reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

JegoBaba oj jak maluszek wkłada rączkę czy nòżke w zebra to nie jest to przyjemne albo jak kopnie w żołądek po jedzeniu;-)

Kunalesna ja jak szłam na usg z synem to jadłam coś słodkiego żeby się ruszał więcej bo on w brzuchu był mało aktywny i jak spał i był źle ułożony to trudno było dokonać dokładnych wymiarów. P.S Jagòdka ładne imię.

reklama
ojej kilka godzin nieobecności a Wy juz 8 stron zapisałyście ;)
To moja pierwsza ciąża. początki miałam bardzo cięzkie czyli typowe objawy poranne mdłości trwające calą dobę itp. Obecnie zaczeliśmy 19 tydzień, termin mamy na 26 marca. W piątek ide do lekarza więc może w końcu poznamy płeć, bo na razie wygląda na chłopca ale pewności nie ma

ojej kilka godzin nieobecności a Wy juz 8 stron zapisałyście ;)
To moja pierwsza ciąża. początki miałam bardzo cięzkie czyli typowe objawy poranne mdłości trwające calą dobę itp. Obecnie zaczeliśmy 19 tydzień, termin mamy na 26 marca. W piątek ide do lekarza więc może w końcu poznamy płeć, bo na razie wygląda na chłopca ale pewności nie ma
to widzę, że też miałaś ciężkie początki.... choć w sumie u mnie nadal nie jest lekko. Do 15 tc cały czas miałam poranne mdłości trwające również 24 h, a potem migreny, zgaga, raz na kilka dni wymioty...
No i płci też nadal nie znam, a również 19tc zaczęłam.

obecnie też rewelacyjnie sie nie czuje,ale jest znacznie lepiej. Mdłości pojawiają się raz na kilka dni więc to i tak rewelacja.
Najgorsze, że bardzo szybko tyje i mam już ogromny brzuch, jest mi ciężko i męczę się w expresowym tempie. W poniedziałek jak byłam na czarnym marszu to po 30minutach stania zrobilo mi się słabo i zaczęło kręcić w głowie, dzieczyny musiały mnie na ławke zaprowadzić. I kto by pomyślal, że w czerwcu ukończylam ultramaroton gorski jak teraz po godzinnym spacerze z psem muszę się położyć na 2h ;)

obecnie też rewelacyjnie sie nie czuje,ale jest znacznie lepiej. Mdłości pojawiają się raz na kilka dni więc to i tak rewelacja.
Najgorsze, że bardzo szybko tyje i mam już ogromny brzuch, jest mi ciężko i męczę się w expresowym tempie. W poniedziałek jak byłam na czarnym marszu to po 30minutach stania zrobilo mi się słabo i zaczęło kręcić w głowie, dzieczyny musiały mnie na ławke zaprowadzić. I kto by pomyślal, że w czerwcu ukończylam ultramaroton gorski jak teraz po godzinnym spacerze z psem muszę się położyć na 2h ;)
Ja też tak mam ze zdarza mi się zaslabnac jak stoję.

JegoBaba ja też łapie zadyszke szybko. Wejdę U Nas w domu na piętro i już mam zadyszke. Mdłości też jeszcze czasem mam. A na zgaga polecam mleko prosto z lodówki. Mnie ratowalo zawsze z opresji a w ciazach zgaga miałam często.
Wlodara ultramaraton górski wow!! Ja wczoraj po ginie byłam z mezem w galerii na zakupach to po 30min stania przy przymierzalni ledwo żyłam. Wróciłam do domu padnieta i poszłam zaraz spać

reklama
Do góry