emoji4]
To w kontekście Tajlandii o której pisałaś, myślałam że chodzi Ci o to że z małymi dzieciakami ciężko :) koszta niestety oddzielna sprawa :(

A Wy na Bali byliście z biurem podróży? BTW w jakim języku tam mówią? [emoji4]
Nie, kupiliśmy bilety sami i na miejscu przez booking rezerwowalismy noclegi :) bo byliśmy w 4 różnych miejscach, wychodzę z założenia że trzeba zobaczyć jak najwięcej bo pewnie drugi raz w to samo miejsce się nie poleci;) nie było jakoś trudno to ogarnąć

Mówią po indonezyjsku :D

reklama
Do góry