reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

no faktycznie wygląda to na stawianie się macicy, bynajmniej ja tak mam
koniecznie powiedz lekarzowi a jakby zaczęło boleć to idź wcześniej na wizytę
póki co możesz sobie zacząć zażywać magnez, powinien pomóc

Jestem po wizycie. Maluch rośnie jak na drożdżach i ma już ok 250g (pasuje na ponad 18tc). Szyjka długaśna. Poza tym raczej wszystko ok. Ale ze względu na stawiane się brzucha dalej mam siedzieć w domu.
No i Dzidziuś był tyłkiem wciśnięty w bok macicy że nie udało się potwierdzić czy chłopak.
To już duży ten Twój dzidziuś! :-)

reklama
Cześć Dziewczyny! :-)
Ja już po pracy, po kolacji, leżę sobie i odpoczywam :-) mnie dziś trochę pośladek boli ;-) Wam też czasem taki ból się pojawia? Czy raczej nie?

Macica zaczyna się stawiać tak ok.20 tygodnia.
To co masz teraz może być związane z jej rozciąganiem czy tym, że trochę się przeforsowałaś w ciągu dnia.
Ja dzisiaj sprzątałam kuchnie, miałam sporo naczyń do umycia, robiła kapustę - no kurczę, po prostu nastałam się kilka godzin jak głupia. I odpuściłam sobie odkurzanie, bo po prostu zaczął mnie brzuch tak ciągnąć na dole. Nie było to bolesne, ale właśnie nieprzyjemne. U mnie pomogło leżenie.

Magnez działa p.skurczowo, a jak Cię boli bardziej i nie chce po samym magnezie minąć to łyknij nospe

Zaczęłam właśnie 20tc ale możliwe że przeforsowanie bo się nie oszczędzam, pracuję, duzo w aucie...i samo wlezienie na 4 piętro (tak wysokie w naszej kamienicy jak 5 piętro w blokach)...z zakupami to masakra... :) mam zadyszkę jak nie wiem...od listopada wolne planuję to może odpuszczę, ale jak mam leżeć to chora jestem ;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobiłam sałatkę jarzynowa, bo pare dni temu ktoś o niej pisał i nie dawało mi spokoju :D mąż będzie miał na dwa dni do pracy,a ja sobie tez trochę podjem ;)
Miała wyjść mała miska,a wyszła oczywiście ta największa hehe :p

Ekhem, proszę o podanie adresu, grzeję auto i jestem u Ciebie na sałatce. Skoro tak dużo wyszło, to chętnie pomogę żeby się nikt nie przejadł za mocno :p

Cześć Dziewczyny! :-)
Ja już po pracy, po kolacji, leżę sobie i odpoczywam :-) mnie dziś trochę pośladek boli ;-) Wam też czasem taki ból się pojawia? Czy raczej nie?

Mnie boli górna część pośladka, ale, że promieniuje to obstawiam, że to może być rwa kulszowa...

Ekhem, proszę o podanie adresu, grzeję auto i jestem u Ciebie na sałatce. Skoro tak dużo wyszło, to chętnie pomogę żeby się nikt nie przejadł za mocno :p

Mnie boli górna część pośladka, ale, że promieniuje to obstawiam, że to może być rwa kulszowa...

Ja za sałatkę dam ogórkową :) całkiem kwaśną :) zamieniamy się? :p

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
zapraszam, bo wyszło, jak na święta :-) :)

Ja za sałatkę dam ogórkową :) całkiem kwaśną :) zamieniamy się? :p
możemy się wymienić pół na pół:yes:

ojaaaa ciasto <3

Do góry