reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

muszę wstąpić do jednej i do drugiej. Ale to chyba bez M bo on po centrum łazic nie lubi, wezmę mamę lepiej[emoji2] tylko muszę czekać aż zajade do Polski...
a ja teraz w ciazy ciesze sie ze nie jestem w Lodzi bo juz wazylabym plus 10 ;) ale jak bede przejezdzac przez Lodz to tez musze wstapic :)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

reklama
mój mąż z Torunia i się mówi jo, ale jo mówi się też w Gdyni i nie tylko, także ja już dawno przywykłam :)
Mnie chyba nie irytują jakieś regionalne powiedzonka :) czasami mogę czegoś nie zrozumieć, a później już się człowiek przyzwyczaja. Raczej kaleczenie polszczyzny bardziej mnie boli :p "poszłem, wyłończyć-włończyć" i takie tam ;)

Pospałam trochę, lepiej mi, zjadłam zupkę burakową pyszna :D dzieciaków już nie ma ufff :p
a mnie wkurza słowo "kulać" - turlać jak dla mnie jest jedyną poprawną formą :p:p

Jegobaba też często słyszę te formę ale mówię turlac[emoji4]

Emilia my w łodzi nagminnie coś kupujemy w cukierniach a to dlatego bo tu są cukiernie ale robią takie typowo ang ciasta i ciasteczka a tych naszych pysznych nie ma[emoji4] i np pączków też nie robią tylko te okrągłe z dziurką i polewa. A ja uwielbiam te tradycyjne[emoji4] można w pl sklepie kupić ale wiadomo że to tak świeże nie będą[emoji6]

1477324799206.jpg

A tu moja pierwsza w życiu chaleczka[emoji3][emoji3] wygląda fajnie i w blaszce się jej ciasno zrobiło[emoji2] czekam aż przestygnie i będziemy degustowac

Załączniki

• 1477324799206.jpg
    1477324799206.jpg
    75 KB · Wyświetleń: 322
Ja to tylko jak ogladam masterchefa teraz to smiac mi sie chce bo ze slaska jest chlopak i jak zacznie gadac po swojemu to nic nie rozumiem [emoji23]

wpisalam bajaderke w google i widze ciastka jakies i ziemniaczki

A ja slowa kulac nie slyszalam nawet

f2w3d5qpsucmpe5w.png

reklama
Mama NS ja pochodzę z Sącza, a teraz mieszkam na Lubelszczyźnie. Hehe no tak ja nadal wychodzę na pole, na Lubelszczyźnie wychodzi się na dwór i jakie jest czasem zdziwienie jak powiem że jak byłam na polu...:-D

Ha ha a ja tak czytałam jak któraś napisała ze musiała iść na pole . Myślałam ze jakaś rolniczka [emoji12][emoji12][emoji12][emoji23][emoji23] u nas ja wychodzę na dwór na spacer :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry