reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Rozmawialam dzis z położna (bardzo bym chciala by to ona byla na moim porodzie ale zobaczymy jak wyjdzie...) i powiedziala ze jesli odstepy miedzy miesiaczkami byly krotkie (co 19/20 dni) to bardziej prawdopodobny jest termin porodu wskazywany przez badanie USG. Wtedy trafilabym do lutowych mamusiek ;)

Dziewczyny co juz rodzily... to prawda ze po urodzeniu dziecka personel medyczny "skacze" po brzuchu by urodzilo sie łożysko?
Wiesz moze co szpital to inne zwyczaje ale ja z tego co pamietam to polozna delikatnie dlonia mi nacisnela na brzuch i to lozysko wylecialo bez problemu

reklama
Ja miesiaczki co 27-28 dni i na 1 usg mialam co do dnia zgodne z om. Pytalam dziewczyn o porod lozyska i pow ze niezbyt to nawet pamietaja i nie zwracaly na to uwagi. Niektórym podobno w sumie samo wychodzi juz. Mama tuli dziecko a lekarz wyciaga i nawet nie bardzo o tym wiesz

f2w3d5qpdxjkffls.png

Ok czyli rodzenie łożyska to pikuś ;)
Paulyna - moje cykle mialy ok 24 dni (co 19 albo co 20 dni mialam okres) u mnie rożnica w terminie z usg i z kalendarza jest tygodniowa. Kalendarz wskazuje 5 marca a usg 27/28 luty... dobrze ze nie 29 luty :D

Z biedry fajne kupowałam nieraz Ale waskie przy ciazowym brzuszku będą cisnac
Ja chyba na allegro bede patrzec do najblizszego h&m mam okolo 50 km :) do jakis galeri czy cos tez. A w necie w sumie dosc tanio i nawet ciekawe wzory.

Jagoda wlasnie odstawia co wieczorne kopanie :) dziwi mnie ze w 18 tyg no prawie 19 tak to mocno czuje

Ja w szmatolku kupilam sobie kurteczke na jesien i kilka ubran dka starszego dziecka. W pepco kilka par legginsow i sweterek. Narazie nie narzekam na braki ubran bo wszystko mialam zawsze oversize i jak bede miala legginsow to przechodze te ciaze :) szukam jakis fajnych grubych rajstop dla ciezarnych i nie za drogich

ja właśnie zamówiłam na allegro tutaj
Link do: 70den MIKROFIBRA RAJSTOPY CIĄŻOWE Z PANELEM 2
70DEN, 100DEN, 200DEN nawet mają - na zimowe spacery zamiast legginsów idealne!

U mnie łożysko to był jeszcze jeden skurcz i chlup - wyskoczyło. Po porodzie tych skurczy jest jeszcze całkiem sporo, szczególnie przy karmieniu, bo macica musi wrócić do swoich rozmiarów.

reklama
Ja rajstopy kupowałam ostatnio ale 60 bo szlam na 40 znajomej . 15 zł płaciłam za rajstopy ciążowe . Bardzo fajne . Ale tez bym chciała takie grube .
Kolekcjonerka sprawdzę tego linka zaraz :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry