reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

JegoBaba oj jak maluszek wkłada rączkę czy nòżke w zebra to nie jest to przyjemne albo jak kopnie w żołądek po jedzeniu;-)

Kunalesna ja jak szłam na usg z synem to jadłam coś słodkiego żeby się ruszał więcej bo on w brzuchu był mało aktywny i jak spał i był źle ułożony to trudno było dokonać dokładnych wymiarów. P.S Jagòdka ładne imię.

reklama
ojej kilka godzin nieobecności a Wy juz 8 stron zapisałyście ;)
To moja pierwsza ciąża. początki miałam bardzo cięzkie czyli typowe objawy poranne mdłości trwające calą dobę itp. Obecnie zaczeliśmy 19 tydzień, termin mamy na 26 marca. W piątek ide do lekarza więc może w końcu poznamy płeć, bo na razie wygląda na chłopca ale pewności nie ma

ojej kilka godzin nieobecności a Wy juz 8 stron zapisałyście ;)
To moja pierwsza ciąża. początki miałam bardzo cięzkie czyli typowe objawy poranne mdłości trwające calą dobę itp. Obecnie zaczeliśmy 19 tydzień, termin mamy na 26 marca. W piątek ide do lekarza więc może w końcu poznamy płeć, bo na razie wygląda na chłopca ale pewności nie ma
to widzę, że też miałaś ciężkie początki.... choć w sumie u mnie nadal nie jest lekko. Do 15 tc cały czas miałam poranne mdłości trwające również 24 h, a potem migreny, zgaga, raz na kilka dni wymioty...
No i płci też nadal nie znam, a również 19tc zaczęłam.

obecnie też rewelacyjnie sie nie czuje,ale jest znacznie lepiej. Mdłości pojawiają się raz na kilka dni więc to i tak rewelacja.
Najgorsze, że bardzo szybko tyje i mam już ogromny brzuch, jest mi ciężko i męczę się w expresowym tempie. W poniedziałek jak byłam na czarnym marszu to po 30minutach stania zrobilo mi się słabo i zaczęło kręcić w głowie, dzieczyny musiały mnie na ławke zaprowadzić. I kto by pomyślal, że w czerwcu ukończylam ultramaroton gorski jak teraz po godzinnym spacerze z psem muszę się położyć na 2h ;)

obecnie też rewelacyjnie sie nie czuje,ale jest znacznie lepiej. Mdłości pojawiają się raz na kilka dni więc to i tak rewelacja.
Najgorsze, że bardzo szybko tyje i mam już ogromny brzuch, jest mi ciężko i męczę się w expresowym tempie. W poniedziałek jak byłam na czarnym marszu to po 30minutach stania zrobilo mi się słabo i zaczęło kręcić w głowie, dzieczyny musiały mnie na ławke zaprowadzić. I kto by pomyślal, że w czerwcu ukończylam ultramaroton gorski jak teraz po godzinnym spacerze z psem muszę się położyć na 2h ;)
Ja też tak mam ze zdarza mi się zaslabnac jak stoję.

JegoBaba ja też łapie zadyszke szybko. Wejdę U Nas w domu na piętro i już mam zadyszke. Mdłości też jeszcze czasem mam. A na zgaga polecam mleko prosto z lodówki. Mnie ratowalo zawsze z opresji a w ciazach zgaga miałam często.
Wlodara ultramaraton górski wow!! Ja wczoraj po ginie byłam z mezem w galerii na zakupach to po 30min stania przy przymierzalni ledwo żyłam. Wróciłam do domu padnieta i poszłam zaraz spać

reklama
Do góry