reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Pokaz lupy;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Narazie nie mam gdzie zrobic,bo dzieci latają i światło słabe,bo ciemni od rana przez pogodę.
Jutro pewnie zrobię,jak pojadą.
Juz mam dosyć, najgorzej ze sprzątać zabawek po sobie nie chcą. Dramat,chyba tylko brata - taty sie słuchają.

reklama
Cześć mamusie,mam pytanie z innej beczki -czy pijecie w ciąży kawę ?ja pijam jedna dziennie z mlekiem rozpuszczalną i mam wyrzuty sumienia do tego codziennie coś czekoladowego co też zawiera podobno kofeine eh.jakby poczytać artykuły o piciu kawy herbaty to wychodzi na to ze ani kawy,ani herbaty zielonej,czarnej ....to co 9 mcy na samej wodzie ?

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja piję inke z mlekiem i herbaty owocowe. Wczoraj pierwszy raz od początku ciąży wypilam słabą herbatę czarną z miodem i kilka razy mi się zdarzyło zielona lub biała wypić.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

nela0506! pisze:
Cześć mamusie,mam pytanie z innej beczki -czy pijecie w ciąży kawę ?
Nie piłam kawy przed ciążą w ogóle, więc teraz też nie piję ;) Za to herbaciara ze mnie straszna. Uwielbiam smakowe herbaty sypane.
Właściwie to mam awersję do kawy i wszystkiego, co jest o smaku kawy (czekolady, ciasta, kremy, itp.) - już sam zapach mnie irytuje i męczy. Wiążę to z tym, że jak moja mama była w ciąży i się mnie spodziewała, to jako, że byłam pierwszym dzieckiem, postanowiła nie pić kawy dla mojego dobra:) Byłam karmiona piersią, więc jak mama zaczęła znów pić kawę, to potrafiłam nie spać dwa dni pod rząd i się drzeć :D Przy reszcie rodzeństwa mama już normalnie piła kawę w ciąży i nie było takich problemów :)

Haha dziopka z cipka?[emoji1] mi jakos nie[emoji1] czy regionalnie to nie wiem[emoji1] dziopka bo mala dziopa[emoji1] moze i z moich stron. Kij wie.

Spie dobrze raczej. O ile mnie nic nie boli w nocy to piusiam. Na siku nie wstaje. No chyba ze sie przebudze i poczuje ze cos jest to nie usne chociaz nie wysiakam za wiele ale musze isc,ale tak mam od zawszs[emoji1]

Kawy nie pilam i nir pije.nie lubie.

Agnieszkaala a w koncu nie wiem czy teraz u meza siedzisz czy tu w NS.

Ja mam wlasnie pelno body i dokupie tylko jeszcze pare pajacy i styknir. No oczywoscie jakis kombinezonik na wiosne i raczej nic wiecej do porodu. Wiec w sumie juz mam wszystko tylko zamowienie musi dojsc i ubranka gotowe[emoji3]

f2w3d5qpsucmpe5w.png

A no i wychodze tez na pole jakby co[emoji12]

f2w3d5qpsucmpe5w.png
Dorabialam kiedys w telemarketingunie pamietam gdzie dzwonilam ale jakas statsza pani mi mowi ze ona na pole juz nie wychodzi a to bylo duze miasto samo centrum.. :) po paru takich telefonach zorientowalam sie ze oni na dwor nie wychodza czyli sa niechodzacy :D ha ha i od tamtej pory "pole" mnie nie dziwi :)

reklama
Nela ja pije 2 dziennie, mleczną z ekspresu, nie za mocną. Jestem kawoszem i tak zeszłam z mocy i ilości ;) Kofeina jest tak samo w herbacie (teina), nie wspominając o coli itp. Magnez suplementuje, także nie dajmy się zwariować póki nie jest to 4x podwójne espresso i nie masz problemów z wysokiem ciśnieniem ;)

Do góry