reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Paulyna bajaderka to taka czekoladowa babeczka[emoji5] swoją drogą myślałam ostatnio o bajaderkach i zjadłabym taka z cukierni[emoji12] a ciekawe jak na to się mówi w innych częściach polski bo nawet nie wiem[emoji2]
no to znam to i lubię, ale wieki nie jadłam! czasami patrzę na nie w cukierni :p
bajaderka to bajaderka ale w Poznaniu to Bomba rumowa;) powinnam odwrotnie napisac;) ja uwielbiam bajaderki szczegolnie z Lodzi z jednej cukierni:)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
tak ja wiem co to, myślałam, że to ogólne pojęcie na całą Polskę :D

a mnie wkurza słowo "kulać" - turlać jak dla mnie jest jedyną poprawną formą :p:p
a to ja się nie spotykam z takim słowem chyba :)

Ja za to mam ochotę na lody z Torunia od Lenkiewicza <3

reklama
Ja jestem ze Śląska wiec różnie to bywa z ta gwara u nas:p

Wołyń sama nie byłam, koleżanka odradzała właśnie z powodu bardzo drastycznych scen. Jeżeli ktoś jest wrażliwy to lepiej niech sobie odpuści, szkoda nerwów.

Dziewczynki była któraś na Wołyniu w kinie?wybieram się w środę nie wiem czy dam radę obejrzeć...

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom
Byłam i film bardzo mi się podobal, po tygodniu do tego doszłam bo na początku byłam wstrząśnięta. Film jest naprawdę mocny, ale wart obejrzenia. Nieogladam wogole horrorów i żadnych strasznych filmów ale ten dałam radę obejrzeć.
Ha ha a ja tak czytałam jak któraś napisała ze musiała iść na pole . Myślałam ze jakaś rolniczka [emoji12][emoji12][emoji12][emoji23][emoji23] u nas ja wychodzę na dwór na spacer :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

no to znam to i lubię, ale wieki nie jadłam! czasami patrzę na nie w cukierni :p

tak ja wiem co to, myślałam, że to ogólne pojęcie na całą Polskę :D

a to ja się nie spotykam z takim słowem chyba :)

Ja za to mam ochotę na lody z Torunia od Lenkiewicza <3
Czasem uzywam sformlowania kulac np jakos sie "dokulalam na miejsce":D

Czasem uzywam sformlowania kulac np jakos sie "dokulalam na miejsce":D
acha :D no to słyszałam, czasami ktoś tak mówi faktycznie :D

Dziewczyny brzuch rośnie mi z dnia na dzień i coraz bardziej mi przeszkadzać zaczyna, mam nacisk na przepuklinę i mam wrażenie, że żołądek mam już między żebrami wysoko wysoko :D

Oj te regionalne powiedzonka...trzy lata w Łodzi i cały czas używałam Krańcówka (zajezdnia), Migawka (miesięczny) czy bajaderka :) Przeprowadziłam się do Poznania i co krok słyszę wuchta wiary, ćmiki, bambery itd. U mojego męża dzieci wychodzą na podwórko, u mnie na dwór :) ot takie małe zawirowania ;p

W tym roku w lipcu pojechalismy z mezem do karpacza. Wchodzimy do sklepu , robimy zakupy i na koniec prosze ekspedientke o siatke na zakupy...
Ona stoi patrzy i pyta co chcialam bo nie rozumie ..
Ja do niej ze reklamowke...
Ona uradowana " trzeba bylo mowic ze zrywke pani chce a nie o jakiejs siatce pani mowi"

Na paragonie nawet doliczona byla zrywka :D

Kiedy pracowalam w markecie trudno mi sie bylo dogadac z ludzmi mowiacymi gwara. Mieszkam kolo poznania cale zycie ale rodzice sa z kielc i legnicy wiec gwary nie uzywali. A klienci przychodzili po "szabelek" "szneki" i inne cuda i byli w szoku ze ich nie rozumiem

reklama
acha :D no to słyszałam, czasami ktoś tak mówi faktycznie :D

Dziewczyny brzuch rośnie mi z dnia na dzień i coraz bardziej mi przeszkadzać zaczyna, mam nacisk na przepuklinę i mam wrażenie, że żołądek mam już między żebrami wysoko wysoko :D
Czyli doczekałas się już brzuszka :) a jak tam kopniaczki? Dalej są?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry