reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Rano wstaje czuje sie lekka i smukla jak sarna nawet brzuch mam maly .. a wieczorem to boze... czuje sie jak kloc z wielkim brzuchem i ciezkimi nogami. Tez tak macie ?:D

U Was też tak zimno dzisiaj? Zmarzłem strasznie. Kupiłam sobie w lumpku sweter taki luźny na brzusio i kilka body dla maluszka. A w h@m spodnie ciążowe. Moje pierwsze zakupy, a jak cieszą
Co do wagi to ja waze tyle co przed ciąża i po I trymestrze nadgonilam 2 kg i wróciłam do wagi przed ciąży. Brzuszek malutki.
A i co najważniejsze czuje od soboty ruchy- 17 tc.
Ja wieczorami padam koło 22. Przykładami głowę do poduszki i już mnie nie ma. Raz wstaje siku.
Cieszę się z Waszym udanych wizyt. Ja mam 25 dopiero.
Ja do tej pory morfoligia miałam co miesiąc. Teraz nie kazał robić. Tylko mocz.
Co do fotelików to ja polecam kupować nowe i z atestami. Ja lubię maxi cosi.

U Was też tak zimno dzisiaj? Zmarzłem strasznie. Kupiłam sobie w lumpku sweter taki luźny na brzusio i kilka body dla maluszka. A w h@m spodnie ciążowe. Moje pierwsze zakupy, a jak cieszą
Co do wagi to ja waze tyle co przed ciąża i po I trymestrze nadgonilam 2 kg i wróciłam do wagi przed ciąży. Brzuszek malutki.
A i co najważniejsze czuje od soboty ruchy- 17 tc.
Ja wieczorami padam koło 22. Przykładami głowę do poduszki i już mnie nie ma. Raz wstaje siku.
Cieszę się z Waszym udanych wizyt. Ja mam 25 dopiero.
Ja do tej pory morfoligia miałam co miesiąc. Teraz nie kazał robić. Tylko mocz.
Co do fotelików to ja polecam kupować nowe i z atestami. Ja lubię maxi cosi.
Ja w szmatolku kupilam sobie kurteczke na jesien i kilka ubran dka starszego dziecka. W pepco kilka par legginsow i sweterek. Narazie nie narzekam na braki ubran bo wszystko mialam zawsze oversize i jak bede miala legginsow to przechodze te ciaze :) szukam jakis fajnych grubych rajstop dla ciezarnych i nie za drogich

Jakies grube w biedrze sa z tego co widzę ale nie widzialam ich na zywo
1476296244375.png

f2w3d5qpdxjkffls.png

Załączniki

• 1476296244375.png
    1476296244375.png
    144,7 KB · Wyświetleń: 319
Rozmawialam dzis z położna (bardzo bym chciala by to ona byla na moim porodzie ale zobaczymy jak wyjdzie...) i powiedziala ze jesli odstepy miedzy miesiaczkami byly krotkie (co 19/20 dni) to bardziej prawdopodobny jest termin porodu wskazywany przez badanie USG. Wtedy trafilabym do lutowych mamusiek ;)

Dziewczyny co juz rodzily... to prawda ze po urodzeniu dziecka personel medyczny "skacze" po brzuchu by urodzilo sie łożysko?

reklama
Rozmawialam dzis z położna (bardzo bym chciala by to ona byla na moim porodzie ale zobaczymy jak wyjdzie...) i powiedziala ze jesli odstepy miedzy miesiaczkami byly krotkie (co 19/20 dni) to bardziej prawdopodobny jest termin porodu wskazywany przez badanie USG. Wtedy trafilabym do lutowych mamusiek ;)
a na kiedy masz teraz termin? :)
ja miałam cykle 30-34 dni... u mnie termin z miesiączki i usg różni się chyba 3 dniami :D

Do góry