reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Dla mnie telewizja moglaby nie istnieć. Sama jej nie włączam. Jak już oglądam to z mężem seriale kryminalne: zabójcze umysły, Podejrzany ( pierwszy sezon genialny, drugi zaczął się lipnie), Bosha. Z polskich oglądalam Watahe i prawo Agaty. Za to książki uwielbiam. Czytałam kryminału i obyczajowe. Teraz jestem na etapie fascynacji Jodełką i R. Mrozem.
Też nie lubię "dobrych rad". Staram się jednym uchem wpuszczać drugim wypuszczać.
Ja mam naturalne, ładne paznokcie. Raz na wczasy zrobiłam hybryde na stopach. Poniszczylo mi paznokcie i stwierdziłam że już nigdy więcej.

reklama
MoniaKari jestem w sxmu takiej reakcji. Moze taka reakcja bo non stop robilas? Ja cały czas nie robię hybryd. Latem to i owszem a tak to od okazji do okazji [emoji4]

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Bardzo możliwe bo faktycznie przez rok robiłam raz na 3 tyg . Cały czas nosiłam hybrydę bez przerwy . Szkoda ze juz nie mogę :( wygoda była :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja hybrydę robiłam non stop, ale dlatego, że mi sie paznokcie rozdwajały i nie było opcji żebym zapuściła. Teraz o dziwo, w ciąży mam twarde i grube paznokcie, więc nie mam potrzeby robienia hybrydy :)

Ja jak się czasem z przyzwyczajenia opre brzuchem o blat czy umywalke jak się maluje, to wtedy czuje taki dziwny ucisk. A tak to nawet mogę spać na brzuchu i jest ok.
serio?
ja jak się za bardzo na boku położę to dostaję kopniaka
Teraz o dziwo, w ciąży mam twarde i grube paznokcie, więc nie mam potrzeby robienia hybrydy :)
też tak miałam ale jakieś 2-3 tygodnie temu jakieś słabsze te paznokcie się zrobiły niestety

Kto dziś ma wizytę? Powodzenia!
Ja dziś idę do gina. Nie mogę się doczekać.
A powiedzcie czy czujecie już czkawkę dzieciątka? Nie wiem czy to nie za wcześnie. Ale 5-6 takich samych ruchów w takich samych odstępach czasu to chyba czkawka. Muszę spytać gina.
W poprzednich ciążach chyba te czkawki czułam później.

Nuluska serio! Też mnie to dziwi ale tak jest. Ja mam łożysko na przedniej ścianie i ono tłumi ruchy więc nie czuje kopniaczkow. Sporadycznie czuje smyranie. Ale i tak staram się nie dość na brzuchu żeby nie gniesc dzieciaczka!

Powodzenia na wizycie Ci zycze! I daj znać jak poszło! [emoji4]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przed ciąża sama robiłam hybrydy i miałam sporo klientek. Ale ja tylko na schellacach robiłam mam lakiery które maja dwa lata i nadal sa świetne a kiedyś do zakupów dostałam semilaca gratis i po miesiącu woda sie zrobiła :/

Ja mam dola dziewczyny :( to moja druga ciąża wiec teoretycznie powinno byc łatwiej lżej powinnam byc bardziej świadoma. A ja mam czarna dziurę nic nie pamietam jak sie z córeczka czułam, ruchów nadal brak a wiem ze w tym czasie dzis jest 18+2 to z córka juz czulam dotykając brzucha oczywiście nie zawsze ale udawało sie uchwycić tem moment mnie i mężowi a teraz moge leżeć z godzinę i cisza. Dołuje mnie to strasznie. Koleżanka ma mi dzis wyślą detektor moze to mnie troche uspokoi bo przecież zaraz wpadnę w jakas paranoje

Kulka głowa do góry!
Detektor dobra sprawa, uspokoisz się. A dzieci są różne jedne ruchliwsze a inne spokojniejsze, mniej się ruszają. Mój syn ciągle się wiercił w brzuchu a córka była nieziemsko spokojna. I tez nie raz napędzała mi strachu.

Ja przed ciąża sama robiłam hybrydy i miałam sporo klientek. Ale ja tylko na schellacach robiłam mam lakiery które maja dwa lata i nadal sa świetne a kiedyś do zakupów dostałam semilaca gratis i po miesiącu woda sie zrobiła :/

Ja mam dola dziewczyny :( to moja druga ciąża wiec teoretycznie powinno byc łatwiej lżej powinnam byc bardziej świadoma. A ja mam czarna dziurę nic nie pamietam jak sie z córeczka czułam, ruchów nadal brak a wiem ze w tym czasie dzis jest 18+2 to z córka juz czulam dotykając brzucha oczywiście nie zawsze ale udawało sie uchwycić tem moment mnie i mężowi a teraz moge leżeć z godzinę i cisza. Dołuje mnie to strasznie. Koleżanka ma mi dzis wyślą detektor moze to mnie troche uspokoi bo przecież zaraz wpadnę w jakas paranoje
Kulka ja z 1 ciąży też mało pamiętam. Ruchy czuje ale stary jak przylozy rękę to mów i ze nie odczuwa nic. Nie wiem on jakiś gruboskorny.
Ruchy teraz zaczęłam czuć jakośw 18 tyg lekkie smyranie które z dnia na dzień na coraz wyraźniejsze ruchy się przekształca. Spokojnie. Wszystko jest dobrze. Zaraz zaczniesz czuć coraz mocniej. Moja dzidzia też o określonych porach daje znać. Poruszy się kilka razy i cisza.
Może ten detektor się uspokoi. Trzymaj się.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

reklama
Czarownica a który tc u ciebie ??
Ja mam łożysko z przodu ale dr nic nie mówił ze moge czuć pózniej tylko z tego co czytam troche na necie no i tutaj ze macie rownież takie przypadki. On jest troche takim dr starej daty i dla niego ma znaczenie kiedy poczuje 1 ruchy bo wylicza tez z tego termin porodu. Z córka np wyliczył mi na 15.09 z pierwszych ruchów i rzeczywiście miałam juz 2 cm rozwarcia i chodziłam tak dwa tyg a córka urodziła sie idealnie w terminie 1.10.
20.10 cos poczułam ale nie wiem czy mam mu o tym mowić bo skoro nie jestem pewna :/

Do góry