reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Pokaz lupy;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Narazie nie mam gdzie zrobic,bo dzieci latają i światło słabe,bo ciemni od rana przez pogodę.
Jutro pewnie zrobię,jak pojadą.
Juz mam dosyć, najgorzej ze sprzątać zabawek po sobie nie chcą. Dramat,chyba tylko brata - taty sie słuchają.

reklama
Cześć mamusie,mam pytanie z innej beczki -czy pijecie w ciąży kawę ?ja pijam jedna dziennie z mlekiem rozpuszczalną i mam wyrzuty sumienia do tego codziennie coś czekoladowego co też zawiera podobno kofeine eh.jakby poczytać artykuły o piciu kawy herbaty to wychodzi na to ze ani kawy,ani herbaty zielonej,czarnej ....to co 9 mcy na samej wodzie ?

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja piję inke z mlekiem i herbaty owocowe. Wczoraj pierwszy raz od początku ciąży wypilam słabą herbatę czarną z miodem i kilka razy mi się zdarzyło zielona lub biała wypić.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

nela0506! pisze:
Cześć mamusie,mam pytanie z innej beczki -czy pijecie w ciąży kawę ?
Nie piłam kawy przed ciążą w ogóle, więc teraz też nie piję ;) Za to herbaciara ze mnie straszna. Uwielbiam smakowe herbaty sypane.
Właściwie to mam awersję do kawy i wszystkiego, co jest o smaku kawy (czekolady, ciasta, kremy, itp.) - już sam zapach mnie irytuje i męczy. Wiążę to z tym, że jak moja mama była w ciąży i się mnie spodziewała, to jako, że byłam pierwszym dzieckiem, postanowiła nie pić kawy dla mojego dobra:) Byłam karmiona piersią, więc jak mama zaczęła znów pić kawę, to potrafiłam nie spać dwa dni pod rząd i się drzeć :D Przy reszcie rodzeństwa mama już normalnie piła kawę w ciąży i nie było takich problemów :)

Haha dziopka z cipka?[emoji1] mi jakos nie[emoji1] czy regionalnie to nie wiem[emoji1] dziopka bo mala dziopa[emoji1] moze i z moich stron. Kij wie.

Spie dobrze raczej. O ile mnie nic nie boli w nocy to piusiam. Na siku nie wstaje. No chyba ze sie przebudze i poczuje ze cos jest to nie usne chociaz nie wysiakam za wiele ale musze isc,ale tak mam od zawszs[emoji1]

Kawy nie pilam i nir pije.nie lubie.

Agnieszkaala a w koncu nie wiem czy teraz u meza siedzisz czy tu w NS.

Ja mam wlasnie pelno body i dokupie tylko jeszcze pare pajacy i styknir. No oczywoscie jakis kombinezonik na wiosne i raczej nic wiecej do porodu. Wiec w sumie juz mam wszystko tylko zamowienie musi dojsc i ubranka gotowe[emoji3]

f2w3d5qpsucmpe5w.png

A no i wychodze tez na pole jakby co[emoji12]

f2w3d5qpsucmpe5w.png
Dorabialam kiedys w telemarketingunie pamietam gdzie dzwonilam ale jakas statsza pani mi mowi ze ona na pole juz nie wychodzi a to bylo duze miasto samo centrum.. :) po paru takich telefonach zorientowalam sie ze oni na dwor nie wychodza czyli sa niechodzacy :D ha ha i od tamtej pory "pole" mnie nie dziwi :)

reklama
Nela ja pije 2 dziennie, mleczną z ekspresu, nie za mocną. Jestem kawoszem i tak zeszłam z mocy i ilości ;) Kofeina jest tak samo w herbacie (teina), nie wspominając o coli itp. Magnez suplementuje, także nie dajmy się zwariować póki nie jest to 4x podwójne espresso i nie masz problemów z wysokiem ciśnieniem ;)

Do góry